11

Баце

преди 6 години

И каква е тази политика по доходите? Нали сме пазарна икономика? Търтеи има основно в държавни и приватизирани мега екс държавни структури като енергото и други подобни. Млад висшист вземал 500 лв, пък стар среднист 550. И кое му нечестното на това? Май някой кух джурналяга търси сензация за да е оборотен.

10

Анонимен

преди 6 години

Мечтата на всички работодатели в България е да работиш без да ти плащат. Кой нормален млад човек ще седне да работи за 300-350 евро? НИКОЙ! Така и трябва. Ще се научат да плащат, а не всяка година да си купуват нови мерцедеси.

9

DiD

преди 6 години

Всеки има неговата гледна точка. Всеки има своята истина и не приема тази на другият. Аз съм ЗА да отпадне надбавката за прослужено време, защото: сама по себе си тя не е стимул за това, че си способен и работиш, а че си се закрепил на една службица повечко време. Хайде сега да ми кажат работещите в чужбина, там плащат ли ви за "прослужено време"? Ще кажете, че там заплатите са други - мхм! Ние сме си виновни, че има заплати по 400-500 лева, защото се съгласяваме да сме работещи бедни.

8

Анонимен

преди 6 години

Само като се сетя за Домусчиев този български НАГЛЕЦ дето се прави на голям работодател а неговите работници реват от експлоатация и пълна безотговорност от държавата точно от такива нагли,алчни акули като него. Щом той им е шеф значи минава за най-умният от тях ..какво да си говорим такава простотия няма по света . Най-простите и най-големите престъпници,тези дето всеки божи ден смучат от хазната са"големите"бизнесмени

7

Много е лесно

преди 6 години

На търтеите им се намаля възнаграждението, а на пчеличките се увеличава, така ако търтея не работи ще се махне сам ако не го отстранят преждевременно. И не мога да разбера защо бизнеса се тръшка за минималната работна заплата? В Ирландия - страна която няма производство мин. заплата е 8,60 евро на час, там никой работодател не е пукнал от глад, а като цени в магазина си е евтиния спрямо България.

6

Анонимен

преди 6 години

ТОЧНО БЪЛГАРСКИТЕ АЛЧНИ РАБОТОДАТЕЛИ ИЗГОНИХА МЛАДИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ,ЗАРАДИ АЛЧНОСТТА СИ . ТЕ НИКОГА НЕ СА ДОВОЛНИ , ЗА ТЯХ Е НАЙ-ДОБРЕ ДА ИМ РАБОТИШ ПО 20 ЧАСА НА ДЕН ЗА 500 ЛЕВА. ТЕ СИ ТРУПАТ МИЛИОНИТЕ А НАРОДА УМИРА ПРАВ. ЗАЩО ИЗБЯГАХА МЛАДИТЕ ? НАЛИ ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ ГИ НАРИЧАТ ТЪРТЕИ ТУК И ИМ ПЛАЩАТ КОЛКОТО ДА НЕ УМРАТ ОТ ГЛАД А НА ЗАПАД ИМ ПЛАЩАТ ПЕТ ПЪТИ ПО-ВЕЧЕ И СА ДОВОЛНИ ОТ ТЯХ.

5

Анонимен

преди 6 години

Ако се махне класа, никой работодател няма да ти ги даде тези пари, говорят пълни глупости и си мислят, че някой ще им повярва. За да имат стимул хората да остават в България и да работят трябва да се плащат нормални заплати. Нормално ли е в голям град, дори и в малък да има заплати 400-500лв, какво по-точно да направиш с тези пари, как може да издържаш семейство - НИКАК! А дали си трудов търтей това е личностно развитие, няма нищо общо с пазара на труда.

4

Анонимен

преди 6 години

Това, което изгони три милиона българи в чужбина е нежеланието на българския бизнес да дава достойно заплащане на труда на кадърните хора.От друга страна е публичното заплащане, особено в сферите на здравеопазването и образованието. Там пък държавата се гаври със своите образовани кадри - 450 лева аспирантска стипендия, 600 лева лекарска заплата...

3

zeus

преди 6 години

Велев да не иска да каже, че старите работници са мързеливи, а младите си счупват краката от бачкане? Цялата истина е, че бизнеса в България не желае да плаща адекватни заплати за труда, съответно всеки можещ се изнася там, където труда му се цени. Накрая в българските фирми ще останат само шефовете и секретарките им.

2

Анонимен

преди 6 години

НАРОДЕН СЪД за такива като Велев!

1

SA

преди 6 години

Какви синдикати,бе?!Всички сте в кюпа!Колко съм им писал за моя работодател и нищо-дойдоха веднъж и си тръгнаха доволно усмихнати!!