113

Васе Маризо

преди 15 години

Стига сте ревали , че ми плащате и мойто парно, не разбрахте ли ве, имам 6 радиатора дома, че ги турим на мах още от ноември, кой че ми каже нещо ве, я да го видим тоя юнак дет че посмей да ми се изрепчи.

112

e45h

преди 15 години

ТЕЯ ДОБРЕ ЛИ СА ?????? Те кво искат жителите на блок да се зпокарат и бият ли А?

111

преди 15 години

eiii Realistaaa kaji kude si, wsichki she doidem lichno da ni obiasnish, no she isam na wseki po otdelno da obiasniawash, za da moje ot wseki da iadesh boi! Chakam!

110

Петя

преди 15 години

Няма оправия! Че как ако от дружеството не могат да съберат парите съседите ще се споразумеят с нередовните клиенти?!Трябва да се избиваме ли?Е, който има възможност ще мине на ток, който не да му мисли...

109

преди 15 години

Мисля че е време да отидеш и да си прибереш хонорара от Топлофикация и да престанеш да пишеш глупости че дразниш всички вече!

108

преди 15 години

Предлагам доразвиване на почина: в съда съдията да изважда от законите тези, които важат за дадения случай и съдещите се граждани сами да решават кой крив кой прав. Или сестрата в болницата да хвърля сабахлам хапчетата в стаята, пациентите сами да си ги разпределят. тъй де, маса работна ръка и време ше се спести...

107

Реалист

преди 15 години

Много тъ-по-та, много нещо...Май ще трябва да обяснявам едно по едно.Трето:Плащането и неплащането на сметките. Не е ли очевидно, че щом ползваш, трябва и да плащаш. Е, ако по възприетия начин за формиране на сметките има съсобственици, които не искат да плащат, не е ли редно услугата да се спре? Редно е разбира се, но все се забравя, че всички съсобственици като цяло са поискали Топлофикация да ги включи и да имат ВСИЧКИ парно. Не е ли редно ако някои съсобственици не искат да плащат, услугата да се спре за всички? Редно е разбира се, но трябва и малко ум в главата, за да се схване, че блока е съсобственост, а не механичен сбор от отделни собствености. Това е нещо като права и задължения - всички си знаят само правата, но и всики вкупом "забравят", че правата вървят заедно с задълженията, както и обратното.

106

Атанас

преди 15 години

Може ли някой да ми даде ясен и смислен отговор,след като не ползвам парно,защо ми се начислява сметка от по 70-80 лева месечно за сградна инсталация?Това е такава тъпотия, че не мога дори да я коментирам, На практика в къще е студено,стопля се само когато пусна климатика, но съвсем редовно получавам сметки и от Топлофикация.Аз мисля, че не съм им длъжник, тъй като не ползвам тяхна услуга,но сметката ми показва друго, за два сезона съм задължен към тези изнудвачи със сума от 1200 лв.Може ли някой да ми отговори,ако знае нещо повече по този въпрос?

105

АЗЗз

преди 15 години

Еййй ама само в тая държава ейййЯ си събирайте сметките от длъжниците и не си помисляйте за общи сметки. Или искате всички да спрем да плащаме!!!

104

преди 15 години

maikooo useshtam kak she zapochnat poboishtata wuw whodowete. Ne znam kak e pri wsichki was, koito ste izkazali mnenie, no pri men wse oshe idwat izrawnitelni smetki- za sega sa 2 izrawniawania. Ne znam zashto si misliat, che tezi koito si plashtame tribva da platim i smetkite na babata ot 2ria etaj, na alkoholika ot 3tia etaj, na bezrabotnia ot 4 etaj ili prosto na nepokista, koito si se topli, no ne plashta??!!! Bezumito produljawa!!!

103

Кем

преди 15 години

Тези направо полудяха.Големи са.Да се чудиш откъде ги измислят тези простотии.Сега ще настанат нови битки между съседите.То сега едвам се търпим,а като започнем да се лъжеме кой колко се топли и кой си е спрял парното направо ще настане истинска гражданска война. Но комунистите това искат да има редовни приходи в касата на Топлофикация за да има от къде да крадат. Пълни нещастници

102

онемях

преди 15 години

Няма какво да се коментира , имам предложение: Преди да бъде избран някой за депутат нека минава на скенер да се провери има ли поне зачатъци на мозък. За сегашния парламент няма смисъл , всички са безмозъчни и резултатите са очевадни , дано да има кой да ги види.

101

Kate

преди 15 години

Имаме пазарна икономика да и закони имаме.Лошото е че са само на хартия. Има основен закон на енергетиката. В него се казва ,че жилищата в сграда в която се отопляват под 90 % отопляема площ плащат на кубатура. разбира се че така е по- добре и по евтино. Само дето не се спазва. От отговора на зам.директора на Топлофикация София , разбрах че нямало наредба за да се изпълни това. О.о

100

преди 15 години

Към всички които мислят че подобно нещо е правилно да си помислят пак по-добре ! Кажете как ще се разберем със съседите по следното нещо...Аз и още 10 съседа имаме еднакви размери на жилищата, но бай Пешо си надува парното по цял ден 30 дена в месеца, а аз ходя на работа и в командировки и ме няма средно по 10-15 дена месечно в къщи. Отделно рядко пускам парно и то само в едната стая, та как ще се разберем да си делим сметките с бай Пешо и с още 10 съседа с абсолютност индивидуален график на ползване на парното да не говорим за целия блок 40 апартамента ??? Сигурно следващата гениална стъпка на политиците е да ни задължат да монтираме видео камери със топлинен сензор пред радиаторите за да може всеки заинтересован съсед да следи комшията си кога си пуска парното и колко силно работи то !? За пореден път се убеждавам че в тая страна се предлагат абсолютно безумни неща гласуват се и се приемат... тъкмо когато си мислиш че е време политиците да се вразумят и да направят нещо полезно, те правят точно обратното... Приеме ли се това абсурдно нещо се цели единствено конфронтация между съседите в една жилищна сграда и евентуално прехвърлянето на общественото внимание от некадърността на управляващите ни върху съседската чиния "тоест ходете се бийте и ни оставете на спокойствие да си връткаме далаверите"

99

преди 15 години

Колко пазарно е да плащаш и да не знаеш за какво?! Да те принуждаваш да плащаш прогнозни, общи, мъгляви и не знам още какви сметки?! Мога ли аз да разчитам, че след като съм изразходвал 2 Гкал енергия, сметката ми ще бъде 2 х цената на 1 Гкал или ще трябва да се примиря с някаква сума, която се определя след приспадането на разходите за джакузито на Вальо топлото?! Пазарната икономика означава ясни и коректи отношения не само от клиента но и от доставчика, Реалисте! Съжалявам че се налага да ти го обяснявам това!!!!

98

До 82

преди 15 години

Или си *** по рождение или за 20 години са ти промили мозъка до неузнаваемост. Дупедатския вариант няма нищо общо с частната собственос а само как да продължи ограбването на населението което е принудено да ползва монополна услуга.

97

bg.post

преди 15 години

...наистина спри дотук, защото разсъжденията май ти идват в повече на теб. И ако ти си реалист, то всички, които са писали преди и след теб какви са?...

96

преди 15 години

Ти като си реалист, кажи ми аз ако не си плащам сметката, как Топлофикация ще си прибере парите, като нямам идвидуална партида? Как ще ме осъди и ще изпрати съдия-изпълнител, след като отговорността ми пред закона е САМО персонална?! Освен това, по долу ви споменах, очаквайте санкция от ЕС в размер на 5000 евро на ден, по повод неразбираемите сметки за парно! С тази простотия сметките, за които вече тече предупредителното време стават ОШЕ ПО НЕРАЗБИРАЕМИ! Въобще, представя ли си някой, че в ЕС може да съществува подобно нещо като обща сметка?!?!?? Това е пълно безумие!!!!! А онтосно това, че целият блок ползва услугата, това не е проблем на блока! Единствената ми надежда, за спасение от подобни безумия е европейското законодателство, което поставя клиента на първо място! Щат не щат нашите *** в парламента ще трябва да се съобразят с това! Лошото е че санкциите ще ги плащшаме всички ние!

95

Реалист

преди 15 години

Много тъ-по-та, много нещо...Май ще трябва да обяснявам едно по едно.Първо:Искаме ли пазарна икономика или не я искаме?Второ:Ако не искате пазарна икономика - какво искате? Този въпрос е на практика за почти всички писали.Трето:Ако все пак сте за пазарна икономика, мислите ли, че за всяка стока и/или услуга трябва да се плаща?Я да спра до тук, защото на някои ще им дойде в повече.

94

кит

преди 15 години

Аман от тази Топлофикация и проблемите на софиянци. И без Топлофикация се живее.