22

Анонимен

преди 12 години

21Доста си дебилен и манипОлиран :))

21

до 17

преди 12 години

Ти да не си им виждал фишовете от заплатите,че си толкоз сигурен.За мен това е само платено маниполиращо проучване финансирано от ГЕРБерасите с цел изгонване на останалата интелигенция в България, която единствено вижда какво реално се случва в Държавата.Целта е тук да останат само хора лесни за маниполиране ,каквито има в изобилие.Това е само част от средствата с които ГЕРБ води война с интелигенцията в България.

20

до 12

преди 12 години

Нямам преки наблюдения, а ти пък да не би да имаш?Все пак тези филми показват живота в тези държави, аз просто анализирам между редовете.Да не би да казваш,че образованието в САЩ например не се заплаща най-вече с кредити?!

19

Анонимен

преди 12 години

18Аз съм висококвалифициран програмист. Нямам проблем лекарите да взимат колкото могат повече. Имам проблем, когато взимат безумно много пари и реват ! Имам проблем, когато обслужването ми като пациент е под всякаква критика. Имам проблем когато скапаните лекари си искат пари под масата. *** нещастен като теб обаче, едва ли ще го разбере това.

18

До 14

преди 12 години

***, защо ти не стана неврохирург?! За труд признавате само мотиката и ралото, а другото е някакъв майтап за вас. Селяндурски, завистлив и злобен народец сме си.

17

Анонимен

преди 12 години

Средната работна заплата на неврохирург в университетската Св. Иван Рилски е 4925 лв., а на операционна медсестра 1522 лв.Ръководството на болницата е направило проучване каква е натовареността в подобна европейска университетска клиника по неврохирургия. В Германия например със същия брой легла и 5 операционни зали като в Св. Иван Рилски е клиниката в Щутгарт.В нашата неврохирургия през септември т.г. са извършени 123 операции от 18 неврохирурзи. За същото време в щутгартската клиника, но от 8 специалисти, са направени 250, обяви д-р Дечев.За сравнение с доходите на лекари в още една държавна и университетска болница потърсихме проф. Генчо Начев, шеф на кардиологичната клиника Свeта Екатерина.При нас лекарят, който работи по 11-12 часа дневно и взема най-много в болницата, годишно получава от всички възможни пера 170 000 лв., каза професорът. Той самият взема доста по-малко, защото заплатата му е фиксирана на 12 минимални работни (към 2900 лв.) и няма право на приходи от клинични пътеки, а само на суми от избор на екип.+++Мнооого бедни лекарите бе ! Да ги ожалиш !

16

В допълнение

преди 12 години

Само тиквите остават.Премир тиква-народ тикви. ТИКВОЛАНДИЯ

15

Йордан Шангов

преди 12 години

Недейте така с обидите по българските лекари.МУ - гр. София подготвя много добри кадри в медицината и наистина заплатите които взимат и условията в които работят не отговаря ни най-малко на усилията, които са полагали докато учат. Съгласен съм, че във всяко стадо има и ***, но не поставяйте всички под един знаменател Моля Ви!!!Има страхотно добри лекари в България все още!

14

Бедничкият

преди 12 години

Лекар от Клиниката по неврохирургия в столичната болница Св. Иван Рилски, който е на трудов договор на половин работен ден, през 2010 г. е взел срещу труда си близо 310 000 лв, това съобщи Труд, позовавайки се на директорът на лечебното заведение д-р Дечо Дечев.

13

3,14

преди 12 години

Много ми е интересно на база на какъв международен документ се позовава коментара на председателят на БЛС. : "Има правило в Европа - лекар не може да получава по-малко от три пъти от средната работна заплата за страната." ??????? ЛЕШОЯДИ !

12

До 9

преди 12 години

Хубаво е, че от филми и телевизия си изграждаш мнението и мисленето, ако въобще има такова. Нищо лично ;-)

11

Анонимен

преди 12 години

Tъй, тъй, нека бягат. За какво им е да стоят при неблагодарници и да работят за 350лв. После ще плачете за тях, но ще е късно за китка, либета

10

Анонимен

преди 12 години

Снимката кЪртИ...това гЕрБЕр ли е ...???

9

Анонимен

преди 12 години

Спомням си от "Спешно отделение" един доктор(Джордж Клуни) като каза,че 10 години трябва да изплаща образованието си и затова работи там.Също вчера гледах един немски филм, в който един от докторите се чудеше как ще си намери работа , като в Германия имало хиляди безработни лекари.Та не знам къде отиват и как се устройват нашите доктори. Някои може и да взимат хиляди, а други докато се грижат за спинозните, да се надяват на по-добри времена.

8

Анонимен

преди 12 години

Само тиквите остават.Премир тиква-народ тикви.

7

vui4o.vili

преди 12 години

Недейте,че ей сега ще се разплача.Много мъчно ми става за"горките лекари".Само който не им е попадал в лапите,той може да ги съжалява.Щом се чувстуват кадърни да отиват на майната си.Само че има една подробност!Там ще се наложи наново всичко от нулата да започват.

6

do 4

преди 12 години

Хахаха ... заболя ли те жалката гейберастка душица? Някои си оправят живота, докато на тебе единствената ти разтуха е да се изходиш във форума! ;)

5

ЧЕНГЕ

преди 12 години

Само да попитам-някой да е получавал касов бон от частен кабинет!!! Миналата година бяха пипнали една зъболекърка с годишен оборот-1200лв.!!!!

4

хахаха

преди 12 години

Напускат,но и се връщат-некаадърниците и далавераджийте не ги търпят в западна европа-само тук могат да крадат и да имат годишна заплата от 200000-300000 лв-мафиоти и убийци в бели престилки...!!!А данаци-те са на нивото на Рашков-не плащат-доят здзравата Здр. каса и балъците българи!!!

3

Анонимен

преди 12 години

То само лекари да напускаха. Всичко живо дава мило и драго да се разкара от тук. Както каза бившия посланик на Германия , започнала е политическа емиграция - не е задължително да бягаш от нищетата, а бягаш от боковци, цецовци и държавните чиновници.