64

Анонимен

преди 4 години

Положението НЕ е безработица, а държавен запор. Борисов каза, че сме били във война. И кризата е поради вина на държавното управление. Вирусът е внесен отвън.Между другото, вече се подготвят колективни искове срещу туристическия бранш в курорта в Австрия, откъдето тръгна голямото разпространение на заразата в Европа. Заразен там е идентифициран още в началото на февруари, властите са уведомени, но алчността е надделяла.

63

Анонимен

преди 4 години

Точно това са истинските капиталисти в България-самоосигуряващите се.Много от тях имат и работници.Това са хората,които внасят данъци за да има армия,полиция,служби и службички от всички видове,здравеопазване,образование и всичко необходимо на една държава.Това не са хора с раздадени пари от някого да правят бизнес.Това са реалните предприемачи,които със собствен труд и няколко работника се трудят за тази държава,а парите или са заем или свои спестени пари вложени в бизнеса,изкарани с труд и пот

62

АнонимеН

преди 4 години

ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСТВОТО НА ЕНЕРГИЙНАТА БОРСА В БЪЛГАРИЯ СА ПАДНАЛИ С 20% НО ПОЕВТИНЯВАНЕ НА ТОКА НЯМА!ПОЕВТИНЯВАНЕ НА ГАЗА НЯМА!ПОЕВТИНЯВАНЕ НА БЕНЗИНА С 10% А ИНАЧЕ ЦЕНАТА МУ Е СРИНАТА С 50%--------БОРИСОВ Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ РЕКЕТЬОРНАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО ГО ИЗБРА НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ СА ДОКАЗАНИ АНТИБЪЛГАРИ И СЛУГИ НА САТАНАТА!

61

пфууу

преди 4 години

Прeди гoдини eднa шaйкa oт БAН изкуфeли кумaняги нaчeлo c Ивaн Aнгeлoв рeши туризъм дa рaзвивa,oбрaхa нaрoдa и зaляхa бeтoн пo курoртитe!Ceгa другa шaйкa милициoнeри oт Cимeoнoвo рeшихa,чe щe e пo лecнo Мeркeл дa ги хрaни,пo лecнo e кaтo прeдцитe cи шумкaритe мaндри дa грaбят и cтрoят кумaнизъмa.Имaшe eдин гeний,титaн нa кумaнизъмa Любeн Кoрнeзoв кoйтo oт трибунaтa нa пaрлaмeнтa зaяви:"Cрeдcтвaтa зa прoизвoдcтвo нe трябвa дa пoпaдaт в ръцeтe нa тoя кoйтo мoжe щoт нe мoжeм дa гo кoнтрoлиeaмe"!И oтдeл кaдри ДC нa БCП ce рaзвихри и нaзнaчи нoвитe кaпитaлиcти милициoнeри c пo

60

пепе

преди 4 години

Естествено, че така трябва да е.Не може аз да съм на максималния осигурителен доход + 10% върху пълната заплата, и в същото време хора, които изкарват повече от мен, а не внасят да им се дава.

59

Mister Cro

преди 4 години

Аз не съм гласувал поне от 10 години на каквито и да са избори! Това е така, защото аз не чух някога някаква детайлна дискусия и противоборство на идеи и концепции междиу различните партии относно осигурителната система, относно истинските проблеми в задравеопзване, пенсионна система, сигурност и правосъдие! Наместо това последните 30г. ни се поднася фалшивия спор комунисти-антикомунисти и т.н. щуротии, и насъскване на гражданите по тази линия да ходят да гласуват! Това е измамно и безмислено!

58

Винету

преди 4 години

В Чехия от тази седмица изплащат по 25000 крони на всяко лице, което се самоосигурява в Чехия, без значение дали е чужденец или чех. 25 хиляди крони са-1812 лева. Тези пари се изплащат като или се явиш лично в клоновете на данъчните служби или си ги поискаш по електронен път. 700 хиляди души имат право на тази безвъзмездна помощ-толкова са самоосигурените лица в Чехия. Наричат я компенсация за слаби обороти. Премиера на Чехия от словашки произход е завършил икономика и международна търговия.

57

Анонимен

преди 4 години

НЕ бе то има и други държави,сега поне може да се махнеш.Едно време и това не даваха,стреляше се ако напуснеш държавата и даваха награда на граничарите.Виза абсурд да вземеш ако не си комунист.А тормоза за роднините ти,които остават тук,като избягаш без да успеят да те застрелят беше жесток.Сега пак ще има вълна от емигриращи към страни където има грижа за всички и законите важат за всички.Точно самоосигуряващите се не тежат на държавата и помощите в другите държави са за тях,а не за наши фирми!

56

АнонимеН

преди 4 години

НА ТЕЗИ С ПОНЕ МАЛКО АКЪЛ ИМ БЕШЕ ПРЕДЕЛНО ЯСНО, ЧЕ БОРИСОВ ЩЕ ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА ПРЕЗ 3-ТИЯ СИ МАНДАТ!!КОРОНА ВИРУСА НАНАСЯ ЩЕТИ НО ТЕ СА МНОГОКРАТНО ПО МАЛКИ ОТ ЩЕТИТЕ КОИТО БОРИСОВ НАНАСЯ СЪС ТОВА, ЧЕ БЛОКИРА ИКОНОМИКАТА ЗА ДА СПАСИ НЯКОЛКО ПЕНСИОНЕРА!

55

Анонимен

преди 4 години

Вчера Боил Банов излязъл със изказване, че всички, които работели в областта на изкуствата и културата, ще ли да бъдат подпомагани от държавата 6 месеца.Не че съм против изкуствата и културата, напротив, но къде са? Отказвам да възприемам като изкуство и култура и неговата разкапана физиономия, а и най-вече цялата пошлост и грубост, в която ни потапят! Навсякъде порнография, насилие и низост! Антикултура с претенции.Апропо. Наркоманът Бахаров осъдиха ли го?

54

Анонимен

преди 4 години

Хайде всички самоосигуряващи се да спрем да внасяве асигуровки и данъци за 1 година, та белким се сети министърката какъв фактор сме за хазната?

53

АнонимеН

преди 4 години

ИСКАТ ДА КАЖАТ, ЧЕ 60% ОТ ЗАПЛАТАТА ДОКАТО Е КРИЗАТА Е САМО ЗА ТЕЗИ КОИТО СИ РЕШАТ ТЕ !ИНАЧЕ САМООСИГУРЯМАЩИТЕ СА СЪС СЪЩИТЕ ПРАВА И ВНАСЯТ СЪЩИТЕ ОСИГУРОВКИ СПРЯМО ЗАПЛАТАТА!

52

АЗ

преди 4 години

Защо до сега не разрешават СОЛ -овете да внясая вноска във фонда Безработица?

51

Веско

преди 4 години

До до 29Не можеш да ги осигуряваш над 3000 лв! Заплатата може и 30 хиляди да е, осигуровки се дължат до прага. На цялата сума се плаща ДОД, който е 10%

50

Mister Cro

преди 4 години

Аз съм самоосигуряващ се, като се осигурявам на по-високия процент, т.е. и с право на болничен, но това си право не съм го ползвал от 8-9 години! Това е така, защото често при такива професии сам си определяш стимулите и аз винаги когато съм бил дори адски настинал съм предпочитал да продължа да работя, а не да ползвам някакъв мижав болничен!

49

Анонимен

преди 4 години

Приказките за осигуровките са от пусто в празно. Я да кажат висшите длъжностни лица къде отидоха парите от частните пенсионни фондове за така наречен втори стълб?! Какво се оказа? Че който плаща два пъти, ще взема общо по-малко. Защото се хрантутят чиновници и системи да се симулира дейност и свободна пазарна икономика.

48

Анонимен

преди 4 години

Свободно професияЗа щастие към днешна дата нямам причина да търся помощ от държава, но изказването на г-жата зам. -министър, че не сме внасяли във фонд "безработица" е подвеждащо, защото и да не сме внасяли там, то сме осигурени и за безработица и то сме захранвали и все още захранваме който можем бюджета с прилични за бг стандарта суми. Очаквам всички гилдии да й скочим на тази..

47

Mister Cro

преди 4 години

Насъскването самоосигуряващи се - работещи на трудов договор е напълно измислена тема!

46

Анонимен

преди 4 години

Не минава ден без да стане ясно, че управляващите нямат идея какво да правят. Издават заповеди и след няколко часа ги отменят, приемат закони и след това си ги променят, афишират мерки за подпомагане на нуждаещите се и се оказва, че те не могат да бъдат приложени, отварят и затвярат пазарите, все чакаме следващите две седмици да са най-тежките .... и така един месец извънредно положение и карантина. Какво ли ни чака до 13 май?

45

АнонимеН

преди 4 години

ПОРЕДНАТА КРАЖБА НА БОРИСОВ СПРЯМО НАСЕЛЕНИЕТО!!!ЩОМ СЕ САМООСИГУРАВАШ ТИ ВНАСЯЩ НАЙ-МАЛКО ПО 169ЛВ НА МЕСЕЦАБСОЛЮТНА КРАЖБА ПОРЕДНАТА СПРЯМО ХОРАТА