76

българин

преди 12 години

свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са наизкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай..

75

Реалист

преди 12 години

Юлияна Плевнелиева се срамува от мъжа си. Това стана ясно на цяла България, след като и днес тя не благоволи да уважи церемонията... Жалко същество е Плевнята.

74

я

преди 12 години

имаше закон за забрана на БКП ... и тогава се появи БСП ...

73

А така

преди 12 години

Новият президент Плевнелиев се закле и произнесе реч, за която всички казаха, че е дълга и са се загубили акцентите, но в нея имало хубави моменти.В протяжното си изказване Плевнелиев начерта някаква програма като за министър-председател и запълни липсата на такава у Бойко Борисов, който, откакто е на власт представя политиката на страната с някакви кратки изрази като гьол в Белене, първо магистралите, строим метро, спортни зали, отличници сме по дефицит, садете картофи, ставайте овчари и др.По подобен на Плевнелиев начин се изказва 10 години поред бившият президент Първанов. Дори т. нар. Гоце, също и мнозина наблюдатели, отбелязаха, че в речта на новия президент има приемственост.Най-изненадващото беше оценката, която даде Плевнелиев, че финансовата стабилност е резултат от работата на няколко правителства. Това рязко се разминава с приказките на Борисов, според когото летоброенето на финансовата стабилност започва от него и Дянков. Впрочем, сегашното правителство изпапа фискалния резерв, оставен от предишните две, и сега търси заем от чужбина, за да не остане без гаранция валутният борд - разбира се, Дянков отрече).Речта на Плевнелиев е заявка за президент по първановски. Може да се очаква, че постоянно ще се изказва все хубаво и напътствено, ще дава акъл на правителството и неминуемо ще влезе в конфликт с него. Сегашният премиер критика не търпи, дори най-малка забележка.Плевнелиев все пак пусна една стреличка към Първанов (основателно), като каза нещо в смисъл, че няма да има задкулисни интриги. Целият проблем и на новия, и на стария президент е, че те се взимат прекалено насериозно. Длъжността по конституция има само представителни функции. По нищо не се различава от тази в Германия, Италия и др., където президентите се избират от парламента. У нас обаче се избират в преки избори, има дори вицепрезидент - длъжност, каквато няма никъде в Европа.И медиите, и политиците създават излишно напрежение и натоварват президентската институция с необосновани очаквания. Тя няма такава власт. България е парламентарна, а не президентска република. Да има пък и вицепрезидент е пълно недоразумение. С един финт премиерът Борисов се отърва от двама силни министри, които май му бяха неудобни, като ги прати в президентството.Президентът на България има само отлагателно вето. Той дори не може да спре един закон. Ако не го подпише, а го върне в парламента, там го гласуват втори път и той вече не може да не подпише. Дори разправията с назначението на шефа на военното разузнаване показа, че като се запъне президентът да не подпише предложението на правителството, може да бъде назначен изпълняващ длъжността и голям праз, че Първанов проявил инат. Но Първанов все пак ще се запомни с претенциите да чертае политики. Новият президент няма много пространство за лавиране. Или ще остане безличен, или - по първановски.

72

Антикомунист

преди 12 години

И едните и другите са комунисти.Защо в България нямаше закон за забрана на комунистическата партия като в Полша?Защо в България не се отвориха веднага досиетата като в Германия?Защо в България няма реално демократизиране?Защо в България няма икономически растеж като в Полша?Защо няма осъдени на смърт комунисти като в Румъния?

71

BG

преди 12 години

Първанов трябва да получи доживотна присъда затова, че връчи орден "Стара планина" на Ахмед Доган. Към това трябва да се добавят и 5 години за убийството на защитен животински вид.

70

иеее

преди 12 години

Вече съм по-добре,олекна ми като излязох от нужника (не държавата,а буквално)!

69

българин

преди 12 години

Честито Господин Президент !!!Честито на ГЕРБ!!Честито на всички добронамерени граждани на България!!!

68

до 94

преди 12 години

Какво, какво....? Казваш било "нормално" хората да продават ...цигари на пазара!? Явно хубаво са ви насадили в чутурите комуноидите, че незаконните неща са 'нормални" за България! Да, но наистина НОРМАЛНИТЕ хора не искат да се случват такива неща! Поради тази причина не желаят хора като гоце!

67

evo72

преди 12 години

ураааааа - защо висшисти селяни няма ли , или те са фанали господ за мандалото , а по- леко с обидите да не почнем да ти отговаряме сега

66

Лили

преди 12 години

До 4 4 4 : "Умерзен"?!.....

65

bg

преди 12 години

za 4ovek koito si otiva ...dobro ili ni6to

64

Анонимен

преди 12 години

на снимка 8 озвучаването е:- Ша слушате какво ви казвам иначе ще има бой!

63

evo72

преди 12 години

днес езбрахме един Барак Обама но с бяла краска , и речта и походката та даже от далече и самата физиономиа на Росенчо е едно към едно с американският си колега , всъщност просто една невзрачна фигурка или пионка ако щете в ръцете на ...... то е ясно на кого . Както Обама е пълна мишка такъв е и новия ни държавен глава за съжаление , а за това по каккъв метод беше избран е безмислено да се говори ..... важното е в мое лице тоз човечец не е моят президент ......

62

до 91

преди 12 години

да бе, да... колкото калфата стана, толкова и гоце щяха да изберат хората! Без автобуси от Турция не става!

61

Анонимен

преди 12 години

Ако Първанов се беше кандидарал и имаше право на още един мандат - Той щеше да е Президент!

60

Урааааааа

преди 12 години

Голяма веселба ще е довечера. Всички простаци с основно образование,диви селендури,силиконови пачаври и миризливи *** ще вдигнат тост че президент е един от техните. Най после хунтата герб се настани и в президентството. Очакват ни дълги години мрак.

59

анонимен

преди 12 години

пролетарии от всички страни съединяваите се да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.да възродим бившия съветски съюз и бивша югославия.да въстановим варшавския договор.да подадем ръка на великия китай и желязната северна корея.да кажем не на разлагащтия се труп на капитализма в лицето на европа,америка и нато.господ ни изпрати спасителя социализма който победи капитализма пълен с язви и пороци и експлоатация от човек на човек.да на ссср,китай,югославия,северна кореяу,куба

58

до 81

преди 12 години

Грешка! При 2-ия мандат на гоце трябваше да има церемония в Столипиново! И може би в Одрин, заради автобусите...

57

до 85

преди 12 години

Да бе, да беше дошъл и до нас да боядиса пешеходната пътека, че нещо ме дразни.