255

Анонимен

преди 4 години

Точно на СЕВЕРОИЗТОК ни фалшифицират историята дрънкайки за някакви славяни вместо българи.Държавата от седми до единадесети век е България,после от 12 до 14 век пак е България,после след 500 години ПАК е България.Всички пътешественици минали през ОИ говорят за БЪЛГАРИ не за някакви славянобългари да, сега говорим на български който е славянски език,но ние не сме преобладаващо славяни.Нито пък росите,те са скандинавци и им личи по лицата,,по архитектурата,по кухнята.Разликата е в стандарта!

254

до всички "до б

преди 4 години

В 811 г. сърбските сепаратисти нямат държава, но те са едно от седемте славянски племена, което напуска Българската държава, за което е наказано... БГ

253

Анонимен

преди 4 години

Асимилират вашите православни и славянски братяна запад а от север не могат да си преодолеят комплекса за величиеи не искат да схванат че когато се е създала кирилицата която е българска азбука росите още са се чудели как да се измъкнат от блатата.Освен това ми е много интересно къде изчезна това светлорусо и синеоко море дето го гледаме по филмите,не е познато бОлгарите да са извършили геноцид на т.н. славяни!!Защото е лъжа и защото нито българите,нито росите са славяни а са смесени с тях.

252

Я

преди 4 години

Върви нова фанариотизация и македонизация на държавите от източна Европа!Нова асимилация,но не чрез концлагери,а по-рафинирано,използвайки невежеството и незнанието на хората.Не вярвайте на тези ЛЪЖЦИ,това са манипулатори,които унижават и трият елегантно реалната ни история и я заменят със фалшива западна! Това е нов вид нацизъм.

251

Я

преди 4 години

До БЪЛГАРИН.........И това върви не само в България,но и в други славянски държави,като по този начин изтриват славянския ни идендитет ,историята ни,нашите исторически личности и ги заменят с измислени западни герои,които никога не са съществували и без никакви факти,просто ни асимилират най-брутално и много рафинирано с красиви видеа,чрез Уикипедия,нета, статии и изтриването на истината в самия нет,ако някой се осмели да им противоречи и им предостави факти и им докаже,че лъжат,го трият.

250

Анонимен

преди 4 години

Това за вълкът и козината се отнася изключително за сърбите.Те и псевдо макетата са вечните комплексари! Всичко е тяхно! Шопите били сърби, земята до София била сръбска, езика бил техен,ракията била техен патент.Аман!

249

Я

преди 4 години

До БЪЛГАРИНДа ти кажа,че и хърватска държава не е имало в миналото,само Византия,България и малко по-късно се появява и Сърбия,това са били държавите през Средновековието на Балканите,днес показват красиви видеа,филмчета,за да клъвнат на куката невежите и повярват на измислената ,фалшива история,която разпространяват с тези филмчета,придружено и с тролещи ***,да не би някой,който има познания по история ин докаже,че лъжат и да им развали фалшификациите,които пробутват!И това върви не само

248

Анонимен

преди 4 години

До БЪЛГАРИНКакви франки те гонят пък тебе,бе,никакви франки няма до България през управлението на Крум,България е заемала почти целия Балкански полуостров на изток до днешна Бесарабия и на запад до Будапеща включително.Гледам,че и Аварската държава я слагят на картата на Балканите,а тя е била извън Балканския полуостров и доста по на запад.А през 811 година сърби и Сърбия не е имало,нито някоя друга държава на Балканите е съществувала,освен България и част за Византия.

247

да,да ама не

преди 4 години

В кой сръбски вестник е публикувана статията? Че тука настана голямо словоблудство!

246

Скандално и позорно

преди 4 години

Един от първите дялове на научното знание у нас, започнали да се развиват още преди Освобождението е етнографията. Докъм средата на 20-и век старите "буржоазни" учени, оплюти и подигравани след Девети септември, са давали достоен отпор на опитите да бъдат "разбългарявани" части от народа ни и от нашата етническа територия - отпор, подкрепен с необорими научни аргументи.През последните 70 г. обаче какво имаме? Спокойна хранилка за "наши" хора, готови да угодничат всекиму.Само музеят не се огъна

245

БЪЛГАРИН

преди 4 години

Сърбите говорят старо-български, защото са част от Българската държава. Когато през 811 г. сърбите обявяват, че напускат пределите на България и се присъединяват към франките /по това време България граничи с франките/, тогава хан Крум отиде с войската си и изкла всички сърби в Белград и областта Браничево. От тогава той е известен като Крум Страшни. При Новия световен ред ние българите не искаме да погине нито един сърбин, само ще си върнем в нашите предели Западните покрайнини и Македония.

244

да,да ама не

преди 4 години

Да повторимСтатията е "боза" отвсякъде!Дай превода на статията ама целия! Пиши и вестника, пък да четем и мислим над прочетеното оже и смислен коментар да издокараме!

243

Анонимен

преди 4 години

По-рано беше написано. Всички европейски държави преди 40-50 години са си направили етнографски атласи, с които доказват на света коя тяхна етнографска група каква територия заема и кои техни традиционни обичаи върху кои територии са разпространени. Съпоставени с диалектоложките атласи, тези етнографски атласи отговарят на много въпроси.Само България няма етнографски атлас!!!Обаче има Етнографски институт (днес ИЕФЕМ) към БАН, който папа ли папа парички и настоява за още!

242

Ние помнимъ!

преди 4 години

Помним кои бяха българомразците садисти Велимир Прелич, Крал Караджорджевич и всички титови палачи! Помним и тачим храбрата Васка Зойчева и Мара Бунева!

241

Анонимен

преди 4 години

Ако в едно изречение майката се споменава два пъти, значи е на сръбски език.

240

да,да ама не

преди 4 години

До Анонимен 17 Питай *** Василева в кой вестник е сръбската статия! Не е далече - разходи се до там и пак питай!

239

да,да ама не

преди 4 години

До анонимен 247 .Да фанеш ти да ги прочетеш! Айде къш птицо проклета!

238

Чалгарин дудаев

преди 4 години

НА СЬРБИТЕ НЕ ИМ ОСТАНА ЗЕМИЦА ПОД КРАКАТА. СЕГА И ЧЕРНОГОРЦИ ХРАБРИ КЕ ГИ ДОУБИЯТ. НИЕ БЬЛГАРИТЕ ЩЕ СИ ВЗЕМЕМ ВСИЧКО КОЕТО СМЕ ИМАЛИ БЕЗ БОЙ.

237

дърт

преди 4 години

Сръбско дружество от Скопие (Македония)?!

236

Анонимен

преди 4 години

Бай Върбан е прав!+++