107

Анонимен

преди 3 години

Всеки комшия на България знае че са и отнели територия принадлежаща на България, дори турците го знаят след ВСВ, само излезлите от джунглата сърбоманчета и фесове не го знаят :)))

106

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДо падането на Солун под турско робство,Солун е бил български град,под управлението на болярите Богдан и Углеша,по време на турското робство,Солун продължава да е с преобладаващо българско население и носи българското име Селяняк,с български училища,университети,занаятчии,църкви,квартали,по време на Балканските войни,докато българите изнасят най-тежките битки срещу турците,сърби и гърци заграбват тези територии с българско население и си ги разделят,след турско-гръцката война се за

105

Анонимен

преди 3 години

До Анонимено значи баба ти от македония е била някаква филоложка,която е осъзнавала,че говори български...македония през 1920 г.е била с преобладаващо селско население,изтощено от глад,войни и изтъпления на самозвани войводи и надали са иамли най-малка представа на какъв език са говорили.пълни глупости са това,че македонците говорили на български език.

104

Анонимен

преди 3 години

Внукът на Димитър Талев е много интелигентен човек, живее в голяма къща в Бистрица и се занимава с производство на екопродукти.А ти *** сърбоманско не можеш да му стъпиш на малкия пръст.

103

NDZ

преди 3 години

Браво Гоше! Вече сте трима: Любчо,Васил и ти. Сигурен съм ,че ше ви последват стотици твои сънародници.Нашата държава няма право да се намесва пряко във вътрешните ви работи,затова иска да се спазва договора от 2017г.Колективни писма до ЕС според мен биха притиснали вашите политици да се осъзнаят.Със здраве.

102

Анонимен

преди 3 години

Факт е, че българите са имали огромни възможности и всичко са проиграли сами - без никой да ни е виновен.

101

Анонимен

преди 3 години

До Анонименвнукът на димитър талев е един клошар,който живее от подаяния в софия и затова на няколко пъти се опитва да "съди"македонската страна,но никой дори в софия не му помогна и обърна внимание,защото знаят,че иска пари.

100

Анонимен

преди 3 години

до 109 Солун въобще не д в Тракия, Солун си е географски в Македония, но политически винаги е бил със специален статут.

99

Анонимен

преди 3 години

106, не се изфърляй баба ми, която е дошла от Македония през 1920 та година си говореше чист български.Туй "кодифициран" не го ползвай щото дразниш.И си го заври некъде.

98

Анонимен

преди 3 години

Гърци не е имало в Солун до началото на 19 век - факт!Ако не вярваш,виж снимките и документите.Преобладаващото население е било българско до 19 век.------Глупости.Солун никога не е бил български.Виж, сръбски е бил за малко.

97

Анонимен

преди 3 години

От Охрид до Варна всичко е Македония. Александър Велики много добре се е разправял с такива ориенталски сатрапи, като Боко Тиквата, клал ги е като пилци чак до Хималаите. Македония е светлина!

96

Анонимен

преди 3 години

Защо някои въобще хаби време да списва за Македония? Някой интересува ли го незначителното съществуване на тези объркани хорица?

95

Анонимен

преди 3 години

"Гърци не е имало в Солун до началото на 19 век - факт!"---Ахахахахахахах!!!АааааааааХахаххахахахахахаааааа!!!Това е все едно някой да каже, "Българи не е имало на Балканите до 20 век. Факт!" :)))

94

Анонимен

преди 3 години

Беломорска Тракия си е българска, Солун който влиза там също, нема как да ни разобедите тро*четата :)) Виждате ли сърбетата как почват с интрижките си, насъскват българи срещу българи, това им е специалността :)) Както великия пияница Чърчил е казал : света щеше да е по добро място без това варварско племе :)))

93

Анонимен

преди 3 години

Какво го чака обаче оттук нататък?Момчето, което искаше да участва в Евровизия и каза че е потомък на българи щяха да направят революция, за до го свалят от участие в Евровизия. Той слава богу живее в САЩ.Ама тоя човечец току виж му видяли сметката.Внукът на Димитър Талев в едно интервю казва, че е получавал заплахи за живота си, задето е искал да заведе дело срещу Македония за преработка на текста на "Железния светилник", а през 2018та година му се е разминало на косъм да бъде убит.

92

Анонимен

преди 3 години

"Тия Сърбите са горд народ от кого ли не са яли БОЙСталин им даде половин европа но те са некъдърни и згубиха всичко"---Правилно. Сталин в компания със западняците им дадоха всичко. Построиха им фабрики и военни заводи, за да превърнат Югославия в контра на Германия от която още имаха страх. А сърбите започнаха да налагат скапаното си християнство над всички народи във федерацията и се опитваха да ги претопяват. Сръбският шовинизъм уби Югославия. Фашизмът им ги уби.

91

Анонимен

преди 3 години

най-добре е този господин на снимката да прочете кога е кодифициран българския език и тогава да бръщолеви небивалици на какъв език са говорили неговите предци.доказателства за съществуване на македонски език като самостоятелен колкото искате и във вардарска и в егейска македония.документи,архиви и т.н.очевидно този е най-обикновен провокатор.

90

Анонимен

преди 3 години

До АхахахаГърци не е имало в Солун до началото на 19 век - факт!Ако не вярваш,виж снимките и документите.Преобладаващото население е било българско до 19 век.

89

Анонимен

преди 3 години

До АнонименСъседите от север са чистокръвни.....................-------Не са,техния език го измислят австро-унгарците и конкретно австрийците,първата книга на техния новосъздаден(новоизмислен) език не е създаден в днешна Румъния,а във Виена през късното Средновековие ,след това немците заменят Кирилицата им с Латиница и българския език с днешния румънски.Същото австрийците са правили и в Украйна през ПСВ,заменяйки руския език с новоизмисления украински.

88

Ахахаха

преди 3 години

"Солун си е носил българското име - Селяняк, гърците го заграбват през Балканските войни(началото на 19 век) и му сменят името на Тесалоники и измислят тази фалшива история,преди това там гърци никога не е имало,а преобладаващо е било българско население,българки училища, църкви"----Това е един безyмно тъпaнаpски коментар. Солун никога не е бил български. Никога не е превземан от българи. Това, че е имало български училища там, нищо не означава. То и в Истанбул има българска църква.