55

бивш студент

преди 5 години

По мое време в университета даваха стипендии само за успех и за постижения.

54

IYI

преди 5 години

"При средна работна заплата за страната от 1060 лв. по данни на националната статистика средната декларирана в Националния осигурителен институт е 821 лв."А познайте сега, има ли държава на тази територия, или не?И още едно питане, статистика или стъкмистика е базата за изчисляване на депутатските заплати?

53

Анонимен

преди 5 години

В Германия детските добавки са за всяко живородено дете докато учи и в университет до 26 години -200 евро,а тук се полагат само на малцинствата и най-бедните,а масовото бг семейство е лишено от тях!

52

1234

преди 5 години

До Анонимен55Плещиш глупости.Преди няколко години, точно както казваш имахме дефицит под 3%.И пак бяхме с най-бедното население.Така, че едното няма пряка връзка с другото.В момента лихвите по кредити са на исторически минимум.Т.е. който има нужда от пари и идея какво да ги прави, може да намери оборотни пари на много ниска цена.

51

Анонимен

преди 5 години

Ние нямаме държава. " Хазната губи", да хазната, не работника. ПРи тоя страс колко хора биха доживяли до пенсия и колко мреме биха взимали мизерната такава?Подобни статии всеки ден го доказват.И стистиката, че сме на първо място по смъртност в света. Явно има остър недостиг на париза развъждане на електорат....

50

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88Като бях в университета имаше заможни студенти вземащи степендия защото се изкарваше по документи че са в категорията за стипендия. Така че според мен българина и да получава 2000 лева в плик ще се възползва от това че го осигоряват на 4 часа и ще иска децата му да вземат стипедия или да получи други социални помощи. В тази държава масово се краде и няма да я докараме до никъде.

49

Анонимен

преди 5 години

И защо да плащат осигуровки? Пенсия и здравно обслужване получаваш плащал, не плащал. Викат му солидарност. Тези дето плащаме сме ***. Следобяд отивам да дам 190 лв. за коронка на зъб от джоба си. Какво като съм здравно осигурен. Парите ми ще отидат за пиандето от Панчарево, щото нямал. Миналата година по това време отидох, че имах проблем с ръката и като видях, че искат да ползват пари по пътека и само за това да ми я срежат се отказах. Пък и плащал, неплащал данъци имаш право да гласуваш

48

смешки

преди 5 години

Държавата е тотално сбъркана. Как така няма да плащаш осигуровки, а после се оплакваш, че нямаш полиция, здравеопазване, образование, армия, социални услуги, високи пенсии, за храта с увреждане и мн. други. Това е смисъла на държавата - да преразпределя СПРАВЕДЛИВО. Тук е големия проблем - няма справедливост, а само се краде и затова хората не желаят да си плащат осигуровките. Трябва изцяло да се промени мисленето - на народ и управление, за да си подредим държавата. До тогава БЛАТО.

47

ali baba

преди 5 години

До Iceblast88Само знам, че не знам се пише отделно, но неграмотен се пише заедно!!! Отличен успех и социална стипендия са две отделни неща....Същото е и за общежитие в университет....ако даваш рушвет да го вземеш е едно, иначе се гледа успех от предходна учебна година или успех при приемане, оценка от изпит.....Айде стига писахте небивалици.......

46

Анонимен

преди 5 години

Гледам ги тези как се кефят и направо са щастливи и го имат за гордост това, че имат излишък. Чак не е за вярване. Излишъците са кражба от доходите на хората и почти не е ясно къде отиват после. Доброто правителство планира да излезе на 0 или с минимален дефицит (по ЕС стандарт 3%). Идеята е да има повече оборотни пари в населението и бизнеса. Така се прави във всички страни в ЕС. В БГ на обратно и резултата е очеваден. Страната с най бедното население в ЕС.

45

Iceblast88

преди 5 години

До ali babaАко родителите ти се осигуряват и двамата над определен доход нямаш право на общежитие като отидеш в университет защото родителите ти взимали много. Ако незнаеш в общежития с предимство са тези с ниски доходи и за теб място я остане, я не. Същото е и за стипендия за успех. Тя е ограничена и се дава с предимство на тези с ниски доходи, а за теб ако евентуално остане, което никога не се случва.

44

Iceblast88

преди 5 години

И да си се осигурявал на абсолютния максимум ако си смениш работата и започнеш да взимаш по малко (но с по малко натоварване) след 2 години НЯМАШ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ПОЛЗА, че си се осигурявал на максимума тъй като НЯМА ИНДИВИДУАЛНА ПАРТИДА и парите ти не са събрани, а са отишли за изхранването на безполезна армия от държавни *** и *** *** и ти казват, че вече болничен ще взимаш на база на сегашните си осигуровки, а предишните пари които държавата ти е откраднала все едно не ги е взела

43

ali baba

преди 5 години

До Iceblast88Какво общо има стипендията по успех с осигуровките на родителите? Ако е отличник си взима стипендията без проблем, ако е за социална тогава се гледа доход. Същото е и с общежитието, иска се успех, не доход.

42

Овен

преди 5 години

Политиката на всяко едно мъдро управление трябва да е да остават повече пари в хората и те да определят какво да си купят с тях. Така ще се стимулира икономиката, насочена към потреблението. След като у нас държавата не го прави - правят го работодателите. Управляващите правят точно обратното - с вдигане на цени, данъци и такси ограбват народа и го карат да търси алтернативни методи за спасение.

41

Анонимен

преди 5 години

И още по големия грабеж е тавана на пенсиите и максималния осигурителен доход. Тавана на пенсиите краде пари от тези който са се осигурявали съвестно с големи вноски а МОД не събира вноски от богатите. А бизнеса (с благословията на държавата) държи работниците на минимална заплата. А държавата убива малкия и среден бизнес за да отвори място за едрия и за корпорациите. ДА е направо неадекватна и вместо да помага на хората тя им пречи, във всички сфери. Едно раждане - 2500 лв. минимум. Геноцид ...

40

Iceblast88

преди 5 години

Когато на едно семейство им спрат детските, започнат да ги карат да плащат наляво и надясно за щяло и нещяло защото видиш ли 2-та лева които взимат над определен осигурителен праг ги правят неземно богати спрямо майката на 10 деца която стига до пенсия без 1 ден трудов стаж, но е в непрекъснато майчинство е как точно този скапан държавен апарат може да убеди хората да се осигуряват на реалните си пари? Или когато в нито едно плащане към държавата няма ИНДИВИДУАЛНА ПАРТИДА?

39

Анонимен

преди 5 години

Това с парите в плик се практикува в малките фирми.Големите фирми предлагат неща като карти за фитнес, купони за дадени магазини, билети за кино и театър и тн.

38

Iceblast88

преди 5 години

Ако случайно мозъка на финансовите и социалните хрантутници не стига ето ви готовото обяснение - едно работещо семейство осигуряващо се на реалните си заплати имащо 1 дете - няма право на детски, детето няма да има право на стипендия по успех, няма да има право да ползва общежитие ако учи в друг град и тн.! Една самотна неработеща майка с 10 деца - ползва стотици помощи и крие доходите си! Е в тази ситуация как точно държавата може да убеди работещите да плащат реални данъци?

37

Анонимен

преди 5 години

Така е имаш избор: или нищо да не внасяш и да нямаш пенсия, или да внасяш и един хубав ден шайката да прибере висчко, и да нямаш пенсия.

36

Iceblast88

преди 5 години

Преди държавата (политиците) да сочат с пръст и да обесняват колко те губят от това, че хората не се осигуряват на реалните си заплати да си размърдат безполезните задни части и да направят така, че да има смисъл да се осигуряваш на реалните си пари! Поради факта, че в нашата мила *** колкото повече данъци плащаш-толкова по малко имаш право да ползваш е напълно нормално и естествено хората да не се осигуряват на реалните си заплати.Още повече когато държавата ти краде 60% от изработените пари