55

Таня

преди 14 години

Когато детето ти е гладно, претенциите отпадат. Може да е за определен период от време, но няма място за тях. Ако това те прави роб - така да бъде.

54

Ужасен

преди 14 години

От известно време г-н Дянков и НОИ мислят как да дооберат джоба на населението. С какво те ни стимулират да плащаме осигуровки (какъв е смисъла да се плащат???), като насреща не получаваш каквато и да е било помощ от държавата (когато ти се наложи)???1.За младите плащат осигуровки, а нямат подкрепата от държавата да раждат и възпитават деца, да закупят жилище, а евентуално ако докарат до пенсия (защото не се знае каква ще е възрастта за пенсиониране след 30-40 г.) нямат сигурност че ще получават пенсия която да е достатъчна да водят нормален живот.2.За по-възрастните плащат осигуровки, а насреща няма адекватна здравна помощ, чудят се как да им стопят болничните, не се знае и те дали ще успеят да се пенсионират.3.Пенсионерите те съвсем са я втасали. Направо не знам как успяват да преживеят!!! Добре че едно време повечето са успели да си закупят жилище, та да не им се налага да плащат наеми!!, иначе ще живеят на улицата!!

53

Таня

преди 14 години

Дори смятам, че трябва и санкции да има. Това си е умишлено, с цел да се придобие нещо, на което нямаш право.

52

Анонимен

преди 14 години

такава мащабна проверка е открила 72 майки и ще възстановят евентуално 140 хил.лв.основен принцип при събирането на такива пари е да се преценяват ползите от това. сигурно в случая от 140 хил., които евентуално ще съберат, за да направят мащабната проверка са похарчили 100 хил.лв. важното е да се създава заетост в държавната администрация

51

РОДиТЕЛ

преди 14 години

Веселка ако вместо по форумите си беше направила труда да прочетеш кодекса на труда, щеше да видиш какво пише там за майките... Не знам как си успяла за толкова време да адптираш детето си... може би и ти си от кафеджийте защото дъщеря ми, а и още три деца които съм гледал се адаптираха за по една седмица. Но от раждането са привиквани а са самостоятелни...

50

ДЗЪН

преди 14 години

"...стига да искаш да работиш без претенции винаги има работа" Хахахаха, робииии, робиии, роби си бяхте и роби ще си останете с това мислене :-)

49

Таня

преди 14 години

Децата са различни. Не на всяко му трябват два месеца. Не може да се обвърже майчиството с период на адаптация. 20 работни дни са месец би трябвало да достигнат. Винаги има изключения, но не може на база изключения да се преправят разпоредби, касаещи цяла страна. Моето дете е с астма. Като изключим адаптацията при веси вирус в градината е с пристъп. Това е доста често. А в началото непрекъснато. Аз колко трябваше да чопна от държавата заради това?/ веселка това не е коментар към твоят пост/

48

Антон

преди 14 години

За всички тези, които казват да искаме парите от тези дето окрадоха милиони, а не от майките. Разликата е че тези дето окрадоха милиони са си изпипали всичко документално, имали са необходимите чадъри и подкрепата на стотици други такива като тях в правителства, президентства и т.н. При тях е много по-трудно доказуемо, но това не е причина "крадците на дребно" каквито са тези майки, за които става дума в статията да останат безнаказани. Някой беше споменал за еднаквия аршин - така трябва да е.

47

1959

преди 14 години

Да заради такива майки няма места в яслите за работещите майки. Неможе на безработната майка детето да се кладира по-напред от работещата майка. Работещата майка иска да ходи на работа и да се развива професионално, а безработната може да си гледа детето . Зощо нейното дете трябва да се класира с предимство пред другите. Неможе един млад човек да не може да си намири работа, стига да искаш да работиш без претенции винаги има работа.

46

Светла

преди 14 години

Ами като са гладни що не ходат да копат а не да се чудат как да гепат... Комунизма си отиде.......БЕЗВРЪЗВАТНО РАЗБЕРЕТЕ ТОВА.

45

веселка

преди 14 години

До ТаняПогрешно си ме разбрала,Таня.Не оправдавам тези майки.Аз лично бях студентка-майка и съм имала няколко случая да ме изкарват от упражнение за да отида да си прибера детето.Винаги съм си мислела тогава какво ли щеше да е ако работех...По моему е много по добре последните два месеца от майчинството да бъдат по-ниско платени,за да може детето да се адаптира нормално в яслата.

44

Анонимен

преди 14 години

gladen narod gladna dirjava vmesto da im dadat oste te si gi iskat to mnogo pari bre

43

гражданин

преди 14 години

Ха хаЦиганите ни били виновни .

42

Таня

преди 14 години

И моето имаше нужда от време за адаптация, но като си прекратиш майчинството ти остава платен отпуск. Този отпуск е натрупан за годината, в която си била у дома. И е в размер на 20 дни. Не са ли достатъчни за адаптация? Мисля, че това не би могло да е довод за направеното от тези майки. прсто са видяли начин да изкярят малко. Аман от такива.

41

Светла

преди 14 години

Само да допълня РАБОТЕЩИ МАЙКИ имащи сериозна нужда от доходи..., а не лигли.

40

Таня

преди 14 години

Естествено, че ще връщат. Взели са нещо, което са нямали право да вземат. Заради такива като тях сума майки не могат да си намерят място в яслите.

39

Зло джудже

преди 14 години

Ами да ги върнат парите,тъкмо ще има повече за ***.Денонощието е 24 часа яслите са макс 7

38

Светла

преди 14 години

трябва да се отсеят нещата... За така наречениете инвалиди ще кажа, че аз имам около десетина човека познати с инвалидност първа или втора група които ползват всички облаги за това а са си прави и здрави и даже имат бизнес...

37

Светла

преди 14 години

Напълно съгласна... Аз съм гледала деца мноооого отдавна още когато съществуваха пелените и т.н. преди около 18 год. Ама си ги гледах даже не им купувах храна от кухните а им готвех в къщи. Казвам го защото сега е много по лесно да се гледат дечица и въпреки това все търсят на баницата мекото. Искаме чесност от политици и държавници ама ако може ние да поозаобиколим...

36

веселка

преди 14 години

Който от нас е давал детето си на ясла знае че има почти два месеца период за адаптация на детето в яслата(или поне при мен беше така).В началото се оставя за 1 час на ден,като постепенно времето се увеличава.Струва ми се за една работеща майка е невъзможно да съобрази това с работното си време.Защо този период не е съобразен в закона ?