154

Анонимен

преди 3 месеца

До Родолюбец Служил съм войник 30 години преди 1989 г. В армията служиха и роми, предимно картечари на ТК, българи от видинско и ломско,които говореха помежду си на влашки език и се наричаха гордо власи.Имаше и малко гагаузи от варненските села. Сегашните управляващи много наблягат на факта, че в руската армия е имало украинци, финландци, поляци.Значи ли това, че в БА е имало през 1959 г. немалко роми, власи, както и гагаузи? Турците бяха в Строителни войски и не си спомням да е имало поне едно

153

Анонимен

преди 3 месеца

По-време на войната, евроатлантическите партньори са снабдявали турската армия с оръжие, с което да избива българи. Това е истината

152

Анонимен

преди 3 месеца

Не разбирам защо някой не се съгласява с това, че руските войници са се гневили като виждат, че българите в Османската империя са живели свободни за разлика от тях. То да слагаш минуси на такова твърдение означава, че искаш да лъжеш хората и да ги заблуждаваш. В крайна сметка очевидци летописци на руската армия го пишат! Не го казвам аз дори, а те го казват! Написано е! На такива хора които не се съгласяват с това, душата им е мpъссна. Нямат морал! Ще горят в ада!

151

Какво празнуваме?!

преди 3 месеца

Сан-Стефанския мирен договор всъщност е подписан на 3-ти март! Него ли празнуваме ние българите? Той е подписан между Русия и Османската империя. Нито един българин не присъства на подписването, независимо от това, че българите са участвали във военните действия и са дали 1347 убити опълченци!

150

Анонимен

преди 3 месеца

Не разбирам защо някой не се съгласява с това, че руските войници са се гневили като виждат, че българите в Османската империя са живели свободни за разлика от тях. То да слагаш минуси на такова твърдение означава, че искаш да лъжеш хората и да ги заблуждаваш. В крайна сметка очевидци летописци на руската армия го пишат! Не го казвам аз дори, а те го казват! Написано е! На такива хора които не се съгласяват с това, душата им е ***. Нямат морал! Ще горят в ада!

149

До 147

преди 3 месеца

Толкова си и чел руска литература. В нея няма казано нищо подобно. За сметка на това още в Под игото се казва, към кой са надеждите и любовта на българите. Към Русия! Учудващо за някои български американци, чорбаджи Марко не е чакал помощ от Харвард.

148

Анонимен

преди 3 месеца

След Руско-Турската война, Румъния, Сърбия и Черна гора получават пълна независимост! България се създава като автономно трибутарно княжество! Територии на Османската империя се поделят между Великите сили!

147

По-точно

преди 3 месеца

След края на Руско-Турската война, освобождение получават три държави - Румъния, Сърбия и Черна гора, които дотогава са били васални княжества, а България тогава става само васално Княжество!

146

Анонимен

преди 3 месеца

Не един, а няколко световно известни руски писатели са били летописци в тази война. Очевидци са. Пишат как руските войници са се гневили като виждали кого идват да "освобождават". Ядосвали са се като са виждали как българите имат къщи на 2 и 3 етажа, големи и пълни с жито и плодове градини. Как Османска империя е пазила и защитавала тия българи от други народи които иначе постоянно са водили войни с българите. Даже един пише за селата които вижда и казва "по три църкви на всяка джамия"!

145

Анонимен

преди 3 месеца

Руснаците да спрат да ни освобождават. Освободиха ни от турците, освободиха ни от фашистите, освободиха ни от комунистите. Стига толкова.

144

Анонимен

преди 3 месеца

След едногодишната война В Стара Загора българка , комшиика на майката на ген. Гурко я пита кога ще си ходите . А майката на генерала казва. На нас тука ни е добре.

143

Анонимен

преди 3 месеца

90 % от руските крепостни ,неуките войници ,които са воювали в нашата страна ,не са знаели ,че минават през България !! Завиждали ,че сме имали големи къщи ,*** ,прекрасни ниви ....Те са били роби ..

142

Анонимен

преди 3 месеца

До 135До МнениеСамо дето Румъния и Сърбия не са участвали в Руско-турската война)))Не грамотник.Румъния участва от първият ден, сърбежите се включват 2 месеца преди края на войната.

141

Родолюбец

преди 3 месеца

България се увенчава с венците на саможертвата на българските опълченци!!! Нашата земя е пропита с кръвта на българските опълченци, на руски войни, но и на тези от Сърбия, Черна гора, Украйна, Беларус ... А не, че Русия ни била освободила! Освобождението е плод на цяла Коалиция, в която взимаме участие и НИЕ българите! Имайте достойнство и почитайте своите герои!

140

Анонимен

преди 3 месеца

До135. Е как ще участват като са във Великата Свещена Империя и са част от АвстроУнгарияската империя . Корабите по р. Дунав са били Австрийски и Унгарски . Чул ли си за кораба Радецки . Пленен от Хр. Ботев

139

Анонимен

преди 3 месеца

Всички коментари и писания ,са напълно безмислени и жалки ..! Най - важното е, че САЩ И ЕВРОПА ни освободиха от руско робство и ХИБРИДНАТА *** война срещу страната ни . Отдаваме и заслуженото на героична Украйна ,без която нямаше ,да стане това велико прогонване на руските сви.не ...

138

Анонимен

преди 3 месеца

До Невярващите.Робството и в САЩ след гражданската е било забранено,но е факт,че там робство имаше и през 20 век(до 1968г).И в Османската империя е било забранрно,но не е било отменено почти до освобождението.И сега има робство но не е явно и под друга"форма"

137

Анонимен

преди 3 месеца

Предстои смяна на геополитическата ориентация на страната, неизбежен процес, който ще се катализира от настъплението на руската армия на Запад.

136

Анонимен

преди 3 месеца

В Свищов е подписан мирен договор между Свещената Римска Империя и Османската Империя в 1777г. Град Свищов е с на именовани на ул. В Лондон на N:16. е живял Чърчил.когато е бил премиер

135

Анонимен

преди 3 месеца

До МнениеСамо дето Румъния и Сърбия не са участвали в Руско-турската война.