21

Наложителни промени

преди 5 години

Друг проблем е че нап кара всички големи фирми да са със софийска регистрация съответно данъците при фандъкова и герб. Нишо че фабриката с 500 души е в добрич, плевен, ямбол .... В германия не е така! Защо всички лизингови коли са със софийски номера? За да е данъка пак в софия. До кога ще търпим софия да убива България?

20

Факт

преди 5 години

Още нещо-ресурсът на цялата държава се източва в София за грандомански проекти от които се краде повече от половината!Хем скъпо,хем некачествено.И софиянци съдействат за това,поддържайки статуквото!Само не казвайте че няма алтернатива,щото ставате смешни.

19

Анонимен

преди 5 години

Промените са страшно закъснели. Млади хора се установиха трайно в ЕС и на запад Тука остана *** а.Пенсионери като мен, корумпирани мързеливи чиновници, разни рекетьори, ало измамници, некакви си колекторски фирми и за бързи кредити, частни съдебни изпълнители, и други на слжБа , но не в продукти и услуги.

18

Анонимен

преди 5 години

Наем в София минимум 500 до 1000 при заплата масова 700 затова всеки млад образован си търси работа за 2000 нето минимум и ако не намери емигрира

17

Непозната

преди 5 години

Чиновниците не взимат повече пари от работещите в частния сектор. Просто работещите в частния сектор се осигуряват на по-ниски заплати и плащат данъци на тях, а по-голямата част от парите си взимат в плик и не плащат данъци на тях. Това е, сива икономика. Явно в по-голямата част от света не е така.

16

Анонимен

преди 5 години

Им пикая на заплатите,като си платят наема и парното и бегом на село за буркани че нема пари...

15

Факт

преди 5 години

Като се почне от началото на миналия век,през комунизма и накрая демокрацията-София е фаворизирана за сметка на провинцията.Сега нещата обаче са съвсем зле-администрацията прибра седалищата на всички големи фирми в София,за да и са подръка(ясно защо),а производствените бази(с ниските заплати) останаха в провинцията.Отделно раздутата администрация генерира високи доходи.И какво се получава-провинцията съхне и вехне,за да процъфтява столицата.Само че накрая столицата да не остане без държава...

14

Анонимен

преди 5 години

Решението е всички градове да бъдат обявени за столици. :D

13

Анонимен

преди 5 години

Всеки ден едни и същи фалшиви новини.700лв заплата и баснословни наеми.

12

Анонимен

преди 5 години

В Бавария има само частни земеделци. И са на върха на обществото . Финансово силни , уважение от държавни чиновници и администрация. Тук точно обратното. Корумпирани държавни бюрократи, агенции, оод- е та,.Мачкат частника и го крадат с разни - наредби, разпоредби.

11

Котьо

преди 5 години

Имаме фирма извън София. Плащаме заплата колкото за работник в София.. и хора няма. Ако в софия кандидатстват 10 души за обява за работа, то в малкия град ако дойде 1 ще е късмет. И тоя 1 я става я не. Разходите на фирмата в софия са по-големи само от гледна точка на цена на наем. Но в малкия град ако искаш хора ти трябват разходи за транспорт. В малкия град никой не иска да пътува повече от 2км за да дойде на работа, докато в София идват и от целия София окръг!

10

Анонимен

преди 5 години

То пък в София едни заплати.500 евро средна заплата и вече трябва да са виновни софиянци?А медианната заплата е даже по-ниска.Което означава, че реално в София болшинството живее в мизерия.

9

Наложителни промени

преди 5 години

Ами хайде да децентрализираме 17 министерства в 28 областни града и агенциите към тях, да влизат в централния бюджет не 95 а 50 от всички данъци и такси, както е в германия и швейцария, задължителни местни референдуми! Тогава да видим колко ще са софийските заплати. Искаме смяна и на столицата! София дефакто уби България. Има само софия и нещо си. Това нещо си ще се отдели накрая и ще замине поне към три държави!

8

House M.D.

преди 5 години

Къде ги видяхте тези заплати, бе?

7

инженер

преди 5 години

ами мойте способности и умения са еднаква величина както в провинцията така и в софия само че като работя в Германия съм 5 пъти по производителен деюре за да работя в София ще трябва да получавам кат в немско или пък в провинцията кат в София или де факто 5000 юро

6

Анонимен

преди 5 години

предлагам един данък за столичаниДАНЪК СОЛИДАРНОСТизчислява се по следния начин - 66% от разликата между на средната заплата в Сф и средната заплата в страната

5

Анонимен

преди 5 години

Бизнесмените се чудят как да свалят заплатите в София , а не как да увеличат тези в провинцията.

4

Анонимен

преди 5 години

Много просто-плащат им вредни заради мръсния въздух...

3

Анонимен

преди 5 години

Писателя на статията, влез в сайтове за обяви и виж,че масовата обява е от 500 бруто до 1000 бруто къде ги видя тия големи заплати в София.Масовата заплата е чисто 400 800 лв.Работа за над 1500 2000 лв чисто си намират изключително малко

2

Анонимен

преди 5 години

пак настройват хората едни срещу други - високите заплати в софия са мит при тези цени и наеми....