32

Анонимен

преди 2 години

До работодателите - работна ръка има, но вие не плащате. Хората просто предпочитат да са бедни без да работят. Вие искате да си въртите бизнеса с работещи бедни. Не става.

31

Анонимен

преди 2 години

Че България още от 1878 гд. е последна дупка на кавала в Европа бе Г анювци.Я си прочетете историята.

30

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 27 "Анонимен 25 - 30 лева на ден? И какво 600 лева на месец!" КАзах 30 лева НА ДЕН и то ако си в някое смотано кафене. 600 лева на месец? САМО ОТ ТОВА мога да разбера какъв "работник" си!!! Значи, искаш да работиш нискоквалифиицирана работа, но ако може да работиш и 20 дена в месеца, а? Баце, ако не си кадърен да работиш по-смислена работа, ще се НАПЪВАШ, ако искаш парички, а не да "работиш" "цар". Искал 10 дни в месеца да си почива! Ето ТОВА е наглост.

29

До 24

преди 2 години

Има хора и на луната да ги пратиш , пак няма да знаят да направят 5 лева.Стандарта на живот е персонално предизвикателство и може да се постигне и в България.

28

Анонимен

преди 2 години

Ако се калкулират данъците в Дания, половината се стапя.Ако калкулираш разликата в цените, поне още половината се стапя.Ако си под наем там, а тук живееш в собствено жилище - още.....Естествено ,че там накрая ще ти е по широко около врата, но не е в ПЪТИ по- добре.Има един сайт - numbeo,. доста актуален е.Истината е - добро образование, добра лична среда, здраве .....и късмет работа се.

27

Анонимен

преди 2 години

След 12 г. управление на Потокостроителят на Путин и шайката му друго не може бъде. България е най-корумпираната и затова и най-бедна държава в ЕС. Всеки народ си заслужава съдбата!

26

Веско

преди 2 години

33 години демокрация у нас и сме последна д.упка на ка.вала по всичко. 33 години стигат!

25

АСД

преди 2 години

И така - кое е по-добре - да ме третират като куче, да ми дава половн заплата, за 2 пъти повече от нормалното работа, да нямам живот извън кръчмат, да не ме пусакт на изпити или да полузвам редовна заплата и да знам,че работодателят не може да ми се изходи на главата, защото не бил на кеф.

24

АСД

преди 2 години

До 25 - А и още нещо - един сервитьор в Дания взима по средно 120 до 180 крони на час. Това са 30 до 45 лева на час. Да, нископлатена е за Дания, а бакшишите са им малко, српямо заплатите (в смисъл - всеки знае, че на сервитьора се плаща). Ама ако сервитьора го "уволнЯт" ей така от кеф, трябва да му плащат 3 до 6 месеца заплати. Овен това, ако го карат да седи по 12 часа, особено след 18:00, ставката става двойна и на месец, не могат да те държат повече от 24 часа, без СОЛИДНИ глоби.

23

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 25 - 30 лева на ден? И какво 600 лева на месец! И после? Половин щат, 355 лева, след таксите 280 лева - Земи тея 880 лева, при 6 лева олио, 2 лева брашно и 30 стотинки ток! И не ми казвай, да не "отварям дума" - да ходиш в "германско" за няколко месеца в година, е акт на отзаяние, а не нещо, с което да се хвалиш.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 16 "Изкарвал си въшки" Истината боли за някои. По интересния въпрос е, защо вие не можете и сега да изкарвате? Дали пък няма нещо общо с 2 неща: 1) колко ви се работи и 2) какво можете да работите

21

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 20 От много отдавна изкават в СКРОМНО кафене ПОНЕ по 30 лева на ден (това е без заплатата им, разбира се). Това е за неквалифициран труд и елементарни усилия. Да не говорим ако работят на хубави места, а в големите градове всичко в центъра са такива. А за сезона въобще не отваряй дума. Познавам хора, които могат да бачкат в ресторанти по германско през лятото ако искат, но СПЕЦИАЛНО се прибират за "сезона" и не, сезона не е 8-9 седмици. Доста повече е.

20

14

преди 2 години

До 19 - Никой не говори за туризъм, а за стандарт на живот. В Дания можех да се издържам и да живея добър живот, без да се убивам от работа, докато вървя към добра кариера и доходи!

19

Анонимен

преди 2 години

До Статистика "Това ли е ЕС,причиняващ бедност и несправедливост на ,,мкадите демокрации,," Я кажи, колко беше цената на труда ПРЕДИ да влезем в ЕС, да видим, дали "причинява бедност". Давай числата да видим.

18

Анонимен

преди 2 години

Това в коя България е 2500 лева средна заплата???

17

Анонимен

преди 2 години

7 евро на час другия път. В България масово не се плаща на час. По скоро е 2-3 евро на час .

16

Анонимен

преди 2 години

До 13 - И колко изкарва, бе бате и до кога? Огледай се - средната втзраст за сервитьор е 22-3 години и са най-често жени. И ако не си в "елитно заведение" или на централна част в курорт ( и то за има няма 8-9 едмици на сезо), ще ти дават 350 лева "половон ряботен ден" и ще се молиш, да направиш 30-40 лева бакшиши. В лрая на месеца, аконискаш да минеш 1000 левя, ще трябвя да работиш и събота ... На кому е нужен този стрес?

15

От 9 до 14

преди 2 години

Моля , не бъркай туризма с емиграцията.

14

До 7

преди 2 години

Всички лекари в Бг да се разстрелят

13

Анонимен

преди 2 години

Аз не вземам по 56? на ден