79

Обективен

преди 5 години

В София доходите може и да са по-високи ама я погледнете цените по заведения, услуги. Влизам в едно заведение във Враца преди време с цялото семейство, ядем, пием, накрая ми носят сметка 28 лева. Викам - "Ама нали за всички е тази сметка", сервитьорката се смее. 800 лева в Северозапада е 1800 в София. Нека да се заблуждаваме. Ремонтите са същата работа. Ще плати някой за плочки - 2000-3000 лева за работа във Враца, дааа бееее.

78

Обективен

преди 5 години

Не знам за ИТ сферата, ама преди месец тръгнах да търся хора да ми правят банята - къртене, хидроизолация, плочки. Ехееее, пичове, не бях правил ремонт от 10 години, какво става бе?! Тия ми поискаха за една баня 4-5 м2 направо сериозен процент от цената на апартамента. Викам им - "ако искате да ви препиша половината апартамент?". Такива били цените. Разбрахме се нещо, тръгва да слага плочките и не слага дистационери, чупи плочките с клещи, така бил свикнал да работи. Викам - "Хайде довиждане!"

77

Минимална

преди 5 години

Минималната трябва да е 7? на час оттам си правете сметката ...

76

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Юруш на София,със...средна заплата 2000 лева.Тогава ще отида,че поне да...хвана 1000-та.

75

Анонимен

преди 5 години

За ПМ заплатата трябва да е рвално поне 6000, но рядко минава 3000 заради огромния наплив, затова и качеството там е под всякаква критика. Изкривяванията на пазара са големи но докато герб е на власт няма да се обърне тренда. С Винету само по зле ще става. Навремето от стана платена когато дойдоха големите фирми, но сега се изнесоха и където нещо остана , като HP там вече е кол център със неквалифицирана нископлатена работа и с български неграмотни началници. Това е картината, ако няма бунтове

74

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИТ са прецакани защото в чужбина са на 15 хиляди евро, а в София на 5 хиляди лева и рядко. В провинцията ИТ падат на 1000 лева.

73

Анонимен

преди 5 години

Като бях на територията във фирмата имахме един шофьор с 24 години стаж тогава, караше огромен микробус Мерцедес, продукция за хиляди левове е превозвал всяка седмица. Заплатата му беше 630 лв. Вдигнах се и на терминалЯ!

72

Анонимен

преди 5 години

Масовата заплата в България е 700-800 лв. и в същото време има заплати на политици и пишман бизнесмени и тяхните отрочета,любовници и пр. по 20 бона,това са фактите ,затова 75 % от влоговете са до 1000 лв. и влоговете на шепа мошеници са милиони. Това са фактите,затова народа негодува,защото некадърността на това правителство и в същото време високите им заплати са незаслужени.Може Гърция да докарва майките ни да им слугинстват защото си имат мислещи и умни управници и мислят за достойнството н

71

Софиянец

преди 5 години

"Това за тия огромни заплати на ИТ-тата са пълни глупости, митове и легенди"Абе истината е някъде посредата. Има много добре платени ИТ професии. В последните няколко години нещата тръгнаха надолу и в ИТ сферата. В момента всичко живо е тръгнало да учи за програмист, или някаква друга ИТ професия. Нивото на образованието е паднало значително, главно поради елементи като Наков и подобни. Идват някакви учили недоучили в големим количества, и заплатите тръгват надолу. Все пак още се диша.

70

бааа го

преди 5 години

Работещ в София на най-висока заплата........700 лева!

69

До 55

преди 5 години

Такива като тебе са ми най-смешни! Явно си в ИТ сферата и се изживяваш на "хванал бога за рога" и ако не вярваш питай всеки, който те обслужва навсякъде от сутринта до вечерта колко му е заплатата. Сигурен съм, че под 50% няма да ти кажат заплата над 1000лв. Истината е че българина работи за смешни пари. За да се гони що-годе европейски стандарт трябва работникът без никаква квалификация да взима 700? чисто, сега си направи сметка в какъв *** живеем!

68

Анонимен

преди 5 години

Ние това си го знаем. Проблема е се задълбочава и така се обезлюдява провинцията и селата и става икономическа пустиня. По селата е около 300 лева.

67

Анонимен

преди 5 години

Един рънър в заведение в София, който минава да събира чашите след консумация, си докарва по 2000 лв средно. Как го осигуряват (и че почти сигурно осигуровките му са на минимална работа заплата) е друг въпрос.

66

Анонимен

преди 5 години

Медианната заплата дава по-реалистична представа, защото отразява заплатата на средностатистическия човек. Обикновено тя е около 30 процента по-ниска от средната - това означава за София заплата от около 1200 лв бруто или към 950 лв чисто. Да кажем такива заплати взимат 40 процента от хората.

65

Анонимен

преди 5 години

В ИТ само програмисти търсят пари над 4500, ако не включва програмиране заплатите падат заради безработицата.За шефски места без връзки забравяш.ПМ където трябва да си първо специалист после да си станал ПМ което прави поне 6 до 8г опит е пълно с неопитни калинки подбиващи пазара .Платена работа има малко, това което наричате работа е робство и ангария защото не се плаща. В момента в който излезе изкуствен интелект и програмистите ще разберат как се живее с 1000лв. Това разбира се не е радост

64

Софиянец

преди 5 години

Тук хората говорят за ИТ, за SQL, за C++, за висококвалифицирани професии. Това е в София пичове, и еветуално Пловдив и Варна. Всичко останало е абсолютен застой. Не може цяла България да работи в бизнес парка в София (въпреки, че като гледам има такива опити). Истината е, че ИТ-тата живеем малко с изкривена представа за нещата защото професиите ни в момента са най-добре платени. От друга страна преди 2 седмици ми се наложи да ползвам услуги на плочкаджии и бояджии. Цените там са интересни :)

63

Анонимен

преди 5 години

Единият яде свинско,другият зеле,заедно ядат свинско със зеле

62

До 68

преди 5 години

Ти от кои си! Доста рано си се надрусал днес !

61

Анонимен

преди 5 години

"Откровено ти казвам- говориш глупости. Търсим хора на сума позиции без опит- студенти. Най-ниската заплата, която предлагаме, е 2200лв. за съпорт с базови знания по SQL, Unix, C++. След 2-3 години заплатата скача с 50%."---И коя е тая фирма, щото аз пък правя счетоводството на доста такива и дори и най-излъсканите фирми не искат да дават повече от 2500 лв. И то трябва да си мидъл. За джуниър ще ти дадат 1500-2000. Синиъри на такива позиции като споменатата от теб дори не ги разглеждат.

60

V

преди 5 години

Не знам как е по най новата стакмистика у шопия ,ама Тръмп се отказа от огромната си заплата ,а наща тиква само за една година спестил 190 000 лв .Това без никакви съмнения е най големия айти специалист в държавата .А другите кат искат толоз да се образоват с вишу пожарникарско иначе кви айти та са тръгнали да стават ??? А Тръмп е пр.о.ст .Мой ли да не си взема държавната хранилка ??? Това трябва да се забрани в ЕС