36

ognyanz

преди 5 години

До "До 20": Много лесно оправдание е това за безсъвестната експлоатация, на която са били подложени тези наши съграждани. Най-лесно е сега да решим, че те сами са си виновни. Имаме не малко държавни и обществени служители, които получават заплати, за да защищават нашите граждани, когато работят в други страни от ЕС. Нека се задействат.

35

Анонимен

преди 5 години

До мошеТи не си моше, те мошенник

34

До 33

преди 5 години

Ако си работник,но кадърен и тука ще бъдеш оценен.Познавам кадърни работници с професии,които доста добре си живеят.Познавам и некадърници,които само се оплакват,но не стават за нищо.Ти от кои си?

33

бивш

преди 5 години

поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)

32

Циник

преди 5 години

В началото на XXI век... да се "оставиш" да си "роб" ....доброволно???Моля???А иначе - какво правят българските институции?Кой стои зад фирмата посредник набрала работниците?Жална и майка и на холандската фирма...ако написаното е истина ... и нещата стигнат до Страсбург.Сега когато престъпници роми съдят България ( и печелят ) за "лоши условия в затвора" Има нещо гнило в Холандия

31

Анонимен

преди 5 години

Поне на Разпети Петък спрете с пропагандата колко е зле в Европа и колко е хубаво в Бг!От хората срама нямате, поне пред Бога покажете смирение!А сега заличете поста ми! В това нямате равни. Статията е поръчкова.

30

Моше

преди 5 години

Да си Евреин е най-голямата привилегия на тази планета.Още със самото раждане да си над другите наистина е божа работа!

29

До 29

преди 5 години

Защо от другите държави не бягат така масово в чужбина?Защото сами са си направили живота по-добър,а не са чакали някой "да ги оправи".Я цар,я ЕС,я ББ.Ако не можете да вземете живота си в свои ръце,значи за нищо не ставате.

28

ууу

преди 5 години

Статията е за тези, които всекидневно пишат, че българите щастливо емигрират на запад.

27

До 20

преди 5 години

Защо едни хора мизеруват,а други-не?Защото първите са недоучили,нямат професия,нямат и акъл да започнат частен бизнес или ги мързи да работят.Подмамени от недобросъвестни хора за лесни пари,се юрват без договори,без език,така,на честна дума,а после плачат,че ги смятат за роби.Ако се държиш като роб,за какъв друг да те смятат?

26

Анонимен

преди 5 години

Ако знаенето на чужди езици е ненужно, как мислиш, какво разбира някой, на който ти на български му викаш "дай пари", а той ти казва нещо, но ти не знаеш какво, но пък си съставяш една легенда с неща, които ти били казали, без ти да си разбрал, но си мислел, че вероятно са ти казали

25

Моше

преди 5 години

Пропаганда в стил Запада е скапан елате в Бг за 800 лв на месец скапана храна и най-мръсният въздух в Света.

24

Анонимен

преди 5 години

Аз знам за подобен случай, българин и поляк правят фирма в УК, набират 200 човека и беж да ги няма с парите. После Холандия и УК какво са виновни, че *** си прехвърлят манталитета по другите държави. Тая Призма кой я държи?!?

23

Анонимен

преди 5 години

Външното трудово право е неразвита институция в България.

22

Анонимен

преди 5 години

Така е като си в колектив. Тия са извадили късмет , че са живи. Можеше да стане като тия от Либия мед. сестрите. Да гният по затвори. Но и ония извадиха късмет , че ги освободи на Саркози жена му. БЪЛГАРИЯ ПО ВЪНШНО ТРУДОВО ПРАВО Е БЕЗ РАБОТЕЩИ СЛУЖИТЕЛИ. Или ако ги има са спящи и БЕЗОТГОВОРНИ СЛУЖИТЕЛИ.

21

Хотелиера

преди 5 години

Да идват сезона започва 700лв ако искат ... повече няма,че ще сменям джипа.

20

Анонимен

преди 5 години

Типичен случай на източноевропеец бизнесмен, който набира хора и ги лъже с парите, после Холандия била виновна. Отделно разказвачката дали малко не поукрасява историята, и накрая трето, ми тези като не могат да срекат една дума на холандски къде са тръгнали.

19

Анонимен

преди 5 години

Prisma Worx не е бюрото по труда. С кой акъл сключваш посреднически договор с фирма на една година, регистрирана едва през 2017 с капитал 1000 евро, която се занимава само с краткосрочни договори и очакваш, че "помагаш" на хора да работят?

18

Анонимен

преди 5 години

Когато не знаеш език, какво търсиш на затънтено непознато място в чужда страна? Очакваш да ти се плаща като на човек, който знае езика на страната? Съгласяваш се на мизерна заплата, която ти се вижда невероятна на българския ти доход, но мислиш, че ще живееш без пари някъде, защото на някого ще му дожалее за теб?

17

Оги

преди 5 години

Мизерията кара хората да търсят надежда навън, предоверяват се на Пловдивски агенции за експолоатиране на хора, роби търсещи надежда навън. Пожарникари, физкултурници и мутри доведоха държава до феодална робовладелска структура.