110

преди 16 години

Учители .. ясно е ,че образованието ни не е като преди 18 години аз завърших 1989 година в Бургас ,бяхме между 45-50 човека в един клас .. В момента класовете са с по 25 ученика средно.. а има и с по10-12 ученика.. тоест работата ви е много по малко .. защо не съкратите щата и да направите класовете пак с по 50 души и заплатите ви автоматично ще станат двойни.. ясно е ,че учителите са множко..

109

преди 16 години

Всяко стадо си има ***:( Сред учителите също... Но не обобщавай.. Не всички дават частни уроци..

108

anonimen

преди 16 години

Нямям нищо против да си търсят правата учителите,но те си изкарват много повече от две заплати с незаконните,частни уроци и искат още и още...Да се оценявят учителите и да си заслужат заплатите. Що се отнася до разговора между двамата министри - не им прави чест.

107

НФБ

преди 16 години

Само че бате ти Бойко на два пъти се опита да провали учителските протести....?Защо ли...?Първият път промени мястото на стачката...Вторият...не я разреши т.к. излизал в изборна ваканция..Има сериозно социално напрежение , а той си гледа интереса и милионите на Цецка

106

преди 16 години

Не смесвай обещанията за в бъдеще, с настоящето:) Освен това, отчитай инфлацията:) А и едно намаление, измерващо се в 5 лева месечно, мислиш ли че топли някого и някой ще благодари за него:) НЕ! Няма!:) Между другото, Гражданка, изреченията започват с главна буква:)

105

Даскалеса Радостинов

преди 16 години

Понеже ти си достатъчно наказан от природата,за да не можеш да си отговориш сам,ще ти отговоря аз.Не си сменяме професията,защото,щом сме си я избрали,значи точно това сме искали да работим.Отговорът е *** и еднозначен.

104

преди 16 години

Номер 90 (voxy) ти всички предмети ли знаеш? Ако е така *** в училище и преподавай на цялото училище по всичко. Пък след 20г. стаж така ли се сменя работата? Ако 20г. си бил лекар ще станеш ли строителен инжинер например, защото не ти харесва заплатата?

103

grajdanka

преди 16 години

пробвай се малко да помислиш (ако не ти се отдава, прочети предишните ми коментари) и ще разбереш, че за редовия гражданин също има намаление на данъците.

102

Кирил

преди 16 години

Извинете драги учители, ама вие какво си мислехте досега и в какъв идеален свят живеете?? Този дочут разговор е просто показател на цялата игра, която ваште синдкати играят с министрите. Да не мислите, че синдикатите нямат стратегия, че момента е случайно избран (преди избори), че не става въпрос и за политическо подпомагане на други интереси с тази стачка?!! Само редовия учител още живее в социализма и си мисли, че тук става въпрос за чест и достойно заплащане.Къде отидоха всичките ви заявления за реформи вчера, която стана ясно, че децата са много по-малко, а учителите все повече и съкращения трябва да има?? Кога ще предстанете да гледате на държаваната работа като на служба "социално подпомагане'?Нали уж сте ЗА реформата? Ето затова сме на този хал - има пълна съпротива на учителското съсловие към всякаква промяна в системата. Разбирам, че ви е страх за работните места, но не ви ли ясно - БЕЗ РЕФОРМА подобрение няма да има нито за вас, нито за учениците?И стига с тия мерцедеси и депутати. Те не че не са излишни, но няма да оправят вашата система.

101

90, voxy

преди 16 години

Хм, чакай, че ми стана куриозно...Казваш, по един-два предмета преподавали и толкоз...Ами ти, колко дипломи за колко специалности имаш, осем ли? А-а, малко ми се виждат...качи ги до 18, тогава да говорим. И никаква защита на правото на живот, никакви примери от никаква Европа, ни Франция, ни Гърция, ни Италия. Ние сме си тук, до (или може би насред) Ориента, прекланяме главица, ако ще да я секат - ТЕ да решават, ТИКИВТЕ, ние само имаме право и задължение да мълчим....Вокси, знаеш ли коя година сме и колко неадекватно разсъждаваш по отношение на съвременните ценности и отговорности? Или това за теб са чуждици?

100

учител

преди 16 години

Ако не ни вдигнат заплатите , масово ще напуснат учителите в цялата страна и тогава на учениците ще преподават нередовни учители а това е в УНИЩОЖАВАНЕ на образованието!!! Кога ли това ще го разберат някой родители !!! Аз съм горда , че мойте ученици се са реализирали , защото с колегите сме ги научили!!! А утре, кой ще учи вашите деца , неквалифицирани и нередовни учители!!! А може би управлявашите искат точно това , защото на тях ще плащат 70% от заплатата!!! Колко умни деца ще бъдат съсипани , защото управляващите си играят игрички и бързат да заграбят колкото си може повече !!! СЛЕД ТЯХ И ПОТОП !!!

99

преди 16 години

Ами след като бизнеса плаща корпоративния данък, каква е ползата от неговото намаляване за обикновения гражданин? Или ползата е за теб, ако се занимаваш с бизнес-добре, но в такъв случай, ти изобщо не си критерий:) По-голямата част от народа е в ролята на наемен служител/работник и слабо му дреме за корпоративния данък:)

98

учител

преди 16 години

Извинявай80,коментарът ми беше за 79

97

преди 16 години

Нито ще си подадат оставка, нито нищо... Горе са само безморални, алчни ***...

96

ЕДНИ ОТ СЕДЯНКАТА

преди 16 години

ОТВРАЩЕНИЕ ОТ УЧИТЕЛИТЕ В СОУ"ГЕОРГИ ИЗМИРЛИЕВ"-Г.ОРЯХОВИЦА УЛОВЕНИЯТ РАЗГОВОР ВЧЕРА МЕЖДУ ОРЕШАРСКИ И ВЪЛЧЕВ ПРЕДИЗВИКВА У НАС САМО ЕДНО-ОТВРАЩЕНИЕ И ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ХЪС ЗА СТАЧКА.МОЖЕМ ДА КАЖЕМ СЛЕДНОТО:ЧЕ ДОКАТО ОНЕЗИ,КОИТО СЕ ПРИКРИВАТ ЗАД НЯКАКВА ВЛАСТ,СЕ ДЪРЖАТ КАТО БОГОВЕ СПРЯМО ТЕЗИ,КОИТО Я НЯМАТ,ПОЛОЖЕНИЕТО ВМЕСТО ДА СЕ ВЛОШИ,ЩЕ СТАНЕ ТРАГИЧНО.АКО,НИЕ,УЧИТЕЛИТЕ,СИ ПОЗВОЛИМ "ЛУКСА" ДА СЕ ДЪРЖИМ ТАКА С НАШИТЕ УЧЕНИЦИ И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ,НЕЗАБАВНО ЩЕ БЪДЕМ УВОЛНЕНИ ЗА НЕПРИСТОЙНО ДЪРЖАНИЕ.ИНТЕРЕСНО КОЙ ЩЕ СЕ НАГЪРБИ ДА ПОЕМЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА СТАВАЩОТО?ЧЕСТТА СЕ ПАДА НА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО,КОЕТО МНОГО СКОРО ЩЕ БЪДЕ УВОЛНЕНО ЗА НЕПРИСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ И ИРОНИЧНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЕДИН ТОЛКОВА СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ-УЧИТЕЛСКАТА СТАЧКА.ТОГАВА НА ВОЙНА,КАТО НА ВОЙНА!

95

grajdanka

преди 16 години

Естествено, че бизнесът го плаща този данък. Що за *** въпрос?Бизнесът плаща 10% корпоративен данък, а доходите на физическите лица се облагат с данък общ доход (от 2008г. също 10%).Какво точно не ти е ясно?

94

учител

преди 16 години

Много ми е интересно защо държавата не се събаря от заплатите на военните примерно,нали всички сме висшисти.Един наборен войник взима заплата колкото двама учители.Не ти ли се вижда безсрамие да се купуват никому ненужни корвети за милиард и половина и да трупат бюджетен излишък за 3 милиарда ,а хората да се чудят как да закърпят семейния си бюджет с 300 лева.Някой щеше ли да даде на шофьорите 1000 лева заплата,ако не бяха стачкували.Ние да не би да не храним семейства и не се грижим за болните си родители пенсионери с по 100 лева пенсия.По добре да я съборим тази държава,ако ще се живее по този начин-без нормално настояще и надежда за по-добро.Това не е държава-една каста от хрантутници се стреми да държи другите в подчинение и глухота ,за да може да си живее спокойно и облагодетелствана.Само ,че не са познали...

93

преди 16 години

Съжалявам ,че си учител а вместо с факти говориш на изуст... Сега ще ти кажа нещо и това е факт.. в Европа учителите мизерстват.. в Сащ също .. това е предпоследната прослойка преди социално слабите ,които са на помощи.. В САЩ заплатата на учителя е 18000 долара или по 1500 на месец.. сега махни и данъците сложи наеми от 800 долара за жилище.. сложи итернет ,кабелна и телефон добави 50 долара за парко-място-въпреки ,че не си позволяваш кола плащаш за място и добави 25 долара за това ,че ти постригват 2-та квадрата трева пред входа.. такса за *** и още доста такси и тогава виж как живеят учителите на Запад.. и тогава когато ги догоним пак ще сте без пари.. това не го броят за професия никъде дори и на Запад...

92

RODITEL

преди 16 години

БРАВО , 92НЕЗАБАВНА ОСТАВКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

91

преди 16 години

А кой плаща корпоративния данък?:) И в чия ПРЯКА полза е това намаляване?:)