73

.

преди 13 години

С тикви начело тиквен народ! *** народ се управлява по-лесно!

72

Ред в мислите

преди 13 години

Вижте, има 2 вида БАН - директорите на БАН, които не се съмнявам, че са много корумпирани /четох една статия, че давали под наем огромни имоти за 4стотинки на кв.м. или 5 000 кв.м. база срещу 30 лева месечен наем!!!!!, явно директорите си прибират огромната разлика/ и втория вид БАН са работещите, младите учени с по 200 лева заплати!!!! Е, ще се съгласите, че никой не заслужава такава съдба. Просяците изкарват повече на ден, от работещите в БАН. А директорите на БАН сигурно са милионери.

71

Българин

преди 13 години

Увеличават се единствено парите за издръжка на *** и на ушевите.Наука, образование - всичксо се орязва и на обезщетенията за майчинство дори посегнаха !!!

70

Анонимен

преди 13 години

ами търся но нищо

69

NVM

преди 13 години

ДО 68:Ми моето момче има интернет има Google. Да те науча да ползваш търсачките?

68

t-rex

преди 13 години

И какво общо има БАН с науката в момента...? Знаеш ли че там половината са на преклонна възраст и нямат компютърна грамотност? Като им намалят бюджета - да се преструкторират, да намалят състава и да започнат точно от тези червени динозаври там, а не да реват и да махат точно младите и кадърните в които има потинциал.

67

Анонимен

преди 13 години

БАН е последния мстодонт останал жив от времето на БКП. Време му е след Кремиковци.

66

Анонимен

преди 13 години

Интересно ми е, г-не или г-жо, как точно работите в БАН, при положение, че пишете неграмотно на собствения си език?! Ако Вие сте там и сте неграмотен, то защо въобще я има тази институция???

65

Анонимен

преди 13 години

НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВО СА ОТКРИЛИ И ИЗСЛЕДВАЛИ БАН>>>КАКВО СА ИЗОБРЕТИЛИ И Т.Н>>>>ЧЕ ГУГЪЛ НЕЩО МАЙ НЕ ЗНАЕ

64

Astarot

преди 13 години

Закривай!Те БАНаните могат и 3 месеца да протестират по площадите. И без друго на работа маат крачоли по цял ден, та поне да разнообразят.Да закрият целия БАН и да решат "проблема" с финансирането. Така ако някой от тези "учени" има проект да си иска автономно финансиране на проекта плюс работна база и бонуси при успех на проекта. В науката няма място за "щатни бройки". Всеки ден трябва да се доказваш и да защитаваш имиджа си.

63

султан Бойко

преди 13 години

За образование и култура пари йок,само за културизъм и попфолк!Че образованите мишоци по -трудно се хвашат в капана!!!

62

ХА

преди 13 години

ТЕЯ СА КАТ"ВОЕННИТЕ ....ПО ЦЯЛ ДЕН НИЩО НЕ ПРАВЯТ И ВСЕ ЗА ПАРИ РЕВЪТ

61

Дени

преди 13 години

Има си законови разпоредби .След направата на модела предстои патентоване - първо в държавата (в случая България), после в международните структури.След това изобретението се дава на институт, който прави още експерименти и доказва, че моделът може да се произвежда. Едва тогава той се предлага на фирми, които го купуват, произвеждат и продават. Европейската програма забранява на учените да продават директно на фирма продукта си.

60

БОКО ТИКВАТА

преди 13 години

ФЕОДАЛНИ СТАРЧЕТА. ОТ УТРЕ ВИ ЗАКРИВАМ С ДЕКРЕТ ЩОМ МНОГО ЗНАЕТЕ.

59

акад.Пухлев

преди 13 години

Не ги разбирам моите колеги-защо стачкуват? ето ази за моите 78 лазарника си земам едни 2000 лева е си свиркам - колоко му е ?А как се става академик а?Кат не им харесва тук - ми да ходат Германия,Япония,АнглиярСАЩ-да видим КОЙ ще ги търпи по цял ден 3500 другари да ...*** и пари да искат за това...

58

пловдивчанин

преди 13 години

"стожер на българщината". Сериозно?

57

Анонимен

преди 13 години

Напънала се мишката и родила слон. Напънала се България и родила БАН. Сега кой ще храни слона?

56

Анонимен

преди 13 години

КАКВО ИЗСЛЕДВАТ ТОЛКОЗ ТЕЯ ОТ БАН БЕ....

55

до 62

преди 13 години

БАН не е ведомствен институт да работи за непосредствено приложни теми. Такива се случват но не те са главната задача на БАН. Жалко е, колко малко хора разбират това и колко малко се сещат да потърсят мнението на компетентните специалисти извън България. Тук вече писаха, че ЕО финансира БАН повече от това което дава на всички български университети накуп! Ето това е реалната оценка на която трябва да се довериш

54

NVM

преди 13 години

Абе не знам кой крив кой прав само знам че на всякаде в света страните спонсорират изследователските си институти само ние сме пичове. Ми че то и в космоса не можем да живеем ама САЩ си даржи NASA ми да ги закрият бе. тоя дето ми видял с телескопа звезда на 2.6 милиарда светлинни години кво реално е направил, на борсата. Пак ще повторя какъвто електората такива управляващите!!!