44

Картофчо

преди 4 години

Средно образование имат всички на хартия - даже и тези които не са стъпвали там, но някога са ги записали!

43

Картофчо

преди 4 години

И кои имат по повече от две деца?#иганизация в пълна сила!Понеже на национално ниво ги отрязаха,и сега веднага да ги компенсираме на общинско!Навлеци! Мислят хората за %*** и няма да видят какво се получава с цифрите.

42

Анонимен

преди 4 години

*** само по критерий образование могат да са дисквалифицирани от всякакви социални привилегии. Ама държавата няма смелост.

41

Щутгарт

преди 4 години

Невменяеми управляващи с подобен народ, в една изостанала Испания помощта е 2000 евро нето и месеци наред млека памперси

40

Не сте разбрали

преди 4 години

Тези пари не са вас! Те са за бежанците и "скандинавците" които гласуват за ГЕРБ! Белите българи отдавна не раждат деца.

39

Анонимен

преди 4 години

Евентуално работещ вариант е държавата да спре да дава, а вместо това да спре да взима. Спират се детските и вместо това не се събират част от данъка върху дохода и евентуално осигуровките. Това ще доведе и до изсветляване на част от сивата икономика. Един човек получаващ 1500 лева брутна заплата плаща 207 лева осигуровки и 130 лева данък върху дохода. При двама такива родители, общата сума е 674 лева. Става дума не за еднократна помощ, а ежемесечна.

38

****

преди 4 години

Добре е държавата да плаща за родени деца,но пари да се дават само на работещите родители,или на тези които са работили до последно преди майчинството,а не на тези които раждат на конвейр само за парите.

37

Българин

преди 4 години

1700лв.плащаме за раждането ,но държавата дава 500лв.Добре ли е ?

36

Анонимен

преди 4 години

Какви са тези магистри които тепърва ще мислят за дете и едни 500 лева ще им окажат влияние? Това да не маалата на електората където си правят по 14 за да взимат детски?Скандинавският модел е да ти изплатят половината ипотека на жилището при първо дете и останалата при второ. Който живее в колиба нищо не получава. Стимулират се тези които искат да устроят стабилен живот преди да имат дете.

35

Джон Дългия

преди 4 години

Мислех да нямам деца, но сега със сигурност тези 500 лева ми промениха мнението. Браво за сериозните мерки!

34

Манго

преди 4 години

Ще компенсирам липсата на висше образование с 5-6 деца...

33

Манго

преди 4 години

С Айшето ще се възползваме.

32

За българи!

преди 4 години

За българи, а не за всякакви етноси , джамии, фереджета и пр.!

31

отАв$тралияСидней

преди 4 години

колкото и пари да давате това ще компенсира ли живота на детето в БГ?Инъче тук в Австралия дават по 6000 долара на дете, Ако се родят близнаци 12к, за тризнаци 18к

30

Сержант

преди 4 години

Това отдавна трябваше да се случи. Вече с тези суми само онези , където се въдят като зайци ще имат полза. И разликата в сумите не ви е наред.

29

Анонимен

преди 4 години

*** пак спечелиха.

28

Анонимен

преди 4 години

Е как ще е нимка раждаемоста? Според великата сила ***, всичко е на макс.

27

Анонимен

преди 4 години

Това вече е прието и важи от началото на 2020, за справка сайта на Столична община.

26

Lan

преди 4 години

А не може ли дъжавата просто да свикне, че децата СА деца и не изкарват пари и то не до 7, а до 18г. В тази връзка да ги освободи от плащане навсякъде където е възможно - примерно в градския транспорт, такса вход, такси по музите и т.н.? Така семействата с деца ще са наистина облекчени и то всеки месец!

25

Анонимен

преди 4 години

До OTOMAN LEGACY..Какви са тия висши цели,които имали интелигенцията?Да ходят в мола,да си купуват нови парцали и да качват снимки във Фейсбук?