204

Тези нормални ли

преди 14 години

са? Няма агресивно животно на тази възраст. Агресивни стават после. Аз съм за тотално умъртвяване на бездомните кучета. Омръзна ми да ходя на зиг-заг, за да не настъпя някое изпражнение. Децата ни играят на площадки, които са кучешки ***. В Хърватска няма контейнери за ***. Хората оставят в непрозрачни черни найлови пликове, това, което искат да изхвърлят. И няма един разкъсан плик. Но НЯМА и бездомни кучета. А нашите управници твърдят, че Хърватска трябва да ни настигне по пътя за ЕС. ?!

203

Анонимен

преди 14 години

Живея близо до един паркинг, където ремонтират коли и отглеждат 5-6 пумияра. Няколко пъти ме нападаха, затова вече не минавам по тази улица. Да не говорим, че из града непрекъснато срещам разни комплексари разхождащи големи и често агресивни породи кучета, но никога с набордник.

202

Анонимен

преди 14 години

До Краси 207 : Еко ***,як боИ,*** кратуни,гадни ПУМЯРИ ако така говориш ясно що за човек си ! Може би хора с такъв изказ и такъв правопис не трябва да пишат,защото излагацията е голяма!

201

Анонимен

преди 14 години

тея от ЧЕТИРИ ЛАПИ само бой ги управя защо не излезнат да ги видим кой сазаради скапаните *** ония ден си изтървах телефона!едно куче ме стресна.

200

вв

преди 14 години

Краси кучетата ти изядоха децата,а ти на мен х...От много си умен.Кажи нещо смислено

199

Алекс

преди 14 години

Еййй, шест коментара си изписала, за това време да беше излязла на балкона си, да преброиш, колко песа се виждат от него. Когато порастнеш още малко и имаш свои деца, и един ден видиш СВИРЕП УЖАС в очите на детето си, което не може да се прибере вкъщи, защото глутница кучета е завардила входа, тогава ше ми говориш за "хуманни методи". Айде у лево, всички хумансти! Разходи се до инфекциозна болница, да видиш дете с отврен корем заради теня как изглежда и да му четеш лекция за хуманизъм. Овца.

198

двукрак

преди 14 години

Не съм кръвожаден е не съм убивал животно, но с бездомните кучета положението е нетърпимо. Има хуманни начини за умъртвяване, и адоколкото умъртвяването въобще може да е хуманно. Според мен ползата от уличните кучета е една-лаят *** и нощем им не дават да вършеят по кварталите, но за това е полицията.Вредите от кучетата са много повече. Ако слушаме разни поплювковци от разни фондации /четири лапи; пет опашки и т.н./досега да сме изпохахани всички и да сме нагазили в кучешки *** до колене.

197

Петя

преди 14 години

Ние също следва да бъдем отговорни. Повярвайте, на кучетата също не им е приятно да нямат дом, храна и ласкаво отношение. Но те не са виновни. В природата на всяко живо същество е да се размножава, това е естествено. Трябва да се научим да изискваме институциите да си вършат работата, за което им се плаща и да ги държим отговорни за последиците от несвършената им работа, а не да се примиряване и да казваме, че кучетата са виновни.

196

Петя

преди 14 години

Проучете въпроса как там е решен проблема. Навсякъде има закони, но разликата с нас е, че хората ги спазват, а в случай, че не ги спазват има органи, които извършват проверки и се санкционират нарушителите. Организациите, които имат задължението да се занимават с бездомните животни, следва да си вършат работата съвестно и отговорно. Присвояването на средствата, които са отпуснати за решаването на проблема отново е на дневен ред така той, обаче няма да се реши.

195

Петя

преди 14 години

. Вярно, че и това е противно на природата, но все пак е по-хуманно от избиването им. Просто убиването им по особено жесток начин не е решени на проблема.Друг въпрос е, че има много собственици, които си взимат куче, след известно време решават, че не могат да се грижат за него и го пускат на улицата. Тогава кой е виновен за това, че има кучета на улицата? Ние. Много често цитирате в коментарите си, това, че сте живели в чужбина и там не сте видели бездомни животни.

194

Анонимен

преди 14 години

и бял дроб

193

Петя

преди 14 години

Продължителността на живота на кучетата, които живеят на улицата е не повече от 5-6 години, за разлика от домашните, за които се полагат грижи. Ако се създаде добра организация и всички кучета се залавят, след което се кастрират и пускат отново там, откъдето са взети, до няколко години те сами ще намалеят. В сегашния случай кучетата не се кастрират и нормално е те да се възпроизвеждат. Освен това когато животното е кастрирано то става и по-спокойно, а не агресивно.

192

Kpacu

преди 14 години

Според мен трябва да ги избият всичките. Писна ми от тези гадни пумяри по улиците. А тия еко *** заслужават един як бои по тъпите кратуни, благодарение на тези синтетични хора тия кучета изядоха децата ни.

191

Анна

преди 14 години

Животът на едно улично куче е само няколко години, заради болести, студ, недохранване и пр. Ако се работеше съвестно по програмата с кастрациите и АКО ХОРАТА НЕ СИ ИЗХВЪРЛЯХА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА, ЗА ДА СЕ ПЛОДЯТ И ДА ДОПРИНАСЯТ ЗА УЛИЧНАТА ПОПУЛАЦИЯ, досега проблема да беше решен!!!

190

УИНОНА

преди 14 години

Наистина не зная какъв точно е начинът да няма кучета по улиците, но ситуацията в момента е безумна, отвратителна и абсурдна! Не желая непременно смъртта им, но не може в 21 век в европейската столица София редом с хората да се провират бездомни ***. Не е нормално излизайки или прибирайки се в къщи, да заобикаляш през няколко преки, за да избегнеш срещата си с тях. Най-често като бягаш от едни, попадаш на други...

189

шкь

преди 14 години

Антифриз!

188

Борката

преди 14 години

Абе, ти си рядко тъпо парче. :) А какво мислиш, че си купуваш от магазина бе!? Телешко месо ли!?!?!? И ти си ги хапваш същите кученца, и сигурно ти харесва, ама все още не знаеш.Обаче темата, която обсъждаме тук е - че мястото на кучетата НЕ Е по улиците, и НЕ трябва да застрашават хората.Проблем има. И има начини да бъде решен. И споровете тук ще утихнат, когато бъде решен проблема, без значение по кой начин. Само че на вас май повече ви харесва да "лаете" тук по форумите.

187

54y2

преди 14 години

Уличните песове убиха котката ни пред очите на малкия ми племенник. Защо хищници трябва да скитат по улиците?

186

вв

преди 14 години

Изобщо не искам кучета на улицата и прочети за кога са хвалбите,а онези кучета,които нахапаха детето бяха Д О М А Ш Н И.Не вярвам някой нормален бг да иска кучета на улицата,колкото и да ги обича

185

вв

преди 14 години

Градски та изнасилените деца са повече от нахапаните.