93

Анонимен

преди 13 години

Ти за тия 3 лв. още малко ще поискаш и едно кафе да ти поднесат...Българинът където и да отиде е свикнал да не плаща и ако може да мине метър, там където има вход, макар и символичен. Аман от байганьовски номера!

92

666

преди 13 години

"...взели сме за пример Царевец..." ?!?Ти луд ли си, или си виждал само на снимка входа на Царевец. Видяла жабата че подковават коня и тя си вдигнала крака. Как можа да сравниш Царевец с тази останка от конюшня. Иначе много ме грабна идеята за МИКРОФОНИ в ушите. Помислете и за говорители в ***....

91

DDD

преди 13 години

Крепостта не е музей. Това са просто останки от крепост. Такива има доста из Родопите. Ако срещу входната такса изпращат и екскурзовод - да, но иначе за какво ги събират?! Оградили крепостта и събират.....

90

Анонимен

преди 13 години

ПЪРВАТА РАБОТА НА КМЕТА КАТО СЪБЕРЕ ПАРИ Е ДА СИ НАПРАВИ БИЗНЕС.

89

DDD

преди 13 години

И срещу тези 3лв какво получаваме?! Трябва да има вход, ако срещу него се получава нещо. Аз например платих за вход на Самуиловата крепост, в която има само 1 паметник от комунистическо време и гора. Най-вероятно платих заплатата на жената, която събира входа....Но срещу таксата си в Старосел, на същата цена, получих екскурзовод, от което бях много приятно изненадана....

88

,

преди 13 години

radi а ти на кой би се доверил да уптравлява парите? Кой селд това ще поеме отговорност?НЕ СЪМ СЪГЛААСЕН ДОКАТО НЕ Е НАПРАВЕНО НИЩО ДА СЕ ИСКАТ ПАРИ ЗА ДА СЕ НАПРАВИ ЕВЕНТУАЛНО НЕЩО!След като се нарпави нещо ТОГАВА могат да помислят за някакъв начин за набиране на средства!Око да види!Освен охрана която прибира парите няма други - няма отчетност, ако не си поискаш :)

87

118800

преди 13 години

80 лв. месечно, за да си дрънка глупости по телефона, а за 3 лв. за музей било много.

86

normalno

преди 13 години

A" normalno" li e tazi GOSPOJA da e tolkova debela "pri tova bezparicie v Bwlgaria".Sled kato jivee v Gwrzia triabva da znae che i tam i navsiakwde po sveta se plahta za istoricheskite obekti.Tova e taksa GORDOST za turistite,a sa podwjashte POMOCHT.

85

atanas

преди 13 години

Нормално е да има някаква такса... 3лв е добре, но в Боянската църква входът е 10лв - ето това е ***!

84

Koko

преди 13 години

абе я се връщай в Гърция да си береш масилини. 3лв била таксата и се отказала..... марш оттука. Навсякъде трябва да има такса, за да се поддържат тия работи. ЕМИГРАНТИТЕ БЕЗ ПРАВО НА ГЛАС В БЪЛГАРИЯ!!!!

83

но комент

преди 13 години

И да не вземат с тия пари да назначат шурета и баджанаци за - коменданти, счетоводители, секретарки на директора и пр.

82

но комент

преди 13 години

Че трябва, трябва.както навсякъде по света се плаща за музеи, за исторически обекти и пр.въпроса е какво се прави с парите.да не е като пътните ни данъци и винетки-плащаме ги, а насреща получаваме лунни кратери по пътищата.щото парите отишли за нещо, за което повече трябвали.

81

Анонимен

преди 13 години

Навсякъде по Европа и света се плаща за посещение на исторически и културни обекти, напълно нормално е, въпросът е, че там парите се изпозват за да се запази историческото наследство, за охрани и така нататък, а не да се събират лепилари и ***, които да трошат и пикаят по великата ни история забравена от повечето българи

80

radi

преди 13 години

Разбира се, че трябвя дя има входна такса!Все пак трябват пари за поддръжка, реставрация, заплати на поддържащите, на екскурзовода, на охрана. Ако държавата трябва да плаща всичко с нашите данъци, такива данъци ще имаме, че накрая на месеца ще имаме да даваме, а не да вземаме... Такса трябва да има и не само там. 5-10лв. са мисля прилична такса. Все пак не ходиш там всеки ден. Дори не всеки месец.Но трябва и да се изразходват парите правилно!!!

79

Анонимен

преди 13 години

ВЪПРОСА НЕ Е "ТРЯБВА ЛИ", ВЪПРОСА Е СТРУВА ЛИ СИ???????

78

Точно така!

преди 13 години

Напълно нормално е да плаща за вход. Бил съм и в Полша и в Русия. И на двете места се плаща вход за всички туристически исторически обекти. При това 3 лв. са напълно разумна сума. Надявам се все пак тези пари наистина да отиват за поддръжка на обектите, а не да "изтичат" в нечий джоб.

77

няма смисъл

преди 13 години

Всички пари отиват в двобовете на крадльовците - както разни еврофондове,пенсионни фондове и какво ли не - пък и за какво да се гледа вече - то България е за сега само географско понятие с прокудено и измиращо населениеКолкото и да звучи песимистично така е - България ч е имало 13 века и турското робство я е пощадило но сегашното от "свои и световните демократи" робство вече я унищожиха

76

ъе

преди 13 години

И на акрополът се плаща! Не навсякъде е задължително, но какво да се прави? Да се надяваме че парите се харчат разумно след това.

75

Анонимен

преди 13 години

3 лв. е абсолютно разумна цена да видиш подобна крепост,.. нормално е да се плаща,. нали все пак тези обекти изискват и подръжка, почистване и т.н.,..

74

Asmodey

преди 13 години

Аз нямам нищо против да сложат такса, но ако сте ходили в Асеновата крепост знаете, че там има реална опасност за живота на посетителите...аз там повече няма да стъпя, освен ако не оправят изцяло мястото. Като го оправят и 10 лева ще дам. А сега и пари да ми дават няма да отида...човешкият живот е безценен...