56

Чета коментарите тук

преди 1 година

и не вярвам на прочетеното. Какво имате против 3-ти март? И ако обичате спрете с тезата, че бил едва от 91-ва, защото е празнуват и преди 91. През повече от 2/3 от новата ни история сме си празнували 3-ти март, защото поставя началото на третата българска държава. Всеки, който смята, че това не е основание за национален празник има нужда да преосмисли живота си.

55

ИВАН

преди 1 година

ЕДНО ВРЕМЕ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НАЙ ВЕРНИЯ СЪЮЗНИК НА СССР, СЕГА Е ВАСАЛ НА США. РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА!

54

РУМЕН

преди 1 година

ПРЕДЛАГАМ НАЦИОНАЛНИЯТ НИ ПРАЗНИК ДА Е 12 ЮНИ. НА ТАЗИ ДАТА 1990 ГОДИНА РУСИЯ ИЗЛИЗА ОТ СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ И СЕ РАЖДА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ С ПРЕЗИДЕНТ ЕЛЦИН

53

Българин

преди 1 година

До Анонимен 50 Кои са страните подписали Сан Стефанския предварителен мирен договор?

52

т

преди 1 година

Кой, какво изтрива от главата на разединителя и кой президент си позволява да маниполира по този грозен начин . Само Радев, жалко е, долно е, подло е от страна на Радев. Но като осъзнаем, че тоя Радев е проводник на Московското влияние всичко си идва на мястото.

51

ПОКУШЕНИЕ Е

преди 1 година

СРЕЩУ ЛЮБИМАТА ТИ РУСИЯ...

50

Анонимен

преди 1 година

24 Май е много повече от кирилицата. Уникален български знаков празник, който е отправен към бъднините на народа. Кой се страхува от 24 Май?. До преди 30 години 3 март беше работен и учебен ден. Преди 1945 година националният ни празник е бил 24 Май (11 май до 1916 година по стар календар) Кой иска да промени историята?

49

Българин

преди 1 година

До Анонимен 37 Кога са те освободили, я кажи. Дай събитието и датата.

48

Анонимен

преди 1 година

Кирил Петков стана и се обърна към предните столове: Господа, тук се пръскат революционни идеи против държавата на негово величество султана. Аз не мога да остана тука и излазям.

47

Анонимен

преди 1 година

"Жалко ,че Гешев с гвардията от брадати татуирани гардове, преди години не го изкара от Президентството с белезници на гърба." - Жалко, викаш, че не потъкахме законите и държавността, а? Едно е да арестуваш случаен човек, друго е президента. Ползвай го тоя мозък, бе!

46

VladTepes

преди 1 година

Русия е попречила на българите да се освободят сами пълноценно и качествено поне на нивото на малкото арменско освобождение 1894-1896г. с освободени над 200 000 арменци, ако не на голямото 1915-1923г. с освободени над 1 500 000. След Априлското въстание е имало реална възможност за освобождение поне на нивото на малкото арменско, по-късно Илинденско-Преображенското въстание също не достига малкото арменско освобождение.

45

Анонимен

преди 1 година

...) Обаче Русия какво направи? Тя употреби всички средства само и само да попречи на народний идеал Съединението. Не искаме да упоменаваме тука за всички интриги и подлости, които се вършеха против интересите на нашето Отечество." (Стефан Стамболов, в. Свобода, бр. 7, 19.XI.1886 г.)

44

Анонимен

преди 1 година

Когато е подписан Санстефанския мирен договор- тогаз е празника.

43

Анонимен

преди 1 година

"О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости?Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с китки...Но идете вий настървени,на грозни зовете ни битки!"(Иван Вазов, из "На руските воини", 1916 г.)

42

КАН

преди 1 година

Националният Празник на българия трябва да е определен от вековната история на Билгария не от дата от някакъв си договор! И след този договор пак борба за независимист, който не знае историята да я прочете преди да коментира.

41

Анонимен

преди 1 година

Доживях безродниците да нарекат 24 май американски празник". По-ниско от това няма как да паднат.

40

Анонимен

преди 1 година

Защо да се изтрива 3 март? Радев преиграва с проруските си изказвания.

39

Анонимен

преди 1 година

Четете дядо Вазов! Винаги обективен и точно отразяващ народната душа! Когато се бием с руснаци в Добруджа той не мълчи, но инак ясно е отразил чувствата на народа! Тия паметници не са комунистически, а от княжеско и царско време! Осъзнайте се! Опълчението ни е в рамките на руската армия! Каква кирилица ще празнуваме, като латиницата в София по улиците е повече! Пак ще се сконфузим сами!

38

Granik

преди 1 година

Поръчваш Екатерина Велика и Потьомкин, получаваш Митрофанова и Румбата Радев.

37

Анонимен

преди 1 година

"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)