55

ФАКТ

преди 12 години

християните са последователи на собствената си глупост. Както и останалите вярващи, впрочем.

54

3

преди 12 години

КараИбрахиме, в България цар Борис изтребва голяма част от елита на народа си защото не са искали да си СМЕНЯТ вярата.Всяка вяра се е налагала с кръв! Говоря за християнството, исляма и комунизма. Във всеки случай аз не правя разлика между жестокостта на трите посочени религии.

53

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

46,статистиката ти е смешна - християните са последователите на Христос,независимо от деноминацията,към която се причисляват.

52

до религиозните

преди 12 години

Не се карайте бе - бийте се. както правят държавите непрекъснато, излагате се!

51

до Карата

преди 12 години

Прав си. Но ти говориш за римокатолиците. Православието никога не се е бъркало в науката, никога не е избивало хора заради науката. Моля те, недей друг път да наричаш римакатолизизма християнство.

50

До 44

преди 12 години

При католици и протестанти колкото си по-образован си толкова по-горе в йерархията. При мюсюлманите е същото. При православните - колкото си по-образован си толкова по-беден .

49

КараИбрахим

преди 12 години

3.Нищо не спира рицарите, тръгнали да освобождават Светите земи от сарацините, да се насочат към една по-лесна цел Константинопол, столицата на Византия, втория Рим, най-големия и пълен с богатства град на Средновековна Европа. След многобройни конфликти с византийците рицарите щурмуват столицата на империята и на 12 април 1204 г. за първи път в историята си градът на Константин Велики пада в ръцете на чужд завоевател. Три дни прекрасният град е подложен на опустошение. Богатствата му са разграбени, храмовете осквернени, безценни произведения на изкуството варварски унищожени. Както пише византийският историограф на епохата Никита Хониат, дори арабите били по-човеколюбиви и кротки от тези мъже, които носят кръста Христов на раменете си.

48

КараИбрахим

преди 12 години

2.Онези от евреите, които отказват да приемат християнството,са избити,а други са прогонени от Фердинанд и Изабела Кастилска в Османската империя, която ги приема радушно. Повечето от мараните остават още дълго верни на юдаизма, като продължават тайно да изповядват религията си. Еврейството приема покатоличването на мараните за насилствен акт

47

Томас

преди 12 години

37Ясно е казано - Матей 7:14Понеже тясна е портата и стеснен е пътят, който води в живот, и малцина са ония, които ги намират.Много хора може да са се определили като християни, но много от тях не знаят какво ги прави християно, но това е отменя факта, че са се определили като такива. И попове с коли за 200000 лв се определят като християни и никой не може да каже със сигурност дали те са или не са християни. А относно рая - няма как да е тук - сега, на земята

46

горд атеист

преди 12 години

Аз като съм атеист, защо не пишат колко сме ние? В България атеистите сме повече и от християните и мюсюлманите. Аз съм атеист и се гордея с това.Не вярвам в нищо и в никого. И на собствената си майка и баща нямам вяра.На никого не вярвам и се гордея с това защото съм атеист.Дори когато ме черпят с бонбон не го ям защото нямам вяра на никой и в нищо и го изхвърлям. А на жена ми често й правя проверки дали не ми изневерява, защото и на нея й нямам вяра. Просто аз съм си атеист и се гордея с това.

45

до 33

преди 12 години

Явно имаш ключ от ватиканската библиотека, за да си чел повече от три превода, но едва ли, не говори глупости. Няма запазени текстове в оригинал, никой жив не ги е виждал или чел, дори първите преписи от 300 и насам година от н.е. са отдавна изгубени, през вековете от превод на превод и от препис на препис нещата далеч са изгубили първоначалния облик - как да ти го кажа най-просто ефекта на разваления телефон.

44

войнствен атеист

преди 12 години

Както е казано,чрез статистика може да се изкарат ВСЯКАКВИ резултати.Айде да направим корелация между стандарт на живот+образование с изповядваната религия (или липса на такава) да видим дали нещата няма да стоят по различен начин.

43

КараИбрахим

преди 12 години

1.Инквизицията е бил независим от цивилните съдилища съд, а инквизиторите са били назначавани от папата и са били отговорни единствено пред него. Съдопроизводството се водило тайно, като се използвали мъчения, обвинените са осъждани най-често на изгаряне на клада.През първите 18 години от въвеждането й,само в Испания са изгорени на клада над 10 хиляди души, в т.ч. еретици, евреи и мюсюлмани. Активна дейност тази институция развива до 1808 г., като през този период само в Мадрид са изгорени около 320 хиляди осъдени, а други 300 хиляди са понесли други тежки наказания. Последното изгаряне на клада в тази държава става през 1826 г., а през 1834 г. Инквизицията е отменена. На темата за инквизицията е посветена огромно количество изследователска литература, в която е установено, че общият брой на жертвите надхвърля 12 (дванадесет) милиони души, и че сред тях са такива личности, като Ян Хус, Джордано Бруно, Жана дАрк и много други.

42

Анонимен

преди 12 години

Томасе, стига си цапал християните!

41

МАНГО ФАКУЛТЕТСКИ

преди 12 години

РЕЛИГИИТЕ СА ОПИУМ ЗА НАРОДА.Да живее Атеизма.

40

Анонимен

преди 12 години

Пък Ленин е казал, че който умре за партията ще живее вечно в паметта на благодарните поколения.:) Различни религии - различен начин да накараш *** да *** за теб.:)

39

Виктор

преди 12 години

Oще хиляда години ли трябва да минат да се разбере, че от религията нищо добро не може и няма как да излезе.Скоро слушах някакъв американец възторжено да обяснява религиозната държава колко хубаво нещо е.Доста е е пробвано по въпроса -резултата е трагичен.

38

яро

преди 12 години

Исус е единствения Път за спасение,покайте се за греховете си и Го приемете в сърцата си за Свой ГОСПОД И СПАСИТЕЛ! и не подценявайте опасността наречена ислям-тази заблуда завлича все повече хора по света,и за съжаление ,както е писано в Библията,неизбежно ще се стигне до нова Световна война,този път породена от религиозните различия....

37

айде бе?!

преди 12 години

Ако наистина 1/3 са християни - това е хора които живеят принципите и учението на Христос раят щеше да е на земята. За съжаление голяма част са псевдо християни (на име но не и на живот) или фанатици стил Томас. Нищо лично брато ама се изказваш много неподготвен понякога и направо излагаш вярата. Айде със здраве и успешен ден!

36

!!!!!!!!!!!

преди 12 години

" Защото Бог толкова възлюби света,че даде Своя Еднороден Син,за да не погине ни един,който вярва в Него,но да има вечен живот." - Йоан 3.16