173

!

преди 3 години

Другари започнете да четете трудовете на големите български историци и антикомунисти като Янко Гочев, Пл. Цветков, Георги Константинов както и други като тях. Учебниците по история на Македония показват истинската история на Р. Македония но българските комунисти и фашисти продължават да мляскат и фалшифицират учебниците по история и да твърдят, че македонците са българи, че власите са били българи и такива глупости. Етонима БЪЛГАРИ е измислен в руския царски двор през 18 век за политически цели.

172

До 173

преди 3 години

Недей така, там са предимно наши сънародници, но от 100 години насам са имали все про-сръбски управници, и е направено много, за да им се промени съзнанието ! Всичките тия лъжи също ги разпространяват не обикновените хора, а обучените им от Сърбия и от комунизма политици ! Нашата държава трябва да действа за оповестяване на историческите ФАКТИ, за да се запознае населението там с истината - това няма да е особено трудно, понеже всички там разбират и четат български !

171

Анонимен

преди 3 години

135 Има моменти в историята, когато въпреки вътрешни ежби,българите се мобилизират и застават като един,срещу външния враг. Тогава,те вършат чудеса и подвиг. Такъв момент е, вероломно нападение на Сърбия1885, над току що освободилата се България ,от османско робство, когато младата българска армия,само с капитани,млади българи,изоставена от руските генерали и офицери,разбива рревъзхождащата я по численост и въоръжение сръбска войска и я обръщат в позорен бяг. Единни сме и сега.

170

Анонимен

преди 3 години

Нали бяха наследници на Ал.Македонски гърците си отстояха историята крайно време е да се извадят историческите документи и да приключваме сагата за цар Самуил българин е потомък на династията на Симеон Велики и стига вече с това племе там от Вардарска Мекедония което явно ссмо краде история защото няма собствена

169

Барселона

преди 3 години

Стига се е пълнила главата на народа български с изцепките на старите българи.Има Договор и докато не се изпълнят точките както трябва...Е.С.през крив макарон...Да има официална позиция на Държавата...само се нервим.Радва ме единомислието по този проблем и при управляващите и от целият български народ...

168

GG

преди 3 години

Захариевска е най мразената жена в СМакедония ! хахах

167

Анонимен

преди 3 години

153 Силно грешиш, точно сърбите не познават"финото"отношение,когато се юрнат към нови територии,или да унищожават България. Да си припомним нападението в гръб,над България1885,когато бяха поразени от младата българска войска,кървавата Сърбизация на българската Вардарска Македония,насилствената асимилация на българи ,братоубийствената война,която запалиха в разпадащата се,измислена Югославия,езика на омразата,който не крият,наричайки ни"фасистира и окупатори",и който диктуват в РСМ.

166

Кратка история на СМ

преди 3 години

Провинция на антична Гърция ... провинция на Византия ... Провинция на България ... провинция на Турция ... провинция на Сърбия ... а днес бъдеща провинция на Албания , галена по косъма от бившите си сръбскки господари за да им помагат в конфронтацията с България, Гърция и Албания

165

Анонимен

преди 3 години

167 Когато България е била империя, османците/салджукските турци, са били малко племе в Мала Азия. Те идват сравнително късно на Балканите,през 14 век,като натрапници и завоеватели. Възползвайки се от слабото,сръбско Душанов царство,което за 14 години отслабва държавата на сърби,българи и гърци,от чумата,която е вилнее тогава, съсича, подпалва и унищожава цивилизацията на православните по най-вандалски начин. Но,искрата остава,за да загори отново,след поражението на Османската империя,19 век.

164

Анонимен

преди 3 години

македонците са най-долното племе, събрало в себе си всичко негативно от българи, албанци, сърби, гърци и ц-ни. Нямат си история - то е ясно, трябва от някъде да си я откраднат. Пасивната политика на еднокнижното гербаво племе води точно до това. По таз логика, макетата могат спокойно да се нарекат потомци на Теодор Комнин и да се кръстят Епир или пък Никея, да се обявят за преки наследници на латинците, които владеят тези земи 12в.

163

Анонимен

преди 3 години

С две думи крали, преписвали и са се *** накрая !!!Толкова са им промити мозъците че просто нямам думи. Същото се извършва в момента и в българия с цел промиване на младото поколение за да забравим за Турските зверства

162

Анонимен

преди 3 години

169 Първо, не си проф.Матанов,второ,как може един език да се разпространи само за 15 години,колкото е управлявал Ал.Македонски след което е починал от раните си.

161

Анонимен

преди 3 години

127 Русия,Сърбия и РСМ, авторски на най-грозната и фалшифицирана история, насочена срещу България. Чети от изворни,средновековни ръкописи, не от митовете и легендите на Сърбия,Русия и РСМ.

160

Проф. Христо Матанов

преди 3 години

Александрос ВЕЛИКИ ---- Е СЪЗДАЛ ДНЕШНАТА ФОРМА НА ГРЪЦКИЯ ЕЗИК...ЧРЕЗ АТИНСКИЯ ГОВОР ОТ АТИНА !!ДНЕШНИЯ ЕЗИК НА ГЪРЦИТЕ--Е КОЙНЕ ЕЛЛИНИКИС , ИЛИ АЛЕКСАНДРУ КОЙНЕС !АЛЕКСАНДЪР ВЕЛИКИ ГО РАЗПРОСТРАНЯВА ЧААК ДО НЕПАЛ И ЗАПАДЕН КИТАЙ + СРЕДНА АЗИЯ !!ВЕЛИКАААНН !!

159

Георги "Гоце&qu

преди 3 години

Ако и този път българската Държава се огъне и допусне Република Северна Македония да почне преговори за влизане в ЕС без да сме получили документирано твърди гаранции и признание на нашите основни искания относно българо- македонските отношения, преставам да се наричам българин, а македонец, щом като ще стане ясно, че не сме народ, а ***, народ без всякакво достойнство и чест! Никакви Германия, Чехия и Словакия! Ако трябва, следващите 100 години ще доказваме и утвърждаваме правотата и интерес

158

Севджан Унгай

преди 3 години

Сичко балкана е османски!

157

До 163

преди 3 години

Какви "македонки" бе, осъзнайте се вече - 2/3 от населението там е от бъргарски произход, а останалите са предимно гърци, турци, албанци и разни малцинства !

156

Сега

преди 3 години

Редно е кому,нягите да оправят кашата, която са забъркали - да заминават там да обясняват на хората как са предали техните бащи и дядовци на Тито, и как заради политически директиви са признали съществуването на несъществуваща македонска нация !

155

Анонимен

преди 3 години

Тия са като малки деца. Добре.. Щом Самуил е македонски цар, защо тогава неговият противник - Василий II е известен като "Василий ***"? Не е Василий-Макеубиец? Не е Василий-МакеТерминатор? Тая държавица е един огромен психодиспансер. Да учат албански, че ония не се мотаят и имат по 4-5 деца вече. Нямам нищо против за съседи шиптъри.

154

Господар и командир

преди 3 години

Трябва българите да оплодим повече люти македонки ,за да си дойдат нещата на място.