74

Счети

преди 4 години

Значи за пореден път обяснявам, когато имате собственост имате и отговорности ! Плащате данъци, колкото държавата посочи, изкарвате паспорти, ако държавата прецени, поддържате собствеността си, така че да не пречи на другите. Ако не ви харесва продавате собствеността си, излизате под наем и всички тези отговорности остават за някой друг ! Ншенецът иска да живее като в Европа, но без да спазва закони и ред !

73

Ф.С.В.

преди 4 години

Добре са го замислили за да 'гушнат" парички- Но като видях БАБХ с едни прасета - нямали ветеринари нямали работници нямали хора за чумата -ТА! Питам аз колко "експерти' по сгради останаха в БГ_ Инстински експерти!!?? Ами на Гербавите ще им трябват ПОНЕ 15 Г ДА ОБСЛЕДВАТ СГРАДНИЯТ ФОНД НА БЪЛГАРИЯ БРЕ !!

72

Отвратен

преди 4 години

Всичко е Пунта Мара.неизправни канализации - размери тръби, наклони, отдушници, усвоени тръби на топлофикация от общите в частни жилища, електроинсталации.Всички грубо са показвали стандартите - предприемачи и общински власти, особено новите строежи след 1990.Собствената си некадърност и корупционни практики искат да стоварят на хората.После идва задължителни застраховки, домоуправители, вдигане на данъци, затова, че си инвестирал в дограми.Чудят се как да напълнят хазната.

71

Анонимен

преди 4 години

Малко ни е това,заслужаваме си всеки данък след като сами си избрахме най-големите червени ***'оти и бандити за управници!Светът ни се смее как платихме 2.2 млрд. на САЩ за стока която ще започнем да получаваме след 4 г.,а през това време лихвите ще платят на янките половината от "птичките"!Кой ще ни напада след като всички се борят за МИР и обезоръжаване?България ГОРИ/наистина и преносно/, на нас ни трябват хеликоптери срещу пожари,а не изтребители/нали сме в НАТО,да ни пазят/,сега ще плащаме !

70

Хъркойн

преди 4 години

Гласувахте ли за герп?Гласвахте!Хайде сега не ревете!Утре ще има и паспорт за тревата около блока/1000лв/,паспорт за боята на фасадата/5000лв/,паспорт за изпривалките пред вратите/10 000лв/ ,паспорт на входната врата / 100 000лв/ .Пак отидете да грасувате за тях, ***

69

Ф.С.В.

преди 4 години

Виждате магистралата която изгоря - колко много проучвания и време трябва- бетон армировка колони трегери и т.н. и ако констатираме че една сграда ще пада? Какво правим?? Викаме нашите фирми за да гушим пари от бедняците живеещи в нея??

68

Анонимен

преди 4 години

"Никога и никъде в бг законодателство не е имало понятие "експолатационен срок"Като закон може и да го няма, но практически съществува за стоманобетонните сгради. Циментът е в голямата си част калциева основа, която пази армировката от корозия. Калциевата основа обаче взаимодейства с въглеродния двуокис от въздуха и става на варовик, който е кисел и предизвиква корозия. След достатъчно време процесът се развива в дълбочина и желязото заминава.

67

беееее

преди 4 години

Сега е момента да "излезе" марсианска треска по панелите или юпитерова чума по арматурата ,че да започнат да ни събарят и жилищата.Мда,търпелив и овчедушен народ сме ,че не сме ги закопали в някой общ ров някъде си .

66

Бобчо

преди 4 години

Кви 500лв, бе? Хората едвам успяват да си платят сметките. С толкова пари човек може да спретне един ремонт, дограма, боя, може да е козметично, но пак ще има някакъв смисъл, а не да ги дават за нищо.

65

В профил

преди 4 години

А паспорт със снимка на една част от тялото ми не искат ли ?Безплатно ще им го произведа!Избори идват,изборииии....

64

Дръндер

преди 4 години

Тия си плачат за разстрел вече, директно до стената и Калашников!

63

Анонимен

преди 4 години

Да дойде да ми обясни някой, как ще оцени земетръсната устойчивост на сграда със загубен конструктивен проект. Често дори да го има, проектът е едно, изпълнението - друго - екзекутивна документация може да се издири сигурно само за 0.01% от сградите. Описаните цени горе не могат да покрият дори изчертаването на сградата наново, да не говорим за нейното изчислявате, сканиране на армировката в дълбочина с апаратура. Дори да направим всичко описано, остават основите - разкопаваме за да проверим?

62

Анонимен

преди 4 години

Турското робство било непосилно заради многото данъци, ами честито ви комунистическо робство.

61

Отвратен

преди 4 години

Кви са тия 5 лв. на кв. м. а окаченият таван ли ще ми изследвате - глупендъ"ри?Взимате конструктивни планове на една сграда, там са обозначени носещите колони, за удостоверяване на наличие на 2-до 6 носещи колони 5 лв на кв. м.За една минута работа 500 лв.Абсолютни деби"ли, ще проверявате сгради над 50-60 г.

60

.....

преди 4 години

Да стават и да се махат писнаха ми от некадърните им глупости, паспорт на колите сега на жилищата имат ли нещо в тези прости кратуни?

59

Анонимен

преди 4 години

Пак схемата дай едни пари за нищо. Гореописаната задача е НЕВЪЗМОЖНА. Казвам ви го като дългогодишен проектант - строителен инженер. Едно истинско обследване на която е да е сграда би струвало повече от събарянето и и построяването и наново. С всички направени през годините преустройства, със загубената документация - каквото и да правят е прах в очите.

58

Анонимен

преди 4 години

Пенсия - 200 лв. Паспорт на апартамент - 500 лв. Подготовка на тълпа за линчуване на "управници" - безценно.

57

Отвратен

преди 4 години

В общините имате документации, където ви фигурира годината на строежа.5 милиарда лева ще откраднете от хората.А делата ще завалят, защото нямате право да влизате в частна собственост без съдебна заповед.Имате регистри на строителните предприемачи, вместо предприемачие пестяли от материали и качество да носят наказателна отговорност, санкционирате хората.При едно земетресение на 6 по Рихтер 50% от новото строителство ще рухне.Заради издаване безобразни Актове 15 -16 - корупция.

56

Анонимен

преди 4 години

Преди години БСП-то ни"уреди" с паспорти на конете. Родителите ми преведоха тридесетина лева на печатницата на депутат от БСП-то. Коня отдавна умря. Нито паспорт, нито пари. Идеята не е лоша, но тук всичко формализираме и както при годишните прегледи на колите ще бъде само платена формалност. Куче касичка за някои. Та това с паспортите не са го измислили бокогерберистите. Пак питам, с кой ще ги сменим? Аааа, Слави Трифонов! Сашо Дончев и Георги Първанов вече потриват ръце.

55

Анонимен

преди 4 години

Никога и никъде в бг законодателство не е имало понятие "експолатационен срок" за сгради!!! Няма как това да се отнася за никоя сграда, в т.ч. и за панелките! Отново очевадно става дума за лобистки интереси.