324

Анонимен

преди 1 година

До 332 - Вярвам ти, но кажи в коя сфера ти е бизнеса? Магазинче за алкохол и цигари, плодове и зеленчуци и хранителни продукти?Или будка за фаст фууд? От бизнес до бизнес има разлика.Аз се пробвах преди години в текстилния бизнес за бутикови неща. Провалиха ме шивачките. Само рев че няма работа - като им дадеш, не я вършат. Предложих заплащане много над средното. Но не искат да работят. Провалиха ми фирмата. Една започна да шие и ми окепази скъп плат. Така го уши, че не става.

323

Анонимен

преди 1 година

В България всеки успял човек е връзкар. Дори някой да ти говори, че с честен труд сам се създал и бля бля бля. Няма такива. Особено в България, където всичко е шуробаджанащина и почти винаги се знае много добре кой на кого е човек.

322

Видял повече

преди 1 година

В Германия 2000 Евро са даже ниска заплата за висшист. В България при тези цени на наеми в София и при този двоен скок на храните, заведенията, отоплението през изминалата година, колко да иска един млад и мобилен човек??? Да се опънем на МРЗ освен с посочените разходи и заемите да ставаме крепостници още преди 30-тата си година ли? А ако имаш болни родители и с мизерни пенсии? А ако имаш и дете вече? Аман от самозабравили се "шефове"!

321

Анонимен

преди 1 година

До: номер 326"До 325 : Съседа ми е хирург." Е и какво? На хирурга къщата му е много по-скъпа и голяма и ти му завиждаш така ли?

320

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 331 : Не знам за какво говориш. Работя със стотина добри специалисти, които са наети заради уменията, интелекта и опита си. Сред тях няма нито един връзкар, и не бихме търпяли такива : един връзкар да има при нас, това би означавало, че всички трябва да го носим на гръб.

319

Анонимен

преди 1 година

"Хирурга няма право на нито една грешка." В идеалния случай, братко, само в идеалния случай, но тъжната истина е, че всички сме хора и всички понякога грешим. В казармата, когато бях, имаше един клас специалисти, които се шегуваха със себе си, че те имат прао да грешат, но само веднъж - момчетата бяха сапьори (там се иска доста кураж), много свестни момчета бяха :) Аз пък си имах куче - тичахме по границата заедно, някой път то ме изпреварваше, друг път - аз. Хубави спомени, само доброто помня.

318

Анонимен

преди 1 година

До: номер 327 Да, и аз съм връзкар, ама моите връзки са много тънички, като копринени конци са!А познавам такива с много дебели, направо корабни въжета! С тях не мога да се меря!Сериозно ти говоря, не си правя бъзик.

317

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 322 : Сигурно някак си си пропуснал, че логиката е раздел от висшата математика, и всички логически операции имат математическо изражение. Сигурно за това съм станал архитект, как мислиш?

316

аз

преди 1 година

Собственик съм на малък бизнес и само ще кажа, че 95% от хората не могат да заслужат и 500 лв. Неграмотни, необразовани, мързеливи, нелюбезни с клиенти, а имат претенции. Затова в нашата фирма наемаме само близки, външи хора просто потапят бизнеса надолу.

315

Анонимен

преди 1 година

"Вярва, че всички успели хора са връзкари" - Дори и да не го вярваш, фактите са си факти че повечето са. И дори и да срещнеш такива, които не са, те някак си се губят в множеството връзкари. Дори и някой да не изглежда връзкар на пръв поглед, ако не знаеш подробно биографията му, не знаеш какви случайни обстоятелства или връзки са му помогнали в точния момент много повече от собствените му умения или усилия.

314

до учуден

преди 1 година

обслужва се от медицински персонал, но е продукт на Ай Ти индустрията. Software написан веднъж се ползва от стотици или хиляди болници, където работят хиляди медицински лица. Дори приноса на Ай Ти човека да 1% от общата стойност, като вземем предвид на колко места се ползва, се събират парички за заплата ;).

313

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 324 : Ако познаваш връзкари - значи и ти си връзкар. Какво се оплакваш тогава? Като бонус : Вторият симптом на хроничният бедняк : вярва, че някой друг е виновен за мизерията му.

312

Анонимен

преди 1 година

До 325 : Съседа ми е хирург. Можеш да дойдеш да сравниш моята и неговата къща. Моята и неговата кола. После говори кой взима по-високи доходи. А има и още нещо - ако ние допуснем грешка - просто ривъртваме грешният код и го оправяме. Хирурга няма право на нито една грешка.

311

Бай Танас

преди 1 година

Стига с тия IT. Да не мислите, че само там има такива заплати. За добър заварчик или багерист 4000 даже са малко

310

Муахахах

преди 1 година

В западна Европа със заплата над 2000 евро вече те водят над средната класа!Тук промитите от чалга ***, си мислят, че нормалния живот е скъп апартамент в София, два мерцедеса, хайде на жената компромисно може да е А класа, вила край Банско и 10-12 почивки в годината, ако може поне 5 в чужбина!Нямата връзка с реалноста другари!!

309

Анонимен

преди 1 година

До: номер 308"един от симптомите на хроничният бедняк : Вярва, че всички успели хора са връзкари." Аз лично познавам такива връзкари! Много връзкари, и то с много дебели връзки!Разбира се, не всички са връзкари, да. Има и такива дето не са. Ама трудно се намират.

308

Анонимен

преди 1 година

"че не всеки може да е ИТ. За това се иска висок интелект и талант в областта на математиката и логиката" - Тук не съм съгласен. Математиката в училище ми беше най-слабия предмет, а вече 15 години си изкарвам хляба в ИТ сектора. И други мои познати програмисти бяха сляби по матиматика в училище, а сега са ИТ.

307

до 319

преди 1 година

нали знаеш, че хирурзите имат значително по-високи доходи от Ай Ти-тата

306

Анонимен

преди 1 година

Руснаците са най-добрите айти-та, но са слаби войници.

305

Анонимен

преди 1 година

До 321 : Нека не хранят надежди, че от тях ще стане нещо. 45 години ни мачкаха, сега ще им отнемем всичко. И най-вече надеждата!