44

АНТИ

преди 4 години

Кво пищите бе ?!Вие го докарахте вълчия капитализъм, като скачате, без да разбирате нещата.Един ром не съм видял да скача.Хитри са ромите, изчакаха да дойде тяхното време, а Вие ще ги храните до гроб !

43

Анонимен

преди 4 години

Това сме хората които си внасяме всичко и никога не ползваме болнични,майчинство и пари от борсата.От нашите пари плащат на другите,но нищо ще дойде ден да няма откъде да взимат,то колелото се върти!

42

Анонимен

преди 4 години

до 50 ЗрителитеНяма никакъв тарикатлък бе невежо,съвсем законно е и губи смисъл ама ти е плитко мозъчето и не схващаш каква е идеята,а аз не смятам да те просвещавам!Стой си ''умен''!

41

До обидените

преди 4 години

работодатели. В никой случай не игнорирам това, което плащате. Пак да кажа за пореден път, че вноските за фонда "безработица", от където се изплащат обезщетенията, са до 3 000 лв. По един *** казус говорим на различни езици. Иначе всички знаем къде отиват данъците ви и да го напиша, на секундата ще ме изтрият

40

Зрителите

преди 4 години

Ми да са внасяли.В България е модерно да излъжеш системата.Едни спазват плавилата,другите са тарикати.Сега да видят, че е тарикатлък на дребно и да почнат за в бъдеще да внасят.

39

Анонимен

преди 4 години

Така само така!После да не търсите самонаети?После не заеми а пари ще им давате за да ги има,ама няма да ви се вържат да правят бизнес в България!Самонаетите или както им казва оня господин с нетните операции маргинали ще емигрират и фонд безработица ще ви седи пълен,но няма да има кой да ви работи!Ще се молите да има такива,които не ви тежат на бюджета а ви внасят данъци!Ще се молите!!!!

38

до 39

преди 4 години

Не се отклоняваме от темата, а наблягаме на факта как заплатите в плик осакатяват икономиката и заради тях осигурителният доход е макс 3000лв..

37

Анонимен

преди 4 години

Свободна професиИ за да не бъда голословен вижте чл. 11 и чл. 13 от КСО, осигурителните вноски по чл. 11 за безработица и вноските във фонд "безработица" са 2 различни неща. И аз повечето вреве съм внасял по 939 лв на месец за осигуровки, давал съм на държавата почти 1/3 от дохода ми и отделно плосък данък де плаща.

36

м

преди 4 години

вие господа наричащи самоусигурявящи хората които сами си вадят хляба беэ да чакат на държавната хранилка или на хранилката на улигарсите си пробвате и усъвършенствате да си играте с теэи хора наричайте ги маргинали не плащали осигуровки или не добри българи сте седнали да ги осъждаде а вие мой човек връэкари натегачи подлеэурки в голямата си част энаете ли че който не си е вадил хляба нищо не энае в тоэи живот и такива като вас им обеснявате какви са и ги третирате като маргинали вместо да се

35

до 29

преди 4 години

Добре го е написал човекът. Във фиша със заплатата е ясно, че пише осигурителен доход 3000лв., ама на брутна заплата пише съвсем друго, а можеше да пише 3000лв. и да си сложат парите от данъци над 3000лв. в джоба и работодател, и служител. Ама не са го направили. Това е искал да каже авторът на този коментар.

34

Анонимен

преди 4 години

най се забавлявам като разни маймуни пишат неща от рода на "хак да им е"... тъпчовци, повечето такива хора ви дават заплатите :)

33

Яна

преди 4 години

Изумена съм от някои от коментарите. Точно самоосигуряващите плащаме луди пари за денъци и осигуровки - около 30% от дохода. Отделно и други разходи имаме. За последния месец от всичко изкарано, при мен са дошли 55%. Хайде сега да видим един нает на труд договор колко точно раходи за труд има?!

32

До 34

преди 4 години

Разбрах, но в случая темата е за удръжките във фонд "Безработица". Те се начисляват върху заплатата, но не повече от 3 000 лв. Иначе се отклоняваме от темата и се включваме на ниво махленско събрание.

31

Анонимен

преди 4 години

В тези хора, дето им се подиграват, ми е надеждата.

30

АНТИ

преди 4 години

Българите са прости = шампиони по простотия.Докато ганьовцитe се самоизяждат, ромите ще си направят държава.Не, че им е лошо на ромите и сега, но тяхното време дойде и ще се размножат на воля !

29

до 29

преди 4 години

Мисля си неразбрал коментара. Над 3000лв. какво плащаме? Плосък данък ли? Да. Това се има предвид в коментара. Че държавата удържа данък на горницата над 3000лв., но нищо в замяна не се получава. Има таван на пенсии, таван на прага. Защото утре, като излезе болничен един честно осигуряващ се, не могат да му платят обезщетението, защото пари няма от дребните тарикати. Това се казва. Кое не е вярно? Аз, лично, съм човек, който се осигурява в пъти над прага от 12 години- в IT сектора работя.

28

Анонимен

преди 4 години

какво значи фонд безработица това някакъв ганювски термин ли е защото в европа няма такова животно, всеки си плаща данъците и въз основа на това което е платил му се отпускат помощи защото той може да е платил и 20 хил данъци, а *** работника на великия балгар чорбаджи за жълти стотинки да е платил 100 лева що да не му се полага

27

Хемус

преди 4 години

Аз като плащам осигуровки,какво получавам от държавата бе!?Да пиша молби,декларации,да се редя на опашки,отиди тук там!Пия си бирата и стотинка не давам за бюрокрация

26

Бизнесмен

преди 4 години

Държавата помага на определени прослойки - партийната номенклатура, ромите, калинките и "нашите фирми".За да не ми харчат парите за ромите или за заплати на безбройната им администрация, винаги съм избягвал да плащам данъци или съм плащал минимални такива.Сега разбирам колко прав съм бил !Държавата ми затвори бизнеса и ако не бях заделял пари, а ги бях давал за данъци, сега щях да разчитам на подаянията и.Имам пари да изкарам не една, а пет карантини !Съвет - не плащайте на тази държава !

25

Анонимен

преди 4 години

а като внасяме здравни, защо пак си плащаме ?