127

Анонимен

преди 3 години

Македонците са си чисти българи, разбира се има и албанско малцинство, не отричам това :)) Евала на Геша който си казва какво мисли, на сърбоманите им излиза пяна от устата :) Видя се че има хора които се борят за това да се определят българи :) Разбира се България си изживява трудния момент, не сме и пример за пдражание, но българското си е българско, да оставим сърбетата да се мразят сами себе си :))

126

Анонимен

преди 3 години

"До падането на Солун под турско робство,Солун е бил български град,под управлението на болярите Богдан и Углеша"А освен това, Богдан е протеже на Стефан Душан. Стефан Душан, макар и трима от бабите му и дядовците му да са българи, все пак е сръбски цар. С други думи, напъваш се да кажеш, че Солун е бил български, пък реално го подаряваш на сърбежите.

125

Скопски

преди 3 години

Од Битола е известният български политик министер на външните в края на 1913г. Никола Генадиев..През този период в Битола, ако не сметаме разбира се мюслиманското население, са живяли само Българи екзархисти и гръко власи..И Каравангелис в мемоарите пише че до 1918г. в Битола не е живял нито един Сърбин..Църномаров своето наречие, в този случай битолско, счита за българско...Но кого воъбще това интересува, клучно е че "Сърбите спасили македонците с вакцините"...а българите се "врагове".

124

Анонимен

преди 3 години

До Анонименличи си колко си чел книгите на димитър талев...там никъде не можеш да разбереш,че става въпрос за българи.той говори и за македонци,за гърци,за сърби,арнаути и т.н.но на няколко пъти той споменава,че македония трябва да бъде свободна от сърби,българи и гърци.

123

Анонимен

преди 3 години

До ПроСоТоНяма "два братски народа", а пък да не говорим за "един" народ.Македонския народ днес няма нищо общо с българския освен историята преди 1945та година.

122

Анонимен

преди 3 години

"До падането на Солун под турско робство,Солун е бил български град,под управлението на болярите Богдан и Углеша"Aхахахах! Чудно защо ли тогава Лъв (бащата на Кирил и Методий) работи на византийска държавна служба, а не на българска.

121

Анонимен

преди 3 години

Димитър Талев,не само описва събитията в четирилогията си,но и разкрива ярките образи на българските хора и характери и българския бит на тогавашната епоха,това са уникални културни паметници,огнището - сбирателния образ на българското семейство,вълнения и битност,жаждата за свобода.

120

Анонимен

преди 3 години

До до 128точно така...очевидно,че вие трябва да прочетете какво е писал димитър талев не само в железният светилник.има много ясни пасажи,че македония трябва да се пази и от сърби и от българи и от гърци...и това нещо го пише в българските издания на неговите книги

119

Анонимен

преди 3 години

Траки не е имало. Така са наричали местното население гърците . Подигравателноа те са си биле същите ,които са си и сега по тези места. Мизи мирамидони пелазги гети....

118

ПроСоТо

преди 3 години

наистина!Тая ..тотална щуроблъсканица ,натресена по неведоми пътища на ..щех да напиша "Двата братски народа",но всъщност става въпрос за един народ,е много,ама много СМУЩАВАЩА!Аз НЕ искам да правя "анализ" на това по чии МЕРАЦИ се стигна до тук,само мога твърдо да заявя,че и макетата,а и ние,просто ПОПАДНАХМЕ В КАПАН!Е,пак ще повторя:-Нито БЕЗКНИЖНИЯ "Тиквун",нито неговите ДЪРЖАНКИ,са в състояние да решат проблема!..ДА СЕ НАДЯВАМЕ,че след Четвърти Април,нещата ще започнат да се оправят!

117

Анонимен

преди 3 години

До NDZправилно...и аз му желая успех на гоше от снимката.виядхме къде свършиха и люпчо и васил...люпчо приключи с тристаен апартамент в благоевград а васил приключи криерата си в шоуто на слави,нареди са на опашката на желаещи да пеят за чалга-месията.

116

до 128

преди 3 години

***, Димитар Талев е написал много томове книги.Само четирилогията "Железния светилник , по която има и филм направен са му донесли достатъчно доходи. За да си построи къща.Внукът му живее в наследствената къща на баща си.А ти земи и *** на мъка. Злобичката македонска не ти дава мира.

115

Анонимен

преди 3 години

Имат право македонските българи,отношението е абсурдно.То се дължи на тоталитарната държава създадена на антибългарска основа 1944-45 г.чрез македониската расистка идеология.Затова е крайно неразумно признаване нация след 1945 в която българите са дискриминирани и обругавани,.Да се реабилитират репресираните и убитите на етническа основа.Напр.убити са цял взвод войници македонски българи участвали във ВСВ в българската армия които след войната отказват да се присъединят към югоармията

114

Бунгар

преди 3 години

Църномаров...типична българска фамилия.Македонските фамилни имена са много по различни от българските.В листите на ВМРО в България няма нито един с македонска фамилия.Така е,когато всички са сбирщина ченгета псевдо патриоти.В България има много македонски фамилии,но никога македонците в България не са имали гласност и са подлагани на асимилация.ВМРО заграби всички Македонски домове в България,имоти за милиони.

113

Анонимен

преди 3 години

До Анонимена защо ли внукът на талев живее в къща в бистрица,а не в панелка в люлин както обикновените българи?какви са му доходите,откъде са и какво работи за да живее в този баровски квартал.не вярвам да се издържа от производство на екозеленчуци.тия ги разправяте на баб си вкъщи

112

Да втасват

преди 3 години

В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС.

111

Анонимен

преди 3 години

До Анонименне желая да ме сравняваш с този *** внукът на димитър талев...да си гледа там зеленчуците и да си трае...

110

Анонимен

преди 3 години

А дали внукът на Талев е клошар или не, това не оправдава Македония да краде произведенията на дядо му и да ги фалшифицира.Какво още трябва да направите, за да разбере целия свят, че сте едни 0---треп---ки, които и майките ще си продадат, както го правите вече 70 години за пари.Толкова долни българи няма и нищо чудно наистина да не сте българи. А някакво п--омия...ри.

109

Анонимен

преди 3 години

До Анонимени все пак като е толкова богат защо ли проси пари от разни фонадации,за да съди разни издатели и защо не осъди македонската страна а се отказа...защото и в българия никой не се интересува от внука на димитър талев и неговото мизерно битие

108

Анонимен

преди 3 години

.....след турско-гръцката война(1922г.) се заселват преобладващото количество гърци,бягащи от Азия в днешна Гърция