115

Анонимен

преди 13 години

Е гаси ***. Ако мога да избирам искам да ми всичко в частни фондове. Не искам да съм в един солидарен модел с *** и ***. Да храня *** никога. Частните фондове ще разпределя риска в няколко фонда . А Вие тъпацициганите *** на ***.

114

Amenhotep

преди 13 години

116 Барак Хюсеин Обама освен че е ** и мюсюлманин е и КОМУНИСТ!

113

Amenhotep

преди 13 години

Вече и 1 стотинка данъци на тая държава няма да дам... До сега давах, давах, което не го давах те сами си го взимаха ... и всичко това отиваше за търбусите на оялите се политици и мързеливите ***! Йок! Повече от мен пари няма да видите!

112

sks

преди 13 години

Закриването на професионалните пенсионни фондове е огромна грешка. Пилеели парите за коли и секретарки - ами къде беше Комисията за Финансов Надзор (КФН), която ги контролира - по тази логика закрийте и нея. Всички ППФ са изцяло под контрола на законодателството - по отношение на инвестиции, разходи и всичко друго. А закриването на индивидуалните партиди си е чиста кражба. Как после очаквате сивата икономика да намалее и да има инвестиции в държавата?

111

Анонимен

преди 13 години

бе то ясно,че на този *** народ няма да се угоди,ако беше нещо друго щяхте да плюете що не е това...мр*те в мизерия мизантропи такива!

110

Анонимен

преди 13 години

САЩ също национализириха ! САЩ определено нямат нищо общо с комунизъм или социализъм!

109

Анонимен

преди 13 години

Кифло парите в тези фондове са реални и могат предват по наследство. В САЩ затова имат високи пенсии защото във фондовете са се натрупвали с поколения. И някой като умре по-рано минава на наследниците. средната възраст за мъжете е 67години и се оказва че ако се гътна на тази възраст. При държавния модел всичко *** държавата. При частния минават по наследство.,,

108

но комент

преди 13 години

И тия били десни...ще умра от смях!

107

УЖИЛВАНЕ

преди 13 години

Може и да си прав,зависи от къде черпиш информация.Аз лично от онлайн справка,където първото е 5% такса на всеки превод,после сумиране на всички вноски във времето.А ти сигурно гледаш справката на Комисията По Финансов Надзор за разликата от вчера и днес изразена в доходност за Периода.Защо не обявят Доходност от Старта на Пенсионните Фондове до ден ДНЕШЕН.

106

Ели

преди 13 години

Ами ,да .Добре би било да отидат в НОИ ,нали там е на солидарен принцип.Ще вземат от твоите ,за да дадат на друг. Държавата те задължава ,не частния пенсионен фонд .

105

Бай Колю

преди 13 години

Контролирания и управляван от държавата НОИ е в тотален колапс. Няма пари ...за нищо! Само за старите отпуски на Христина Митрева намериха и и ги изплатиха, да не се мине горката! Та, въпросът е, кой болен мозък прецени, че същатат тази държва, която съсипа собсвения си НОИ, ще успее да управлява парите на хората по добре от един частен фонд, който по презумпция е ДЛЪЖЕН да печели, иначе собствениците му са на загуба?! Така че, цялата тази дандания е само за да се приберат тези пари и да се запушат дупките, които държавата е допуснала да се отворят в собствената и песнионна система, а не за защита на интересите на вносителите! И аз не виждам, как може поне нормалноителигентен човек да се връзва на тези нескопосани обяснения от страна на държавата?! Пълен абсур, пълен ***, и тотална кражба! Ей това е истината!

104

ангел

преди 13 години

ГЕРБ не дойде ли на власт с обяснения колко са "десни"? с уверения как ще се грижат за бизнеса? това ли е "дясната" политика? национализация на частни пари? това в Бг не е правено от 45 - 48 г. вярно, по света се случва - в Латинска Америка, в Африка.... навсякъде, където се управлява чрез диктат и оръжие. е, дочакахме го, другари - да ни е честит комунизЪма

103

!?!?!

преди 13 години

май "кифлата" 92 е права, защото нали се сещата, че аз и вие ЧПФ не сме правили. С други думи, кой прибирАл, прибирАл, кака се ожени - фонда национализиран и права и пари не можеш да търсиш никъде

102

Желев

преди 13 години

А дали силите,които прибраха парите на хората при Жан Виденов и редят правителство след правителство не са замисляли тоя ход още с учредяването на тия фондове.

101

фифи

преди 13 години

И "***", но аз едва ли ще се пенсионирам? Ще вдигат възрастта, а аз няма да доживея толкова. Ще стана духче, ще полетя и ще седна над народното събрание и ще гледам театър ама много. Аз съм дърт *** и няма как да доживея за пенсия? Ако пък нашите скачат по европейски наредби за вдигане на това и онова, няма начин да доживея и предпенсия? А после ще се преродя в инвеститор на частен пенсионен фонд и ще стана миллионер. Кеф!

100

Анонимен

преди 13 години

А ако са в общия държавен кюп и с тях обезпечават неплатените *** осигуровки,ще участваш ли финансово и как?

99

Олигофрени

преди 13 години

Те че няма да ги национализират - няма. Ама искам да следите кой ще изкупува акции на безценица от борсата. Цветелина? Никаква разлика между тази простотия и сделката с външния дълг на Велчев/Катев

98

Анонимен

преди 13 години

Бас слагам че Боко ще пропилее тези 500милиона само за 3години, А после чакайте *** да бачкат и да ви плащат пенсии.

97

Ели

преди 13 години

НАправо ще падна .Тези хора живеят в далечното минало и вярват в светлото бъдеще ,което им се обещава. Хората да не страдали ,кои хора страдат .Тези ,които внасят цял живот осигуровки за НИЩО. Ама как да им го обясниш на някои. Няма как да те разберат .

96

Анонимен

преди 13 години

plamender.blog.bg/biznes/2010/10/25/kakvato-dyrjavata-takiva-i-pensionnite-fondove-ne-moje-da-se.624891