43

Анонимен

преди 4 години

Колев, искаш да кажеш родината на гьона, тъпака, свинаря и крадливия , защото отдавна България е частна собственост на хора с подобни имена. И на няколко стотин долни връзкари около тях със самочувствие на велики чорбаджии. Искаш да кажеш че се гордееш да им плащаш заплатите и пенсиите защото са много умни ли?

42

до 50

преди 4 години

да ти кажа преквалифицирах се на софт. инженер преди 6 години. Правя годишния ти надник за по-малко от месец.

41

Анонимен

преди 4 години

На моите деца Родината им е Испания и вече са големи. Те няма как да се върнат в чужда държава като България. Това е държавата на родителите им, но не е тяхната. Изобщо не искат и да чуят за България. Мислят за САЩ, Англия, Германия, ако решат да продължат обучението си.

40

Бай Шиле

преди 4 години

Успех и кураж на тези които са се се върнали с България .

39

Гурбетчия

преди 4 години

Аз съм го измислил. 4 месеца в Австрия зимния сезон, после се връщам, после пак там. Понякога ако искам и много ми се работи ходя и лятото. Всеки сам си преценява, ама магарето навсякъде си е магаре, самари много....

38

Край

преди 4 години

Емигрантите имат нужда да плюят по България защото така се убеждават че са взелиправилно решение. Като си дойдат тук - ходят по доктори и зъболекари - че там - много скъпо.Успех а?А някой даже и в Канада си мислят че са успели нищо че лятото им е било на 7юли.

37

ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО

преди 4 години

ПРОЧЕТОХТЕИ В ТРИТЕ СЛУЧАЯ СА БАКАЛАВРИ- ДОРИ ЕДИНИЯТ УЧИЛ ЗАДОЧНО 1 ГОДИНА МАГИСТРАТУРАЗАБЕЛЕЖЕТЕ ЧЕ НИКЪДЕ НЕ ПИШАТ КАКВО СА УЧИЛИНЕУДОБНО ЕТЕ СА ЗАВЪРШИЛИ СОЦИОЛОГИЯ,ПОЛИТОЛОГИЯ И ДРУГИ ПРЕКРАСНИ НИКОМУ НЕНУЖНИ НАУКИПРИБИРАТ СЕ ПОНЕЖЕ. В ГЕРМАНИЯ ЗА ТАКИВА НЯМА РАБОТАНО АКО БЯХА ЗАВЪРШИИ ИНЖЕНЕРСТВО ИЛИ МЕДИЦИНА ВЕСТНИКА ЩЕШЕ ДА ПРЕЛИВА ОТ УМИЛЕНИЕТЕЗИ И У НАС ИМА БОЛ.ЖАЛКО ЗА ПОТРОШЕНИТЕ РОДИТЕЛСКИ ПАРИСВЕСТНИТЕ СИ ОСТАВАТ ТАМГЮРУНТИЯТА ДЪРЖАВНА Е ФИКТИВНА КАКТО ВСИЧКО У НАС

36

инж. от чужбина

преди 4 години

мене ме изгониха още, като завърших и в София ми предложиха 500лв. Викам абе хора аз за една стая плащам 300лв. Как да живея (макар и сам) с 200 лв? Ами пътни, ток, вода, телефон, храна...?Сега щели да ме връщат... Ще се върна.. ама някой друг път

35

Анонимен

преди 4 години

До крайБратле, спри да се напъваш да мислиш, защото грам не ти се отдава, ама хич!!!

34

До 34

преди 4 години

Чукча писател,чукча не читател.Казвам приличен,не елитен и луксозен,просто нормален квартал.Другото е зоологическа градина от Африка Афганистан и където се сетиш.До 7-ми клас учениците са по райони и детето ти ще бъде малтретирано,защото в тези класове няма немски деца.Има арабски,афганистански и всякакви.Има и други причини,просто споделям.

33

Колев

преди 4 години

Тъжно ми е като чета коментари,че в чужбина живота бил по-хубав от този в България.И тези хора си вярват,че са по-добре като са емигрирали.Няма никакво значение доходи,стандарт на живот и т.н.Само в родината си човек може да се чувства щастлив.И всеки,който твърди обратното знае,че е така,колкото и да отрича.

32

До 30

преди 4 години

Физици, инженери няма как да се върнат, просто защото за технологиите, по които работят там, тук е въпрос на далечно бъдеще! Надеждата, да се върнат децата ми, е направо "0".

31

Анонимен

преди 4 години

абе я *** с тези връщания! Няма връщане - яжте и повръщайте номенклатурни ***!

30

Край

преди 4 години

Ако сте с авантюристичен и предприемачески дух и искате да УСПЕЕТЕ - мястото ви е тук.Ако искате да работите 8часа и да живеете спокойно в уредена и сигурна страна - може ми трябва да се преместите на запад.

29

Край

преди 4 години

Още чакам да ми кажете забогатял в чужбина българин.

28

Кака ви

преди 4 години

Независимо дали ви харесва или не, все повече млади българи остават да живеят в България, а тези, които се образоват другаде, се връщат, и аз съм свидетел на тези процеси постоянно. Защо ли? Защото тези млади българи разбраха, че с вашето мрънкане нищо няма да се случи, а с работа ще се случи и те го правят и работят за бъдещето на държавата, защото имат мислене и за бъдещето на хората около тях, не само за тяхното, и не само мрънкане и мразене, те са различни от вас, но вие не ще го разберете.

27

Tabman

преди 4 години

Long live the propaganda!

26

От Франкфурт

преди 4 години

Тук приличен двустаен в неемигрантски що годе бял квартал е половин милион евро.За нас и за много германци това означава цял живот под наем.Много,след пенсионирането не могат да си позволят тези наеми и нещата стават трагични.Това е една от причините да се върнем с жена ми след изтичане на договорът ми.Има и други причини.

25

Бойко Боклуков

преди 4 години

Аз не искам тия да се връщат! Щото ако се върнат ще ми ритнат столчето веднага! За това не искам и машинно гласуване и гласуване в чужбина! Избирателите на Г-жа Фъндъкова ми стигат и на мен!

24

Чисто нов милионер

преди 4 години

Те няма да се върнат в България, а в София и после много, ама много бързо на обратно... Мишки..