28

Готвач

преди 11 месеца

Не си измивайте ръцете със служителите! Всички искат заплата по карта.

27

Хабибито

преди 11 месеца

Даси вземеш парите в брой е ПРАВО

26

Анонимен

преди 11 месеца

Има хора, дето не признават плащането по банка и с карта. "Парата ако не я пипна е нищо" казват. На такива им викам "стотинкаджии"

25

Анонимен

преди 11 месеца

Да, бе! Ще ме цакат мене с топла бира. Нали братчеда зареждаше ресторанти по морето и каза, че за под 8 бона готвач не може да се намери. Искат 8 бона в кеш. Оядоха се.

24

наглеят

преди 11 месеца

Тези са най-сивият сектор и само ламтят за помощи. Вече няма пандемия. Защо все още ДДС им е 9%. Да се върне на заведенията на 20%. Иначе за таксите са прави. Така ще се хранят допълнително банките. Първо - ако си теглиш заплатата от банкомат ти взимат такса. Второ - ако плащаш в магазина с карта - от магазина взимат такса. А таксите на банките постоянно растат. Нека се работи за увеличаване на картови плащания, но да се помисли нещо и за тези постоянно растящи такси.

23

Анонимен

преди 11 месеца

Горкия бизнес, ами ко ши праим сега като приемем еврото, чи виднага след това ще ви тръшнат цифровото евро? Всички пишман тарикат капиталисти от най-бедния до най-богатия ши падате от високу. За бедняка все тая, ама вие?

22

Анонимен

преди 11 месеца

Освен кеш най-добре и на минимални осигуровки или да ги водите на половин ден. И заплатата в пликче. И още да ви свалят ДДС-то. А най-добре да въведат квота ако не сте имали 50% запълнени маси на ден да получавате компенсация от държавата.

21

Анонимен

преди 11 месеца

не се оправдавайте с таксите на банкоматите - никой не ви кара да теглите. Може просто да си плащате с карта. Не съм теглил пари в брой от години!

20

Анонимен

преди 11 месеца

за единия лев за превода на заплатата опряли - да ама друг път - искат да им работят без трудов договор и да крият осигуровки

19

Анонимен

преди 11 месеца

Като ви попитат: "Кеш ли ще платите или с карта?"Кажете им: "С референдум, не ме унижавайте!"

18

Ши*ан народ

преди 11 месеца

Щом това са ни "бизнесмените", смятайте какви са тези, които работят за тях....няма спасение за това племе..

17

Анонимен

преди 11 месеца

Асенчо иска да храни банките с комисионни.Затова го измисли.При всяко теглене от банкомата плащаш един хляб.Чудят се как да вземат хляба на хората.Не стига,че сме най-бедните в ЕС ами и още ще ни цицат управляващи и банкери...

16

Анонимен

преди 11 месеца

Казват, че данъците трябва да се плащат с усмивка. Пробвах, не става. Искат кеш.

15

Анонимен

преди 11 месеца

Сеа...надали служителите искат в брак,по-скоро шефчетата си измиват ръцете отново и отново. по банков път не може да има двойно-тройно-четворно )))счетоводство и укриване на приходи и съответно данъци.

14

Антонч Ехов

преди 11 месеца

Да забранят и наложения платеж при доставки, така човечеца ще има стимул да има пари в банка, да си плаща 12-те лева за тениска на промоция с карта.

13

Анонимен

преди 11 месеца

Мой човек банките си ги вземат таксите от пощата където си получават хората пенсиите пак има такса същата е и на банкомата така че

12

тексаския

преди 11 месеца

Този месец в Щатите влиза дигиталният долар , ще блокират кеша и парите ще изчезнат , България ще влезне в дигиталното робство като приеме еврото и то ще бъде дигитални . Ше имате точки не пари , тези които правят повече от 10 крачки на ден системата шв ги обяви за нарушители . 1984

11

Стига глупости

преди 11 месеца

То повечето пенсионерите вече си получават пенсията с карта но тея в ресторантите не искали. Защото не знаят как се тегли от банкомат или да плащат по магазините с карта?Всички плащат усигуровки на миналната заплата и на малките деца е ясно.

10

Земята свещена на

преди 11 месеца

Ботев и Левски, командват Беговци и мутрите днеска.

9

Ко ко

преди 11 месеца

Защоно не им плащате това, върху което ги осигурявате. Сивата икономика вие я подхранвате.