55

Анонимен

преди 6 години

Вярно е, че в кръгла планета винаги има най малко две страни. Всички участници в този ад сме потенциални жертви или убийци. Звучи жестоко, нали.

54

Да

преди 6 години

До Анонимен Ще ти отговоря: Законът разпорежда така, максималната присъда е 5 години затвор, но до нея няма да се стигне.Вероятно 5 години без книжка и същите години условна. Преко сили 10 години без книжка, което е максимум и ако го наруши условната става ефективна. Тук не става дума за съчуствие.Правото е минимум морал.

53

Анонимен

преди 6 години

Шофьора на автобуса не може да носи никаква вина, само кръгъл *** може да вини, защото той е бил ударен, а не обратното! Единствения виновник е Цвета и е редно да си поеме отговорност. Никой не твърди,че тя го е направила нарочно, напротив причината със сигурност е неправилна преценка, поради неувереност, разсеяност или нещо друго, няма значение, но това не може да я оневини! Относно жените шофьори - нещата са индивидуални, но много често те се разсейват и са неуверени, което създава ситуации

52

Анонимен

преди 6 години

За всички които питат ако беше твоя жена/муж/дете и т.н. - искам да питам, добрите решения на емоционална основа ли се взимат или като се вземат предвид обстоятелствата трезво? Айде стига вече с тоя лов на вещици, изключително грозно е.

51

Анонимен

преди 6 години

До БауКое и е ненормалното на дрехите? Такива има, такива носи. Тъмни дрехи е облякла. Специално за ареста риза и вратовръзка ли да сложи? Това ли е най- важното?

50

Анонимен

преди 6 години

Шофьорът на автобуса е реагирал абсолютно неадекватно.И той има индиректна вина.Уплашил се е от удара,който не е бил силен.Не може едно смешно Рено да извади тежък автобус от пътя,особено,когато се движат в една и съща посока с малка разлика в скоростите.

49

Т

преди 6 години

До Анонимен 44Прав си за ситуацията, която си описал, но тук има едно "но". При Цецка нещата са по-различни. Самата тя заявява пред доста хора и съответните длъжностни лица, че по време на изпреварването е започнала да се занимава с други неща - намаляне на радио (изисква държане на волана с една ръка), обръщане назад, ослушване за шум от гумите. Неадекватно и безотговорно поведение отвсякъде. И всичко това в момент, когато от автобуса има засмукваща към него въздушна струя.

48

анонимен

преди 6 години

Ясно е, че жената ще обере пешкира. И ще понесе цялата вина, въпреки, че не е само нейна...Но този шофьор /който в миналото си има повече нарушения от нейното 1, само между другото/ ще продължи да кара хора и няма да осъзнае къде е сбъркал. Много е важно той да си научи урока. Не случайно за автобусен шофьор се обучава допълнително. А тази фирма, с която всяка година има минимум един сериозен инцидент, какво правим?! Пак ли няма да ги закачаме, зщото са наши хора...

47

Анонимен

преди 6 години

Добре бе, жената и да е причината и единствената причина, може ли прокурорът да наприказва такива неща - не била съжалявала... той откъде знае кой съжалява и кой не. Не вярвам младото момиче да е тръгнало с идеята да блъска автобуси...Ако е някой наш мутрафон, тогава все е болен и пълен със съжаления,потресен и в дълбок шок....

46

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 39Извинявай! Но ако ти или твоя дъщеря, син, сестра, съпруг, съпруга е на мястото на тая жена, как ще разсъждаваш? Лесно е да се мислиш за жертва. Постави се на и на мястото на другата страна и недей да мислиш, че не може да ти се случи. Много лесно съдите и издавате присъди.

45

Бау

преди 6 години

Само не разбирам, защо по дяволите се е облякла така за съда. Не са ли и дали нормални дрехи ? Гледах снимки на друго място, с кожен клин, кожено яке и пола от воали ...

44

До 41

преди 6 години

До 41. Най-обичам интернет психолози. Сигурно и бъдещето можеш да предсказваш по буквите. Аргументите, ти сам ги даде с "примивно" изказване на кой трябвало да се забранява да кара. Не е нужно да те обиждам, всяка сутрин се обиждаш сам, включайки и в този момент. Аз изказвам фактите, които ти показваш. Знам, че ти е трудно да го разбереш. Не се напъвай. Дай друг коментар.

43

Анонимен

преди 6 години

А пътникът който е стоял зад шофьора и оцелял понеже се задържал за някакви добре укрепени дръжкии и след някакво салто накрая се е усетил че се намира през прозореца на тревата като каза че е видял всичко от цялата моментна ситуация понеже бил отпред и се виждало движението както и на автобуса,и не спомена за такова търкане,че и маневра дясно-ляво-дясно,а рече,че автобуса се е понесъл в дясно и се унесъл още по вдясно и в канавката накрая.

42

До Анонимен 39

преди 6 години

Зависи от това в кои обувки се намираш, т.е дали твоето дете е пострадал или извършител. Ако дъщеряти ивърши неволно нещо такова ти как би постъпил - ще се отречеш от нея и ше и повтаряш че е убийца или ще я подкрепяш и утешаваш?

41

Анонимен

преди 6 години

Не разбирам защо българите винаги плюят и дават акъл. Как е трябвало да реагира шофьора, как е трябвало да реагира жената... Това става за част от секундата. Реакцията на човек е инстинктивна, а не умишлено действие. Глупаво е да се критикува човек в такава ситуация. Инциденти стават и винаги ще стават; невинаги има пряко виновен. Повече вина носи целият държавен апарат - за неприлагане на закони - слагане на колан...

40

Анонимен

преди 6 години

36 нали знаеш, че както дъжиш здраво волана и онзи хубавец в сервиза като е забравил да стегне гумата добре може и да ти се случи случка. После някакво *** по форумите ще обяснява, как се държи здраво волана докато се изпреварва. Варианта за техническа неизправност го има, както и варианта с невниманието. Да се търсят виновници чрез разни плиткоумни разсъждения обаче е най-лесно.

39

Анонимен

преди 6 години

Не я защитавам, трагедията е огромна. Обаче като решат да съдят някого, го изравняват със земята и го изкарват по-черен от дявола. Започва едно ровене в живота на човека, едно търсене на компромати, само и само да го изкарат по- виновен, отколкото е.Не е отишла нарочно да бута автобуса, не е избягала от местопроизшествието, харакири ли трябва да си направи?

38

123

преди 6 години

Не че нещо, но ситуацията е ясна. Струята на рейса те засмуква малко преди да го подминеш. И трябва да коригираш с леко волан в ляво. Тази не го е направила и е ударила рейса. Ако си мислите, че това не може да влияние на курса на рейса пак помислете. Тази кола е около 1400кг (плюс минус). При скорост от 110км/ч си е направо като снаряд.

37

Анонимен

преди 6 години

Реакцията на шофьора на автобуса е странна. Реното започва изпреварване, тръгва към автобуса а той реагира сякаш не е разбрал че го изпреварват, рязко завърта волана и канавка. Ако е следял движението, щеше да види че го изпреварват и че колата се доближава застрашително, клаксон, намаляне,притискане на колата да си стои в лентата, но не и резки маневри. Стреснал се е , кой знае какво е правил да не види че го изпреварват - я телефони , я приказки, я си е намествал слънчевите очила. Жалко...

36

Анонимен

преди 6 години

До ДаСамо да попитам ако в автобуса беше дъщеря ти или жена ти и ако те бях сред 6-те жертви, дали щеше да пледираш за същото наказание? Защото и на мен ми е жал за жената, млада е, а живота и е прецакан тотално, но ако бяха мои близки, едва ли щеше да ми е до съчувствие...