90

Анонимен

преди 7 месеца

Софиянци и да ги изцоцат не ми пука, техен проблем да си изберат да излязат от сащ/есср робство, ама не щат, сега ше си плащат с лихвите гяволията. Искало им се било да са свободни. Хахаха.

89

Анонимен

преди 7 месеца

До 92 - В Дания има подобен закон, ама е на практика неприложим. Казва, *** ако не си бил в жилището през последните 6 месеца, може да те задължат, да го даваш под наем. Само дето е толкова непопулярен закон, че повечето малди датпани не са го и чували.

88

аха

преди 7 месеца

"За пенсионери с апартамент на Докторската градина ще им се наложи данъкът да е по-висок от пенсията им."Всички знаят, че пенсионерите имащи имоти на Докторската градина не разчитат на едната пенсия. Имат още няколко имота, от които дънят пара много повече от млади трудещи се хора, така че този пример е абсурден!!!

87

Радослав

преди 7 месеца

До 90: за да насърчи санирането и намаляването на разходите, защото е много трудно да убедиш пенсионер, че ако се санира блока ще си избие парите от по ниски разходи за отопление, на него проблема му е, че сега трябва да се извадят едни пари, но в същото време няма никакъв проблем същия този пенсионер да хвърли 4 пъти по голяма сума през прозореца на ало измамници.

86

Анонимен

преди 7 месеца

"Някой даже и басейн сложили ! " - Защо д ане сложа? Работя и си изкарвам парите. Това, че повечто ги мързи и вярват, че трябва да се работи на столче от 9 до 5 с тринпочивки, не е мой проблем. Не басейн на къшата, а на яхтата ще си сложа.

85

Анонимен

преди 7 месеца

До Анонимен които не се обитават- И как ще намериш жители по селата за да живеят като там е леш и само роми ги обират и сичко бега към София.

84

Анонимна

преди 7 месеца

Безплатно сирене има само в капана за мишки.

83

Анонимен

преди 7 месеца

Да видим тези с големите къщи колко данък ,ще и определят .Някой даже и басейн сложили ! Тарикатите ги държат незавършени за да не плащат данък , ама и тоя номер няма да мине .Парите започнаха да стават скъпи , опичайте си акъла. То и олиото беше 8 лева , ама сега е 2,19 лева .Не се заробвайте и след 3 месеца ще ви се молят да си купите нещо .

82

Реалист

преди 7 месеца

Пак да гласувате за ПП/ДБ! Промяната, Харвард! Честито!

81

Анонимен

преди 7 месеца

"Данъкът трябва да е двоен за жилища, които не се обитават- нито ги ползва собственика, нито под наем ги дава. За изолирани жилища данъкът трябва да се намалява с 25%." - Складова база, физически сървури ... Все има как да се избегне. А това с 25% минхаресва, макар да не го рабирам, защо да е по-ниско.

80

Радослав

преди 7 месеца

До 78: имота освен права върви със задължения! Да, да ходи на каравана когато създава предпоставка да убие човек, защото ако то падне отлепена фасадна плоча от 9-тиа етаж на главата ще те остави на място! Правата и задълженията вървят ръка за ръка! Научете го вече, няма само задължения както няма и само права! Както когато имаш МПС има изисквания за да е на пътя, така трябва да има и за имотите! Като имаш газова бутилка у дома да си задължен да имаш застраховка например!

79

Анонимен

преди 7 месеца

До 84 - Защото бикой няма да направи бизнес център в Каспичан. Защото "дистанционната работа" я има от 1996-а, но ккато виждаш, 25 години никой не я взе насериозно и сега, поради нарушена производителноат, пак се връщат в офисите.

78

Анонимен

преди 7 месеца

До 82 - И после се чудят, защо избягвам данъци и ДЕЙСТВАМ активно против и тересите им.

77

Анонимен

преди 7 месеца

До 71 Защо? Какво пречи на IT да си работят по родните места? Пък и повечето гастарбайтери са гладни дребни далавераджии, а не специалисти по каквото и да било, освен по кражби и хитринки.

76

Анонимен

преди 7 месеца

До 77 - Коми-пce долно! За 11 години, ако си бях държал левчетата в банка, шяха да са наполовина, сега иноти, които взех за по 70-80 хил, вървят по 300 хил. лв. и нагоре. Изобщо нямаш идея, за какво иде реч в банките, така че не умувай. Освен това, човек трябва и да девирсифицира риска. Имаш както иноти, така и други и инструменти.

75

Радослав

преди 7 месеца

До 75: същото което и преди. С твоят данък ще се плаща за извозване на отпадъците в ромската махала, ще се плащат щетите от гаменчетата като рушат общинска собственост. Ще се плащат заплати в общината и точно за осветление до твоя дом никога парите няма да стигат.Това е проблема с данъците в България, че данъкоплатеца не вижда смисъл да плаща, а на Запад данъците може да са много по големи, но насреща получават услуга.Имаме крещяща нужда от закон за персонална отговорност на държавният служител!

74

Анонимен

преди 7 месеца

Тоест , аз ще си живея у нас , платен апартамент , а държавата , ше ми направи данък все едно че плащам наем , така ли ? Тези не са ли много нагли ?

73

Анонимен

преди 7 месеца

Данъкът трябва да е двоен за жилища, които не се обитават- нито ги ползва собственика, нито под наем ги дава. За изолирани жилища данъкът трябва да се намалява с 25%. Народът бая пари хвърли да спестява в недвижимости и сега ще има падане на цените щото е възможно и да не може да се плащат тия данъци от някои инвеститори.

72

Данъка се плаща

преди 7 месеца

Данъка се плаща на реална цена. Като ми вдигнат заплатата ми вдигат и данъка и осигуровките. Тези тарикати, които имат по 5-6 празни апартамента ще тряббва да се бръкнат. А за това, да има по-високи даници за хората, които не си поддържат имотита също съм за

71

Анонимен

преди 7 месеца

До 73 - И ако някой няма пари, за да си направи имота, предполагам, че ще му ажеш да продава и д аходи, да живее в каравана ...