83

Анонимен

преди 12 години

Всички които пишат против Висшето образование нямат такова.. завършили я сградото я текстила я готвачи или сервитьорки

82

Анонимен

преди 12 години

Дипломи в България се купуват, а не се изкарват. Даже лекциите и упражненията не са задължителни. Най-скъпите дипломи в България са фалшивите и тези на НБУ, които помагат на богатите да изместят умните в България и да се увеличава безработицата сред умните и талантливите.

81

Студент

преди 12 години

Като се закрият част от държавните ВУЗ-ове (и без това са твърде много за държава като нашата), ще има повече финансови средства за останалите. Не е много трудно човек да се досети, че броят университетите е за сметка на предлаганото качество на обучението и за сметка на разходите за тяхната издръжка.

80

Анонимен

преди 12 години

Системата на висшето образование е машина за пари. Произвежданите висшисти не отговарят на нуждите на пазара на труда. На кой му пука обаче...

79

Анонимен

преди 12 години

да лапат дървото нали гласуваха за Боко. имаше поне 10алтернативи.

78

до:Анонимен

преди 12 години

И как няма да е.!!! Там научиха ли те как се правят пари, НЕ.Там те учат да бъдеш работник.Чуйте ме добре *** с образование или не ако не се научите да вадите пари с мозъка си сте ОБРЕЧЕНИ *** до гроб, и никакво образование не може да ви спаси!Анонимен поне се е осъзнал за разлика от вас, а това е добро начало.

77

DO 56

преди 12 години

ABSOLUTNO STE PRAV!!!NO NARODA E TUP I BEZMOZUCHEN I SI ZASLUJAVA SEGA DA GO SHIBAT ZDRAVATA. I SHTE SI PLASHTA I SHTE SKURCA SUS ZUBI!!!HA-HA-HA, GERB GRADELI BULGARIA. DA, FGRADAT OBEZLUDIAVANE I OPROSTIAVANE I NIKAKAV NADEJDA DOKATO BORISOV VECHE NAPRAVI EDIN MILIARD NASHI PARI. DA SI NI E JIV I ZDRAV I STUDENTITE DA MU PEIAT PESNI I BLAGOSLAVIAT!!

76

Анонимен

преди 12 години

Какъв е смисъла от едно образование като не може да ти осигури свястна работа.

75

66

преди 12 години

Моделът е добър, но с тая икономика някак не мога да си представя как ще се внедри у нас. Със същият успех могат да се финансират специалисти с техническо специално образование, които да се профилират в производството. В България системата много вожд , малко индианец няма да позволи да функционира.

74

До дам

преди 12 години

Нещастно герберско гъзолизниче,син на полицай или съдя. Нека да ти кажа че тука в Англия студентите са в отлично състояние и няма някои които да се противопоставят.

73

Анонимен

преди 12 години

Стремежът на някои наши сънародници да придобият "висшу" е пословичен. Учат в някакви измислени "колежи" в селца и паланки, само и само да се причислят към кастата на хората с "висшу". Нищо, че не могат да си напишат трите си имена без грешки, а после трябва да доучват в университет.

72

до 71

преди 12 години

То и образованието е отвратено от тебе.

71

скоро завършвам

преди 12 години

сега завършвам и категорично обявявам, че студентството ми беше най-отвратителните години досега в живота ми!

70

до 63

преди 12 години

Надявам се , че можете да четете ...Британското правителство представи предложение за най-радикалната реформа във финансирането на английското висше образование от поколение насам. Целта е да бъде въведен пазарният принцип в таксите и те да бъдат увеличени до три пъти, но при определени условия, които трябва да изпълнят ВУЗ-овете.По неокончателни данни българите, желаещи да учат в английски университет, ще трябва да плащат близо два пъти по-високи такси.Предложението предвижда от 2012 г. да може да се вдигнат годишните такси от 3290 лири на 6000 лири и в изключителни обстоятелства - до 9000 лири

69

katani

преди 12 години

Как пък всички искате с образование да се кичите бе.И за къв' *** ви е като един пирон не можете да забиете.Два лева на кръст не можете да изкарате и все гладни ходите.Жалки педерастчета и пропаднали глезени курвенца, тва' сте вие.***...!!!

68

!!!

преди 12 години

В целия свят цените РАСТАТ НЕПРЕКЪСНАТО. Ама като не сте "одили" по- далеч от селския хоремаг, как да знаете...

67

Томас

преди 12 години

Половината, да не кажа повече университети трябва да изчезнат, както и 2/3 от студентите. Който иска да учи, който иска да се шляе по заведения. Университета не е място за имитиране на дейност и харчене парите на мама и на тати - в противен случай ще се продължи бълването на висшисти, които мият *** щото друго не могат да правят.

66

.

преди 12 години

59 е написал как е в Щатите и аз си мисля , че това е най справедливия модел.Една малка част получават стипендии , но това са само с най добрите резултати , на останалите им се отпускат заеми , които след като завършат знаят че трябва да си ги изработят и да ги върнат на държавата. Следващите 5 години дават 1/3 приблизително от доходите си за да си върнат заемите за следването.

65

56

преди 12 години

Само не казвай, че купуването на дипломи, лансирането на мамини синчета и "оборотни" кифли студентки са продукт на 2 години. За другото се съгласявам.

64

Анонимен

преди 12 години

Едното ми дете учи в Германия и таксата беше 600 Евро, сега ще премахват, а другото учи в БГ , таксата е сащата, но качеството в БГ е НУЛЕВО, на какво отгоре ще ги вдигат тези такси в БГ, богати ли сме. И стига сте писали глупости, студентите били такива и онакива, всичко е до човек, не може да слагате всички под общ знаменател, има умни и ученолюбиви има и *** като навсякъде.