58

Факт

преди 4 години

През 1988 година България е на 25-то място в света по БВП на човек от населението. Сега на кое място е? На 125 или на 225 място....

57

Факт

преди 4 години

През 1989 година средната брутна заплата според НОИ е била 274,33 лева. Средната нетна заплата е била 252 лева -- удържа се данък общ доход и ерегенски данък. С тези пари човек е можел да си купи 4200 билета за градски транспорт. Сега за да си купиш 4200 билета по 1,60 ти трябва нетна заплата от 6720 лева, което е брутна заплата от 7880 лева. Разликата между нетната и брутната сега е заради осигуровките и данъка върху дохода.

56

комунист

преди 4 години

До: номер 51 (Реалист)Много си скромен бе!На мен, на моето тричленно семейство са му нужни 6 нетни заплати по 3000 евро месечно само за да живеем скромно!Нас така ни учеха по Марксизъм-Ленинизъм: На всеки според потребностите!Забележка: Тъй като се съмнявам, че си в състояние да схванеш иронията в написаното горе, държа да отбележа, че беше доста иронично!Впрочем комунизмът затова фалира - щото свършиха парите!Може да искаш много, ама няма!Освен ако не дадеш много!

55

Анонимен

преди 4 години

С чакане не се догонва !

54

Гербераст - комунист

преди 4 години

На крадливите герберасти им е добре, но обикновеният българин страда, защото цените са по - големи от европейските, а заплатите са като в Сомалия. Тъй че нямаме перспектива, защото народът е опростачен и си преизбира тиквопитеците и се радва на "просперитет". Сега вдигат данъците, сметките за ток и вода, услугите и те, ще вкараме втечнен газ от УСА и ще запеем цъфнал герб :)

53

Не се оплаквам

преди 4 години

Стигнах 4000 лв/мес при български работодател., без да съм ИТ, 2 години след като си смених работата. Яд ме е, че години наред стоях на 1200 пари. Истината е, че всеки човек който може да прави нещо добре и се престраши да смени работа, може да живее близо до европейски стандарт и със сигурност по-добре от редови гастърбайтер. Българите трябва повече да вярваме в себе си и нещата ще потръгнат. РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ РАБОТОДАТЕЛИТЕ НЯМАТ ИЗБОР ВЕЧЕ - ДОКАЗВАШ ЧЕ СИ ДОБЪР, РАБОТИШ И ПЕЧЕЛИШ!!!

52

Ти да видиш..

преди 4 години

Кой каквото и да ми говори, капитализма е по добър и по справедлив строй от социализма.Доказано от векове. А вие си пишете глупости.България никога не е била по богата от сега.Изнасяме продукция за 20 милиарда , а умници пишат че сме нямали промишленост.

51

Анонимен

преди 4 години

Всичко е пропорция на броя на социалистите - повече социалисти - по малко БВП.

50

човек

преди 4 години

До: Грешно правителство (номер 43)Заблуда е че ГЕРБ имат каквито и да са заслуги за България.България беше приета в ЕС по времето когато министър председател беше Сергей Станишев, тоест БСП.Аз съм се научил да изтъквам само фактите, независимо дали ми харесват.Не съм фен нито на ГЕРБ, нито на БСП.Гласувах за правителството на Иван Костов.На него обаче му писна да се занимава с вироглави българи, и се отказа от политиката. Не че имаше избор. Не го виня, и аз бих направил същото.

49

непоправима сган

преди 4 години

До Nпо примера на КПСС

48

Реалист

преди 4 години

За нормален живот сега в България за едно четиричленно семейство - родители с две деца, са необходими около 8000 лева месечно, което означава две брутни заплати по 4860 лева.За беден живот, но все още да не е мизерен са нужни две брутни заплати по 3000 лева.

47

Чудно

преди 4 години

Как става така че нашия БВП е 50% от средно европейския , но заплатите са по ниски от средно европейските ? Къде отива разликата ?Ами в джобовете на работодателите.Няма сила да ги накара да плащат по висок процент от печалбата си.

46

Анонимен

преди 4 години

До Факт КОЛКОТО И ПЪТИ ДА ПОВТОРИШ ТОЯ ФАКТ НЯМА ДА СТАНЕ ИСТИНА- ФАЛШИФИКАТ.

45

Анонимен

преди 4 години

..МИН ЗАПЛАТА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА- 48ДЛ.

44

популист

преди 4 години

Вица на деня ...

43

Факт

преди 4 години

Стадартът ни на живот през 2018 година е 5 пъти по-нисък в сравнение с 1988-1989 години, а БВП на човек от населението е четири пъти по-нисък по съпоставими цени.

42

Анонимен

преди 4 години

Лошото е, че ги "догонваме" още по-бавно отколкото остаряваме.И когато ги догоним най-накрая, вече ше сме умрели.Да не говорим, че имам усещането че ги догонваме със знак минус - тоест цените ни догонват европейските по-бързо отколкото заплатите ни.Което е признак за липса на мозък - цената на труда на работника е също такава цена, каквато е цената на месото, хляба, сиренето и доматите, билетчето за трамвай и т.н.

41

Анонимен

преди 4 години

...НО В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ МИН ЗАПЛАТА- 324 ДЛ

40

Грешно правителство

преди 4 години

България не сполучи на правилните хора, а на крадливи мафиоти. ГЕРБ дойде точно с влизането ни в ЕС и никоя друга партия не е разполага с такива европейски средства. Румъния беше зад нас по доходи преди 10 години, но много фирми избягаха от България в Румъния, заради корупцията на ГЕРБ и сега те са много пред нас с 987 лева минимална заплата и от тази година, ще я увеличат още..

39

Да допълня...

преди 4 години

До ай сиктир 28 И всичко това което си написал е заради развития социализъм , дето го търпяхме 45г. Така ни развиха , че сега българите се чудят къде да избягат.