93

Присмехулник

преди 15 години

Явно лобито на топлофикациите в парламента се е активизирало и сега са решили да издоят всичко от хората. Абе ей, *** сега тези които си плащат на практика издържат вашите дружества и фирми. Приходите ви от къде произлизат? Нали тези които плащат реално изплащат и сметките на тези които не си погасяват.Ако реално се замислим - правите разходи за определена сума - и доставяте пара и топла вода на всички клиенти. Е сега като си платят половината потребители, Вие следващия път залагате по-високи цени и на практика тези половината изплащат всичко. Тук влизат и джакузитата на Вальо топлото и командировките и 10 - те милиона в сметките в Австрия. То сега какво ще стане - давате сметка 5 000 на месец за целият вход и аз как да разбера колко дължа аз и колко съседа. *** работа. Накрая и аз ще спра да плащам пък да видим как ще си съберат парите - да не осъдят входа???????Тея от парламента да помислят за хората а не за ковачки и другата пасмина.........

92

bg.post

преди 15 години

Като си такъв реалист-плащай чуждите сметки. Няма блок и вход на който да не закачен списък с длъжниците на топлофикация. Аз и моето семейство не фигурира в този списък, нали си реалист, я кажи как да накараме тези дето не са плащали досега да плащат в бъдеще. Хайде де дай идея. Освен съседите да вземат да го съдят и кога ще го осъдят-няма да стане това.

91

norm

преди 15 години

Знаех,че управляващите ни не са от най-ентелигентните,но че са толкова глупави-не предполагах.Ако се приеме тази недомислица то това е най-сигурния начин топлофикация да фалира.До сега не плащаха половината от живущите в блока,вече цилият блок няма да плаща.

90

Не рушител

преди 15 години

Има два начина на дейстие - да се руши и да се гради. На практика повечето могат само първото, даже и то да се изразява в плюене по всяка идея. Дали малцината дето градят, могат да съградят повече отколкото армията плювачи успява да разруши?Преведено на по-*** език като за някои тук:Вместо да казвате - "това не става" дайте разумно и смислено предложение, ако ви стига пипето за това разбира се.

89

преди 15 години

хахахаха - От години се опитват да прехвърлят на потребителите проблема за разпределение на сметките. Само, че сега ще духат супата, защото "сграда" не е нито юридическо нито физическо лице. И малкото хора, които досега си плащаха сметките ще спрат да ги плащат. Следващата стъпка ще бъде да се опитат да превърнат "сграда" в юридическо лице - т.е. да се опитат да задължат хората, живеещи в една сграда да регистрират юридическо лице. Естествено пак няма как да стане. Никой не може да ме задължи да сдружавам с някого насила или да поемам отговорност (домоуправител) без да желая това.

88

galia

преди 15 години

егати простотията,тез хора що не ходят на контролни прегледи в психото ?

87

преди 15 години

Вероятно единствената реалност в това което пишеш е, че работиш в или за Топлфикация. Едно такова решение ще облагодетелства само тях. Но това е така само на пръв поглед. Такова решение им подписва края. Практически то е неприложимо. Сега държавата не може да принуди някои *** или други, много бедни, да си плащат. Как това ще направят съседите? Тъпите депутати ако приемат нещо подобно значи да подпишат смъртна присъда на Топлофикация, защото един да не иска да плати блокът няма да се отчина и ще бъде изключен. Няма начин съседите да се справят с нещо от което абдикира Топлофикация, Общината, Съдебната система и в крайна сметка държавата.

86

преди 15 години

хахаха е тва неможе да го приемат...Просто ше има убийства и масови побой между живущи хаха :D:D:D Не съм чувал по глупаво предложение от това!! ...59 хаха да има нещо вярно в думите ти :)61 :D:D:D:D ато нищо ше го предложат и тва :D

85

преди 15 години

Който приеме такъв закон слага началото на края на Топлофикация. Явно кoмунистите искат да я закрият.

84

ачо

преди 15 години

Приятелю, ама ти си прав! Не обща сметка на блок - обща сметка на квартал трябва! Датее-е-е-а и умника да те-е-а

83

kom

преди 15 години

Това е истината за комунистите.С лекота *** мамата на цялата държава, след което и 20 години няма да ни стигнат да се оправим от няколкогодишното им управление!Има ли протести пред парламента, там съм!И да смажем на змията главата....

82

Реалист

преди 15 години

Голям вой, голямо нещо и защо?Защото Топлофикациите искат да им се плаща за услугата, която предоставят. Осъзнават ли всики плюещи, че сега живеем в пазарна икономика и щом ползваш някаква услуга ще трябва да плащаш за нея. Също така това изменение е в унисон с частната собственост като водещо в обществото. Блоковете за собственост не на Топлофикация, а на собствениците на апартаменти, вкл. и инсталациите за парно и топла вода също са собственост на съсобственциите в блока, а не на Топлофикация. Е, не е ли редно съсобсвениците да решават какво да ползват и какво да не ползват? Досега държавата поемаше тази грижа за парното, за да не се изпокарат съсобсвениците, но явно е време нещата да си отидат на истинското място, а реалността е че една сграда ползва услугите на Топлофикация като цяло, а не апартамент по апартамент, което изисква и плащането да е от името на цялата сграда, а как съсобствениците ще си разпределят сметката наистина си е тяхна вътрешна работа. Според мен на практика нищо от начина на сегашното формиране на сметките няма да се смени. Пак ще се ползват услугите на топлинните счетоводители и пак ще получаваме същите сметки. Има по-справедлив и по-евтин начин - плащане според кубатурата на жилището, както беше преди години, но това не може да се осъзнае от повечето хора и няма да стане.

81

преди 15 години

*** смотани! За кво ги слагахме тия топломери и после некой се грее, друг седи на студено и плащат по равно. От юридическа гледна точка пълен абсурд - да плащаш, без да консумираш.

80

Стар

преди 15 години

Е, най-после разбрахте ли, народе, какво са комунистите с тяхното комунистическо правителство?Отново ги изберети догодина, давайте им 15%.За сведение в другите бивши соцстрани народите се справиха с тях-получават под 4% и някъде не влизат в парламентите. Само това е изхода за България,като не се е родил българския Пиночет-защото другото решение, ама не толкова хуманно, е напълване на стадионите като в Чили, за сведение след тия стадиони Чили е една от проспериращите страни в Америка.

79

ИВАН

преди 15 години

ПРЕД БЛОКА НИ ДА СЕ ДОКАРАТ 5 ТЕНЕКИИ СИРЕНЕ 4 КАСИ ХЛЯБ 9 СТЕКА ЦИГАРИ И ДРУГИ СТОКИ ВСЕКИ ЩЕ МИНАВА ЩЕ ВЗЕМА И АКО ИСКА ЩЕ ПЛАЩА НА КРАЯ ЩЕ ТЕГЛИМ ЧЕРТАТА И ЩЕ ДЕЛИМ НА КАЛПАК ПО РАВНО БРАВО НА АВТОРА НА ТАЗИ ГЛУПОСТ АКО УПРАВЛЯВАЩИТЕ Я ПРИЕМАТ АШКОЛСУН ДЕРЗАИТЕ

78

Цецо Тупано

преди 15 години

Че се греем на мах, а тупаните от блоко нека плащат кат попеве, кой че ми каже нещо от тех, смеат ли, на тоа свет има тарикати и абдали, я съм от пръвите...

77

преди 15 години

И после няма да ви трябва Big brother щото ще излъчват новото реалити. Петрова и Иванова си делят сменките за парно! Очаквайти в следвашия епизод: Масов бой между съседи заради новата сметка! Изпращайте СМС с името на победителя. Но всички познали победиелите се полага награда: участие в следвашите епизоди за тях и всичките им съседи!

76

G.O.

преди 15 години

Това е голям смях....1.Аз си плащам редовно сметките..как атака и аз ще стоя без парно заради някои некоректни съседи? То и аз най добре да не палащам тогава..така поне няма да се прецакам...2. Защо аз да плащам сметките на някой др...от къде на къде ще плащам нещо, което не съм изразходила????

75

nemam nervi

преди 15 години

Ако това стане продавам апартамента и отивам да живея в Испаниятам поне отоплителния сезон е по-кратък

74

Кире

преди 15 години

И да се топлим и да се не топлим все си плащам, зат'ва ше си краднем докат може и после ше си турим климатик.