8

До Анонимен 6

преди 3 години

Точно така е .................пари има в държавата, но много се краде , на всички нива на територията!Тук всеки краде (ако не всеки , то поне 80 %)...................в една фирма от чистачката до директора.................всеки краде, кой как може..................това се нарича курупция(злоупотреба със служебно положение)................а корупцията е хранителна среда на престъпността!!!

7

Анонимен

преди 3 години

Крайно време е да се спре да се дава средноаритметичната заплата за пример. Вместо това трябва да се дава медианната заплата или модалната заплата, които за България са горе-долу колкото минималната заплата. Имаме хора като онзи шеф на болница с десетки хиляди лева месечна заплата и медицински сестри със заплати малко над минималната, но средноаритметично всички ще вземат хилядарки.

6

Анонимен

преди 3 години

Отново разделяй и владей. Това са пълни глупости. Заплатите определено са никакви на фона на цените изпреварващи западните, пенсиите изобщо не ги броя, защото са безобразно ниски. Това не се дължи на факта, че няма пари. Просто много се краде. Всеки втори във властта има вила в Гърция, а някой на френската ревиера. За яхтите няма да споменавам.

5

!!!!

преди 3 години

Изводът е следният:България не е бяла държава.....................по-скоро клоним към държавите от третия свят..................само формално сме в ЕС.....................за това са виновни не само БГ, но и европейските политици в Брюксел, Берлин и Париж!!!

4

!!!!

преди 3 години

София не е България..................не може 7 милиона българи да се изнесем в София...............ако има умни и отговорни политици, тези разлики в заплатите в отделните области няма да са толкова големи!

3

Kiril

преди 3 години

Тя минималната отдавна трябваше да е 1000 лева.

2

Дедо Пенс

преди 3 години

А мойта пенсийка си стои на 125 ?.

1

Badjoto

преди 3 години

Шефовете ще си работят сами накрая. Лошото е че без инвестиции и новаторство няма как да се получи конкурентен продукт. Лошо образование, ниската раждаемост.... Перспективите са отчайващи.