22

Ужас

преди 4 години

Не пипайте Романа.*** такива.сложете в скоби обясненията...как може всичко да разрушите...как може..заради мързеливите деца.които не искат да учат изобщо.променихте какво ли не

21

Shark

преди 4 години

Ами защо не го преведете на шльокавица, да е достъпен за сегашните полуграмотни гаменчета, които така и така няма да го прочетат, а и няма да го разберат. Грамотните и интелигентни деца ще го разберат и на езика на Вазов, най-малкото ще попитат и ще си обогатят речника. НЕ ПИПАЙТЕ ВАЗОВ, ДОЛНИ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!

20

Анонимен

преди 4 години

И как пък точно децата на "демокрацията" започнаха да не разбират текста?! "Под игото" е издаден през 1894 г.. Колко поколения оттогава са го чели и как не са имали проблем да го разбират?

19

axa

преди 4 години

до василев чорбаджията другарю богатее защото работи за турската власт, послушен е, а бунтарите дето искат независима, свободна България ги бесят.

18

Анонимен

преди 4 години

Колко странно, че точно думата ред.дак.ция написана правилно, се прихваща и цензурира.

17

Кюстендилският

преди 4 години

Майстора не е избягал от Кюстендил ,а до края на живота си живее в с.Шишковци-на 5 километра от града. Там са родени Стоян Венев,Никола Мирчев,Кирил Цонев, Емануил Попдимитров,проф.Сърчаджиев,спасителят на евреите Димитър Пешев....А това ,че ти си абориген е друг въпрос....

16

Анонимен

преди 4 години

До АнонименБи трябвало да има забрана за писане на т.нар. шльокавица и маймуница, които неграмотните хора считат за съвременно модерно писане.Направо да върнат "Глаголицата". Всичко след нея са гейщини на Сорос и НПО-тата.

15

Анонимен

преди 4 години

Сега чувам, че имало нова редакция на Под игото (редакция е правилно да се нарече, не вариант). Ще купя Под иготи на съвременен език, защото дъщеря ми, която е родена и живеем в чужбина, не би могла да прочете книга с архаизми. Пробвахме с Елин Пелин - не се получи. Колкото то адаптирането на романи - това са напълно официални версии на класически творби. Има такива разказани от Умберто Еко, от Ерих Кестнер. Който чете, ги знае.

14

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Подмяната на "Под игото" е подмяна на историята. Тя тече вече 3 десетилетия.А, народ, който не помни своята история, той не различава враговете от приятелите си.Такъв народ няма бъдеще !

13

popa ot razgrad

преди 4 години

съвременен български??...абсолютна глупост.

12

Анонимен

преди 4 години

Не вечеря в палат, а по халат. :)

11

Шопо

преди 4 години

До оня отпреди 200 години : Вазов умира преди 99 години! А ти ке си останеш п*оЗд.

10

Анонимен

преди 4 години

Би трябвало да има забрана за писане на т.нар. шльокавица и маймуница, които неграмотните хора считат за съвременно модерно писане.

9

xmmm

преди 4 години

шекспир в сащ се чете като го разделят на две - всяка страница е с номерирани редове и върви успоредна страница на която обясняват по тези номера само непознати думи.Оригинала остава, няма такива "нов прочет", просто към оригинала върви успоредно обяснение на отделни думи или изрази..

8

Анонимен

преди 4 години

Ще скандират:ИСКАМЕ СИ ИГОТО! ИСКАМЕ СИ ИГОТО!*** никога не е защитавал нещо толкова страстно, както "Турското робство". Дума не дава да се издума, че е било нещо друго. Много си го обича.

7

14 пол

преди 4 години

Важното е да е политически коректно,и от НПО-то да снасят кинти!И ако Боримечката е *** с гейски наклонности,никой копче не може да ни каже!

6

Кака Мара

преди 4 години

Пълен бойкот на издателство "Византия"със собственик въпросното нещо *** стефанова.Предлагам главните букви да ги заменим с малки. Така ще бъде по-лесно на ***, включително и на нейния син, заради когото е направила превода. Дайте снимка на това недоразумение.

5

Бож.

преди 4 години

Сопот се бунтува понеже червените змейове и гущери, които изопачават Българската история още не са върнати в Евразия, от която изпълзяха преди 75 години ! Веднъж свикнали да ни наричат "тюрки", "славяни" и "македонци", за тези измамници няма да е нищо да редактират "Под игото" така, както още в Байтошово време редактираха оригиналните текстове на Нациналния химн и на "Питат ли ме дей зората" !

4

Недялка Точарова

преди 4 години

Защо никой до сега не е променил творбите на Шекспир? Нима там няма стари думи?

3

Шопо

преди 4 години

Нещо като авторски права не съществуват ли в протекторат Бг?