81

Анонимен

преди 7 години

"Необходимите мерки са хората, които имат висше образование в рамките на държавната поръчка, да имат ангажимент да работят в България или в български предприятия за определен период от време", каза той.Ааааа, ергенски данък нема ли да върнете?много нагли тия...

80

гого

преди 7 години

василевказах ти онзи ден да ходиш да береш череши...

79

Истината

преди 7 години

Истината е, че ако искаме българската икономика да живне, трябва държавата да оскъпи в пъти човешкия труд за мутрите-работодатели. Само така мафиотите могат да бъдат накарани да внедряват съвременни технологии на работа, с което да се повиши производителността на труда, както и БВП. Иначе мафията ще продължи да използва евтиния непроизводителен ръчен труд в България, вместо да инвестира в съвременни технологии.

78

Анонимен

преди 7 години

До БизнесаАми напусни нископлатената работа и отиди на друга работа където ти плащат 1500 левати ли ще бачкаш за 500лв вместо него, докато си намериш следващия бай Иван? А той ако иска 1500лв кво праим?

77

Анонимен

преди 7 години

До БизнесаИма градове където заплатите се държат изкуствено ниски, като големите фирми се договорят за това.

76

solran

преди 7 години

ai, Ivane ti sigur imash i naem za dom, garage, kola, benzin, tok, voda s uran, rekefon, minternet...fakir li si? ot rakavite ti bg aslani li padat?!

75

:) :)

преди 7 години

бла бла приказки, нямс ли МРЗ , тез чорбаджии повече от 250 кинта не биха дали на никой.Лично съм чул частник да казва ,зя кво да плащам по 1000 кинта като мога 500 и никой нищо не ми казва.

74

Гробокопач

преди 7 години

Минималната рабоптна заплата е именно социалната защита, която ни дава държавата точно срещу "индустриалният капитал", който смята, че наемният труд му е длъжен да работи 24 часа, 31 дена и той накрая да му плати 100 лв или както често се случва, да не му плати нищо. <br> Иначе ние, разбираме необходимостта от това секс-куклата да има нови прашки, сутиен и белезници, но и работниците да се възполват от услугите й;)))

73

Анонимен

преди 7 години

Колкото са по-високи заплатите толкова ще са и по-големи шансовете за реализирането на откачени бизнес идеи както е в Америка.

72

Иван

преди 7 години

До Бизнес Не съм съгласен с вас господине аз съм общак на обект в Русе и вземам 500 лева без да съм осигурен а ми трябват поне 1500 лева има 2 деца на 2 и 5 години с 500 лева само за храна не ми стигат това ли е Ес?

71

Men

преди 7 години

Напълно съм съгласен с индустриялниа капитал. Имам само 1 условие - собствениците на тоя капитал да бъдат задължени да са онождани aHaлHo от всеки един служител по 3 пъти на ден.

70

Анонимен

преди 7 години

В Люксенбург вземат по 1000 евро минимлана заплата.

69

Няма значение

преди 7 години

До Отговор41- Капиталистите да затварят в Германия като е капитализъм ,а не там дето дават по малко пари -нали е пазар!

68

Анонимен

преди 7 години

До 71Нито вдигат заплати, нито подобряват условията на труд. В Либхер би станало същото.Би станало, ама временно. После акционерите ще питат "и ся кво праим?" и CEO-то ще даде по 100лв на калпак повече от съседната фабрика, щото ше го сменят. Примери бол.

67

оффф

преди 7 години

а защо като вдигнат МРЗ и всички цени тръгват нагоре..., ток, вода, храни??? То това увеличение веднага се изяжда, как да се усети? Нищо не правите, само говорите и маскирате нещата

66

Бизнес

преди 7 години

Трябва да има минимална почасова ставка по професии и според квалификацията и опита на работещия. Така най-високо квалифицираните и най-опитните работещи в най-трудните браншове ще взимат най-високи заплати, което е справедливо. Не отива някак си камериерка в хотел да взима повече от медицинска сестра, която е учила 5 години и дава денонощни дежурства, за спасява хора. Или охрана в супермаркет да взима повече от учител в училище.

65

Анонимен

преди 7 години

Eхееее ,Егати алчниците , Къде ще ги носите тея пари бре ? ковчог джобове нема !- Греховете ще си носите !И у Бояна на частното е същата земя и цръвяци.

64

Jilezoto

преди 7 години

Az za tova ne rabotq zanimavam se s gepi pepi :))

63

Анонимен

преди 7 години

кой не скача е червен! Скачайте, вашта м ама, скачайте

62

Анонимен

преди 7 години

Та да ви е ясно - производителността на труда зависи пряко от технологичното ниво + нивото на ръководните кадри.В България или ръководните кадри са *** или просто не желаят да инвестират в повишаване на технологичното ниво на бизнеса си. Затова ръчкането с МРЗ нагоре е благотворно - ще се принудят да направят нещо или да фалират.