238

Анонимен

преди 7 години

живота си върви напред. вече не сме толкова зависими от русия освен петрола и газта , изнасяме всичко пройзведено на запад , а имаме вече пълна частна собственост над 80% и можем без правителство което служи само да поставя кметове и обществени поръчки за далавери.

237

снайпера

преди 7 години

Доларът в банката беше 0.98ст. Но за определени хора, за останалите при тираджиите 4.30 Приятно беше да си купиш шоколадово яйце от корекома!!!

236

До 318

преди 7 години

Не може да си преживял 96 и 97 и да говориш така. По-лошо не е било и през първата световна. Мизерия, фалити. Това, което направиха от БСП тогава беше достойно, за да бъдат избити до крак. Големият проблем е, че България не осъди тогавашните уптавленци и ги остави да им се размине.

235

Анонимен

преди 7 години

До до 317 Доларът не беше 1.10 а 97 стотинки. Само за наши хора. Затова соца фалира. Това беше преди четвърт век. Нямаше даже още Интернет. Затова Тръмп каза, че компютрите бастисали и икономиката и политиката. Ако соца пак дойде, пак ще фалира. След като соци си замина, пак дойде няколко пъти и винаги пак фалира. Сега пак има такива изгледи това да се случи, затова пригответе буркани със ядене и блиндирайте мазетата. Не е лошо да се сдобием и с някое чифте и калайки. В бъдеще ще потрябва.

234

Мен

преди 7 години

Соца беше още по-зле. Всяка нова година посрещахме на свещи, че гаснеше тока. Не можеше да мръднеш никъде. За да учиш за лекар трябваше да те приемат в партията. За да си купиш нещо свестно трябваха връзки и долари купени на черно. Хумана за дете се взимаше с много връзки и ходатайства. Кой където работеше крадеше. Кой рабоъи в консервен завод имаше захар и лимонтозо, ако ти трябва цимент търсиш някой от циментовия завод. Така се роди далавераджийството, от което патим днес..

233

снайпера

преди 7 години

До з18Кой даваше долари в соца на обикновения българин бе, само тираджиите и гурбетчиите от Либия.

232

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 314 Това са "антисанкциите" на Путин. Но няма решение кой ще купува и кой ще го работи това дето няма кой да го купи за безпари. Единственото при Путин е увеличаването на производството на фуражна пшеница, щото не иска работна ръка и ум. Произведе и малко оръжие, но понеже няма с какво да го плати, в момента машиностроителните фалират като пуканки. Чети локалната руска преса. А, произвеждат и Йотафон, ама в Китай.

231

до 317

преди 7 години

Това за 3000 лв за долар е опорната точка на Костоваците.Доларът стигна 3000 лв само в последните часове на 8.1.1997 г. и от това направихте мит.Иначе по времето на соца доларът си беше 1.10 лв средно, а на черно 2.80 лв.И това беше почти през целия соц. С други думи соцът беше стабилен и устойчив.Нямаше всекидневно спекулативно увеличиние на цените и намаляване на заплатите,както при вас демократите.

230

Men

преди 7 години

Не знам къде сте живяли в последните 30 години, но последните 10 години в България се живее доста по-дпобре от когато и да е било през последните 30 години. 90-те и последните 5 години на 80-те беше някакъе ад. Режим на тока, купони, 3000лв за долар, опашки за олио и захар, за салам. Как са ви изкривили спомените незнам

229

ББ

преди 7 години

И при соца си бях добре и сега също съм си добре.Защото съм умен и красив и си падам малко селски тарикат.

228

Анонимен

преди 7 години

До До 305- К. Софийски.Така беше, с това дойде демокрацията! И оттогава ...... има всичко, но за някои, които се закачиха за нечий шлифер, фондацийка. Останалите или си биха пръчката или останаха потънаха в мизерия.

227

Анонимен

преди 7 години

Ми да. България трудно ще излезе от ситацията в която се е поставила, защото следите са замазани, миналото е вкарано в легенди и митове, а настоящето се представя изключително като намеса на външни сили по известен северен образец. Като единствен изход ми се струва един референдум за оставане в ЕС и НАТО. Ако се гласува за оставане, на някои ще им се запушат устите. Ако пенциите все пак се юрнат и излезнем, то след рухването на социалната система и гражданста война от глад, всичко идва на място.

226

Анонимен

преди 7 години

305- К. СофийскиМалумните така са живяли да! Но не всички, хахах наудачник

225

Анонимен

преди 7 години

който не е доволен да отиде на гроба на родителите си и да ги попита защо са го родили с умствени ограничения

224

Анонимен

преди 7 години

"" 10 години България в ЕС харесва ли ни, съжаляваме ли? ""................За тези които можем и знаем нещо беше хубаво, защото успяхме да се измъкнем от ***. Това беше ЕДИНСТВЕНАТА полза от ЕС !За всички останали (в България) няма значение ... комунизъм, капитализъм все едно - калта и мизерията ще са винаги до шия.

223

Кирил Софийски

преди 7 години

Сигурно и под турско не е било толкова зле !

222

Кирил Софийски

преди 7 години

Сигурно и под турско не е било толкова зле !

221

Анонимен

преди 7 години

До Така еБаш си има социализъм. Много ни е социална държавата, ама за определени хора и етноси. В цял ЕС е така.

220

така се прави

преди 7 години

До Така еРуски социализъм може да няма(скоро),но китайски има !!

219

Бай Иван

преди 7 години

За 120 лв. може да си вземеш билет за Барселона, Милано, Лондон и да се разходиш за 2-3 дни, без да чакаш визи, позволения и т.н. Проблемите които сте споменали по-долу, не са на ЕС, а на манталитета и народопсихологията ни. И докато мрънкате и да чакате небето да падне, хората се наслаждават на живота който им предоставя света.