42

до 39

преди 5 години

Драги ми смехурко, на баща ми заплатата беше 1400лв.- доцент в СУ. Извинявай, аз започнах за повече преди 10 години като junior Програмист. Скубал бил хиляди.. Да ти имам вижданията. Няма цех, в който да се работи за 200лв. при минимална заплата 510. Айде стига глупости и празни приказки.

41

Анонимен

преди 5 години

До 35Бащати не ме интересува колко пенсия взима. Ние говорим за масовият български пенсионер. Как пенсията не му стига за нищо. Храни се по един път на ден нямам пари за лекарства камо ли за дрехи и обувки. Всичко отива за сметките даже и не стигат. Разходи се по центъра и се огледайте колко просещи пенсионери има. Иначе твоя коментар е най - умният.

40

Публична тайна

преди 5 години

България постепенно умира и рано или късно ще има нова национална катастрофа заради демографската криза. Неизбежно е. Демографията определя икономиката.Умните хора вече си влагат пари във частни пенсионни фондове в чужбина! Сега сме в ЕС и всеки може да се осигурява където си поиска. Дори и във Швейцария. Може и в няколко страни едновременно за по сигурно. Добре е също човек да си купува и физическо злато като допълнителна застраховка. По еврейската система 10% от спестяванията във злато

39

До 37

преди 5 години

Централно-африканският съюз не е строил социализъм и там пенсии от 30 лв никога не е имало.А тук през 1997 година пенсиите бяха5- 6 долара. От къде тръгваме и колко пъти са се повишили ,а?

38

До 35

преди 5 години

Баща ти взима максималната пенсия, щото е скубал заплати в хиляди, а тези дето са работили в производството/заводи, цехове, та дори и учители/ и са взимали по 200 лв. при Бай Тошо и по 500 след това сега взимат по 250 лв.! Не пиши глупости, че се излагаш като син на професор!!!!

37

Публична тайна

преди 5 години

Социалната система в България отдавна фалира! Поддържат я със пари от общия бюджет (от данъците). Просто вече нямаме никава индустрия. Няма високо платени работни места който да генерират бюджет за социални плащания.След време изобщо няма да има и пенсии.

36

Анонимен

преди 5 години

централно-африкански съюз - мин.пенсия 260 $ ( 420 лв )България членка на ЕС - мин.пенсия 200 лв

35

Има и друго

преди 5 години

Системата в БГ няма общо с ЕС системата. В страните от ЕС не е възможно да има разпределение на печалбите от икономическа дейност собственик/работник над 50/50. В БГ е 80/20. А смятайте сега. В ЕС няма начин да работиш на миниум и да ти плащат още толкова под масата. Може но го правят само с такива като нас свикнали на робия. В ЕС пенсиите спрямо средна заплата за страната варират между 60 до 80% за БГ неща да смятам. И т.н. простотии, заробващи населението ...

34

Анонимен

преди 5 години

Малко глупави коментари чета за пенсиите. Баща ми се пенсионира миналата година- преподавател в СУ, паралелно с това всичко допълнително по всеки проект извън заплатата се декларира пред НАП и взима тавана. Който не е взимал под масата последните 15 години, взима чудесна пенсия. Да сте мислили, когато са ви давали заплатите на ръка. Няма за какво да ревете сега.

33

Чиновник

преди 5 години

До ДО 11Ти сериозно ли си мислиш, че 180 лв. преди 40 години са като 180 лв. днес?

32

дебел депутат

преди 5 години

изкарвам още две години в парламентата и се пенционирам с пожизнен таван :)

31

Анонимен

преди 5 години

До 28Масово пенсиите са 220-300лв. Единици получават над 350 лв пенсия. Това, че си "млад" пенсионер, означава че си от структурите- МВР, военни или пожарникар. Други "млади" пенсионери няма.

30

Анонимен

преди 5 години

Гаврата е, че с вдигането на стаж и възраст за пенсиониране се освобождава ресурс за вдигане пенсиите на тези, които имат такива! А този, който не може да се пенсионира по тази причина? горе долу и в образованието е така! Като съкратиш определен брой училища и учители, много ясно, че на останалите ще повишиш! Накрая ще остане само министъра и ще получава целия бюджет!

29

Чиновник

преди 5 години

До Анонимен"Аз работя за 900лв. и взимат от мен за да може да ги дадът на пенсионера който взима 1200лв."Не си прав. Пенсионерът, който взима пенсия 1200 лв. се е осигурявал на доста повече от твоите 900 лв. Допреди 10 г. години нямаше осигурителен таван, така че може и на 10 хил. да се е осигурявал.

28

а увел. ц. лекарства

преди 5 години

Как да живеем с 220лв., като тихомълком, от 2 месеца увеличихте цената на лекарствата, преди увелич. с 7лв. на пенсиите, увеличихте тока, водата, хляба ! Унизителна икономическа и социална изолация, геноцид по всякакви европейски критерии към нашата генерация :(

27

ДО 11

преди 5 години

,,Млад пенсионер" съмНяма днешна пенсия 220 лева за човек,работил ,осигурявал се и не крил доход.И спрете пубери и тинейджъри да пишете за,, ПЕНСИИТЕ ОТ 200 лева за човек с 40 години стаж и осигурявал се нормално" Пенсионирах се през 2012 с пенсия 530 лв при заплата 850лв. В момента след всеки 1ви юли стана 627 .Сега ще стане с още 30лв по висока.Започнах в далечната 1969 със 78лева. А пенсиите на най възрастните са наследство от ,,хубавото време-при 180лв заплата,как пенсията да е 500лв?

26

Опа, ааа.

преди 5 години

До АнонименИ какво работиш. Вероятно си ИТ специалист. И кой каза, че не трябва да има пенсионери с по високи пенсии. Аз съм пенсионер и съм внасял постоянно на макс осигуровки и трябва да взимам 1800 лв. по закон. Но аз взимам 910. Къде са ми другите пари? Колко лежпера и рома хрантутя с тях. На всичкото още работя, че не ми се лежи и взимам повече от теб. Това е капитализма, Който може може, който не, псува и мизерства. Кой не скача е червен ...

25

РАБОТНИК И ПЕНСИЯ

преди 5 години

РАБОТНИК ИЛИ ПЕНСИОНЕР ВЗИМА ПОВЕЧЕ БЛАГОДАРЯНИЕ НА ДАНЪЧНАТА МАФИЯ НАП

24

Един работещ

преди 5 години

Издържа трима пенсионери.

23

Анонимен

преди 5 години

Ако до живея да взимам пенсия няма да има кой да работи за нея.