20

Анонимен

преди 2 години

Някои си го представят, като чешмата вкъщи - врътваш кранчето и спираш/пускаш добива. Само дето ако врътнеш кранчето на сондажа, без да източваш другаде (разбирай в тайгата или на улицата, щото другаде няма къде) той ще избие, така че повече да забравите за него и съответно ще е нужен нов скъм сондаж с техника от фашистите, която вече е "запрещенааа". Льошо камаради, льошо!

19

Анонимен

преди 2 години

И руснаците какво казаха? Ами добре...

18

Анонимен

преди 2 години

А някой да ги е питал ?

17

Анонимен

преди 2 години

Аз бих приемал също и злато, сребро и биткойни.

16

R

преди 2 години

До Анонимен Не че нещо, ама рублата днес е в много добра форма :) Преди инвазият беше 82 рубли за USD, a днес е 87.5. Преди три четири дни беше 130. Всичко това идва ред да каже, че някой усилено купува рубли :) :) :) :) . Газът ще се плаща в рубли, вероятно през посредници, но ще е в рубли :)

15

Анонимен

преди 2 години

Може и злато, времето на зелените хартии приключи.

14

българина

преди 2 години

едностранно конфискуваха руско имущество частно и държавно, Колективния Колхоз сам отмени всички правни международни норми, сега всички опции са на масата, като първата е кой има по голяма тояга! ако на 1 април денги нет, ще пада голям смях

13

Христо

преди 2 години

Договор не може да се променя едностранчиво. Русия това го знае. Може да го прекрати от своя страна, но ще трябва да плати обезщетение. Може да предложи газта да се плаща в юани, но така ще стане още по-зле за рублата.

12

Спокоен

преди 2 години

Нали не си мислите, че Путин се е събудил една сутрин и е решил как да си продава газта? Това нещо е премисляно ход по ход десетилетие поне.

11

Анонимен

преди 2 години

Поживем и увидим! Този път западняците ще се уверят в някои истини! Не им завиждам! А какво ще стане, ако същото направят и с плащанията на никела, на зърното, на слънчогледа, на разни редки земи? Мъск ще им ги докара от Марс!

10

montag

преди 2 години

В началото единствено България и Молдова казаха, че няма проблеми да се плаща с рубли. Е, сега остана само Молдова.

9

Анонимен

преди 2 години

Значи оставаме и без газ, малко сани другите проблеми и криси, а сега ще се задълбочи енергийата криза.

8

Док

преди 2 години

Искам някой да думне газопровода в Украйна и да се приключва с Путин. Да си ходят в средновековието. Колкото и да се пъне, че ще "пренасочи" към азиатските пазари на практика няма как да стане - просто натам няма тръби. Отделно азиатците колкото и да се пънат не могат да направят такова потребление да заместят европейското. Европа ще се поозъби, но ще намери изход. А Блатная се връща в средновековието.

7

Анонимен

преди 2 години

И как се пренасочват милиарди кубични метри от тук на там :) За пренасочването са необходими тръби, аз за тях трябва денги.

6

балък

преди 2 години

Тарикатите от Г-7 убиха европейската производство и ни обричат на икономическа война, която може да прерастне в гореща такава за енергоресурси и хляб!

5

Анонимен

преди 2 години

1-2 месеца сега ще се правят на силни... Преди това нали купуваха като луди на макс ))) Септември, Шолц ще чисти обувките на Путин, само и само да му пусне фандък...

4

тя

преди 2 години

Продавача казва ! Ама печатницата е само за долари !

3

Анонимен

преди 2 години

Не разбрах да са и предлагали варианти за видовете валути за плащане. На фона на пладнешки обир с запориране на резерви, банки и пр. това е най малкото което може да се случи. Може и в злато да плаща, ама няма да и хареса. Но без пари няма да има газ.

2

Анонимен

преди 2 години

Абе и ЕС ще го забруси,ама и Путин ще види кон боб яде ли.Русия като не продава газ отива в конюшната.А и Европа ще претърпи една голема криза обаще се оправи,ама за русия е много спорен този въпрос!

1

Скоро

преди 2 години

Ще видим?!