99

цицо Бил

преди 2 години

Сега има хубави западни ваксини, пишлемета. Те са луксозни. Бегайте да си слагате. Чичко Бил пред ТЕД, има го в Тубата, ви го казва в прав текст: "Иновации за нула въглеродни емисии" се постига с модерните ваксини. Човека преди 10 години е казал, че ще ви намали с 10-15%. Толкоз за капитализма и социализма при Живков. И малко теория от научния комунизъм- капитализма винаги се изражда в империализъм и крайната му фаза- фашизъм.

98

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАми ако щеш се на, сери, какво да направя , имахме такъв магазин, факт

97

Сата НАТО

преди 2 години

Времето на дефицитите и тормоза се връща, само се надявам при нас да е по-меко. Все пак Господ е българин, няма да ни изостави. А и не сме толкова грешни.

96

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен4 стотинки беше билета през соца, след това - 6 стотинки, мързел ли те е хванало или ти не пътуваш, за да стигнеш до някъде?

95

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 129 "като магазин за луксозни бонбони" Да повторя, тъй като продължаваш да лъжеш най-безочливо. В България преди 89та нямаше нищо "луксозно", включително и бонбони.

94

Анонимен

преди 2 години

До gosho Не се радвам, смешно ми стана , че ми натиска минуси за нещо, което използвахме, като магазин за луксозни бонбони, това не беше нищо особено, че да му се радваме, а част от ежедневието, радвахме се на екскурзии из България , на излети, роболов, на игри, на лятно къпане и на лагери за почивка, на бонбони какво да се радваме?

93

Анонимен

преди 2 години

Хубаво, че сте имали такъв магазин в центъра, "до едно кино", ама аз не съм не съм живял в центъра, а в панелен блок в периферията. И там такъв магазин нямаше. Чувал бях, че в центъра имало "Показен магазин", но когато накрая пораснах и отидох да го видя, не видях нищо показно. Всеки кореком беше поне пет пъти по-интересен.

92

Анонимен

преди 2 години

До Bay Hoy "а след това напуска !!!" А като напусне къде отива?

91

Анонимен

преди 2 години

Разговорът с лъжливит червени *** за реалността преди 89та минава винаги през едни и същи фази. Първо твърдят, колко прекрасно и истинско било всичко. След това биват смачквани с факти. Накрая казват: ей, *** вие какви сте материалисти, има и "други неща", след което не смеят да заговорят и на тази тема, защото там ги чака още по-голям разгром.

90

Bay Hoy

преди 2 години

До Анонимен 117 "А ти съгласен ли си да работиш в завод в продължение на 40 години като шлосер например?"За 40 години шлосера става като робот!!!Само му показваш работата и той знае какво и как да направи!!!Сегашните К E Л E Ш И ,само като видят работа и бягат!!! Ако все пак се обърка нещо и реши да остане да се учи.... - тъкмо се научи на нещо и решава, че вече знае всичко и заслужава заплатата на началника си, а след това напуска !!!

89

Анонимен

преди 2 години

Сега ядеш имитиращ продукт в баничката, сигурно това ти харесва.

88

Анонимен

преди 2 години

До АнонименКАК ДА НЕ СМЕ ПРОИАЗВЕЖДАЛИ САМОЛЕТИ ПРЕЗ СОЦА? Разбира се, че сме произвеждали. Като не знаеш, влез и виж историята на самолетостроенето в България!

87

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 119 "Да, в центъра имаше бонбонен магазин през соца и бонбоните бяха луксозни на килограм" През соца никога не е имало нищо "луксозно" произведено в Източния блок. Когато отидохме с колеги на обмен в Източна Германия през 86та ядох за пръв път истински марципан, а не пародията, която в Комйнистическа България ни продаваха за марципан. И така нататък.

86

Анонимен

преди 2 години

По данните на КАТ регистрираните в България автомобили (леки, товарни, специални, автобуси и влекачи) са 2,87 милиона към края на 2020 година. През 1989 година автомобилите бяха 2,5 милиона. Е, увеличиха се сега. През 80-те години внасяхме по 130-15 хиляди нови автомобила на година, а сега внасяме толкова втора употреба.

85

Анонимен

преди 2 години

До До Анонимен 104Да, в центъра имаше бонбонен магазин през соца и бонбоните бяха луксозни на килограм, а в квартала ни, също имахме сладкарница за тригуни, баклава, закуски, торти, еклери, толумбички, шоколади и други сладки изделия, не знам ти в коя България си живял? И доста голяма сладкарница "Захарно петле" имахме в центъра вътрешна с красиви пана-рисунки, външна с градина, такива имаше из цяла България

84

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 113 "всичко сме произвеждали" Колко и по-важното КАКВО сте прозивеждали, се видя когато дойде 89та и се оказа, че производството ни не е въобще конкурентоспособно на световния пазар. И преди 89та НЯМАШЕ СЛУЧАЙ, в който някой да предпочете български промишлен продукт, ако има западен такъв.

83

Анонимен

преди 2 години

Може да видиш конкретните данни, те са в Тубата в поредицата - "БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЪГРАДИХМЕ 1989" ----////----- А ти съгласен ли си да работиш в завод в продължение на 40 години като шлосер например?

82

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 102 "Ще липсва това време. Храната е била качествена, по БДС" Хахаххаа. Поредния червен каскет, който е толкова нещастен в живота сега, че лъже като съдран за това какво е било преди. "Е БИЛА" : даже не говориш от собствен опит.

81

Анонимен

преди 2 години

До diamobgПрез соца и самолетостроене с,ме имали,нищо не сме закривали, кораби,влакове, камиони, електрокари,мотокари и друга техника всичко сме произвеждали. Може да видиш конкретните данни, те са в Тубата в поредицата - "БЪЛГАРИЯ, КОЯТО СЪГРАДИХМЕ 1989"

80

Анонимен

преди 2 години

До diamobgКакви три милиона коли, то активното население в България е под три милиона, той за толкова коли ми говори! Къде ги видя?