1222

Анонимен

преди 13 години

Има българи които се подиграват и с Руски паметник и с паметника на Цар Освободител и твърдят че Русия не е искала да ни освобождава, а да завладее Проливите единствено и ни е окупирала. После сме си плащали за това. ------------------Това си е факт.

1221

Анонимен

преди 13 години

И какво ме интересува това, че са загинали в някаква тяхна си война? От това, че СССР печели ВСВ България само губи - територии, 5-60 години свободно развитие и т.н. Какво общо имам аз с някакъв брадат мужик-партизанин (Дядо Коледа)? Да си строят паметниците на тяхна територия, не съм поръчвал паметник на СА тука. Дядо ми също не е поръчвал такъв.

1220

Да 1318

преди 13 години

Ами защото още не се е намерил *** или ***,който да я създаде тази полемика,не за друго!!!

1219

Найденов

преди 13 години

И едните и другите сте Байганьовци!Прав беше бат Бойко като каза,че в БГ матерЯла е лош!А както се вижда,точно на поколенията преди 1989 комунизмът наистина им е осакатил и мозъка и душевността и манталитета и светогледа,и на едните и на другите!На кой вече,след 22 години,му пука какво е било и какво са направили тези или онези?Само на вас!!!!!!!!По цял ден се дърляте за исторически факти!Германци и руснаци са се трепали в 2 войни а днес правят бизнес!Ама гледат само към бъдещето,как да печелят!

1218

Анонимен

преди 13 години

Паметници?....Паметници са и тракийските могили,паметници са тракийските светилища....Какво се прави за тях,за тяхното съхраняване,опазване?....Ето ви истински КУЛТУРНИ паметници,които биват разсипвани,ограбвани!...Иманярите унищожиха безценни свидетелства за миналото ни....Да бяха предприети мерки от органите?...Колко хора в България се препитават и забогатяват от унищожение на паметници?..Защо никой не пише за това?Колко загуби туризмът и историческата наука от тази постоянна вандалщина?

1217

Балтазар

преди 13 години

Като чета коментарите виждам, че България се движи в правилната посока и българите вече могат да бъдат себе си--***, шебеци, ***, ***, ***, да не изброяват безбройните форми на девиациите. Освен лумпнепролетариата обаче виждам и елит, който набира сила. Вертикалното стратиграфиране е от изключителна важност за жезнеспособността на една нация. Сега вече вярвам в бъдещето на България като малка, но динамично развиваща се европейска страна.

1216

за 1325

преди 13 години

В нормалните страни се отърваха не само от паметниците им, но и от агентите им....прав си за едно, още работа ни чака докато станем нормална страна

1215

Анонимен

преди 13 години

България няма да се оправи никога. Може би единственото нещо, за което Бойко не излъга е, че тука е лош мат'рияла.

1214

tktenev

преди 13 години

Този паметник е построен в чест на милионите загинали войници срещу нацистка Германия. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ ДОКАЗВА , ЧЕ НИЕ СМЕ НАЦИЯ ОТ *** . В НИТО ЕДНА НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА НЯМА ДА ВИДИТЕ ПОДОБНО НЕЩО . СРАМ И ПОЗОР ЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА

1213

Шоп

преди 13 години

Абе, ей, какво оскверняване ви гони? Това да не е надгробен паметник? Това е паметник на зависимостта ни от СССР - монумент на съветското робство.

1212

Ответен УдаР !!!

преди 13 години

Ние, младежката секция на БКП ( младша възраст до 66 години) ще ударим право в сърцетро на ИмериализЪма , като облечем паметника на американските пилоти, като Снегурочка! Венсеремус! Но ПосЕран! Само Аванти ( да се чете аванта) и Наздраве!

1211

Груйчо до 1319

преди 13 години

Правят/Како Мирче/, правят бизнес. Заровили са томахавката и си работят. Но не за това идеше реч. Всичко е много просто. Ако историята не беше изпопачавана и политизирана от вашата партия а си беше представяна такава каквато си е, всички тези полемики днес нямаше да ги има. Ако бяха обяснили на децата, че руско-турската война си е парекселанс имперска война и ние сме освободени заради руските абиции всички щяха да го приемат. Ама такива глупости като братя славяни , доброволци тръгнали да се бият за българите и т.н. са смешни. Ако бяха обяснили простичко, че сме малка държава и че Великите сили са се споразумели в Ялта да останем в сферата на Руското влияние и , че русия ще наложи васално правителство, пак всички щяха да ви разберат. Вие тръгнахте да говорите за освобождаване , да правите *** паметници и така нататък.Вие накарахте хората да намразят руснаците с вашите лъжи. И не може майната и на историята! Историята трябва да я знае всеки и да си прави изводите.

1210

безпартиен

преди 13 години

Срамувам се ,че съм българин.До тая степен сме комплексари ,че се правим на "големи" като оскверняваме паметници.Може би така "изглеждаме" на по -големи европейци ? Това не е гротеска с паметника ,а е гротеска на държавата ни.Дали в Берлин , Виена ще постъпят така ? Едва ли.Те са народи с достоинство и умеят да пазят достоинството на другите народи.За това са уважавани в цял свят ,а ние сме гротеска.Болно ми е .

1209

Свтл

преди 13 години

Ехаааааа, мислех, заспало е чувството за хумор, българск! Харесвано или не, тук е. Ще оцелеем :)

1208

ДО 1316

преди 13 години

Не съм кака ти Мирче!А като е от 50 години,колко още века това ще е същността на живота на не занм колко поколения???Дали днешните руснаци не правят печеливш бизнес с бившите"нацисти"?Дали Германия не получава 46 % газ от Русия и не е първият инвеститор там?И двете страни са се клали и избиваи и то в две войни! На кой му дреме днес???На съвременните руснаци? На съвремнните германци. Да,ама не! идвата народа са прагматични,щом имат полза един от друг,майната и на историята!

1207

Помирителя в бъЗта

преди 13 години

Въпрос:Защо паметника на Цар Освободител не предизвиква полемика, а тоз на съветската армия е повод за раздори?Отговор:Ами защото са ни окупирали , а не ''освободили ''

1206

Анонимен

преди 13 години

Хубава статия,съгласен съм

1205

до 1313

преди 13 години

Драга ми , како Мирче. Не си ме чела внимателно. написал съм:"Защото твоята партия узурпира историята." Знам, че е имало насилие по времето на френската революция но никой не написа лъжлива история за нея както вашата партия направи с нашата история. Между другото и примера ти с тази революция не е много удачен.Да оправдаваш насилие с примери отпреди 300 г е най-малкото несериозно:))

1204

горкият модератор

преди 13 години

сигурно си е теглил куршума след първите 100 коментара.....

1203

Анонимен

преди 13 години

Забравете за червените учебници по история.Има вече доста материали (и в нета).Даже на руски - от руснаци.болшевизмът загина.жидоболшевиките се пукат от яд, но това е - Господ победи!