33

3

преди 5 години

Днешните жители на Балканите нямат нищо общо с античните жители на Балканите,но нека да разгледаме античността,та 90-95% от Балканското население в античността заедно с островите са били тракийски племена,елините се заселват на Балканите около 7 век,смесват се с траките,пеоните.Да речем,че Атина е елински(гръцки) град и дори Спарта(макар да не е сигурно),то елините НЯМАТ никаква организирана държава,та камо ли нещо повече,единствените които действително образуват държава са тракийците Одриското

32

Мария

преди 5 години

НЕВЕРОЯТНИ НАГЛЕЦИ СА ТИЯ .

31

Анонимен

преди 5 години

Случайно ли е, на претендента за български или македонски цар че той и братята му и сестра му да притежават Еврейски имена като Давид, Мойсеи, Арон и Агата ?

30

А бе

преди 5 години

До Анонимен"Есе на деветгодишно дете:Мечтая да стана астронавт,да стигна до Марс и по-далече и там да няма държави,граници и племена.."Мечтата на Со.рос,само че без най-съществената част-"евр.еите да командват всички"!Демек-"Чуждото е общо,но нашето си е наше"(на евреите).Не съм забелязал границите на Израел да са отворени!Тия пропаганди за Световно правителство вече не вървят.

29

Питащ

преди 5 години

До ГЕОРГЕ:Да СамОил е македонец след 1945г.! А какви са били дядовците и родителите ти преди 1945 г. когато Коминтерна създаде вашата "древна" Македония! Интересно на какъв език сте говорили и на каква писменост сте писали, като сте толкова "древен" народ! По заблуден народ в света - НЯМА!

28

привет от Германия

преди 5 години

Ако този спор се решава само между историците на България и Македония всяка страна ще дърпа чергата към себе си . Има толкова много международни историци ,които могат да кажат истината ! Македонските историци не ги знам ,но българските обичат да изопачават историята ,напр. в България всички турци не били турци , били насилствено потурчени българи ! Има и още изопачения ,но няма да ми стигнат ограничените 500 символи за опиша подробно пинизите на българските историци !

27

Мда

преди 5 години

При Груевски беше ясно-нонстоп 24/7/365 плюене по България.Сега евроатлантикът Заев ли.же,ли.же,па току ни се изплюе мощно.Кое е по-добре?(риторичен въпрос)Ама намерили (северо)макетата будали да им се връзват!

26

Анонимен

преди 5 години

Чел съм време "Време разделно" повече от еден път и най-силните моменти (за мен ) са когато на сутринта открива момичето самоубило се, и когато османлията му обяснява , как хората са се обърнали в исляма , за да спасят живота си, но след 2 поколения няма да помнят религията на бащите си и ще са ревностни измайлтяни. Същото е с макетата, 92-ра година пътувахме с родите ли те ми и бяхме на гости на една 80 годишна жена и как със сълзи говореше за българия и българит е.

25

Анонимен

преди 5 години

Есе на девет годишно дете :,,Мечтая да стана астронавт , да стигна Марс и по далече и там да няма държави граници и племена ! "Цар Самуил е на ........баба ви !!!! Светят ли му очичките му !!!!!

24

месара

преди 5 години

то Адам и *** са македонци.....

23

sante_dog

преди 5 години

Как ще спорим с Македония? То няма такава държава и въпроса е зададен подвеждащо...Редно е да се пита БЮРМ-ец ли е бил цар Самуил. Или след приемане на преспанското споразумение - Северномакедонец ли е бил цар Самуил. По това време не е имало БЮРМ (защото още е нямало Югославия и няма как да е имало бивши републики) значи тезата е оборена още със задаването на въпроса!Не разбирам за какво се спори - Най-възрастния македонец е на 27 години...

22

Ха-ха

преди 5 години

Много сме жалки за съжаление!Гърците ни показаха как трябва да се преговаря с макетата!Отказаха ли ги от античните претенции?Отказаха ги!Така трябваше и ние да ги откажем от средновековните!Били братя...от такива "братя" да пази Господ!Гъррците изкопчиха каквото им трябваше,а ние го подарихме ...

21

Георге Миленковски

преди 5 години

До даТвоj цар се наименува Джингиз Хан ттарино

20

Анонимен

преди 5 години

Гади ми се от факта че разни професори , официално говорят за два народа и държави, все едно ние да тръгнем да си присвояваме историята на османците, само защото 500 години сме били в една държава. Тези имат история, от когато ги признаят официално- от средата на 90-те години на ХХв.

19

да

преди 5 години

няма никакъв спор, защото такава държава Македония никога в средновековието не е имало....Македония е българска територия при управлението на българския цар Самуил !!!а македонците да обяснят как "македонски " цар има за втори човек в държавата си кавхан..сигурно и това е "македонска" титла:-):-):-):-):-)..пък какъв е тоя Василий II *** да не говорим :-):-):-):-)

18

спас

преди 5 години

мале тва ако на наше място бяха гърците щяха да видат бюрмите на кой е цар Самуил,щяха да гледат ЕС през крив гръцки макарон

17

Анонимен

преди 5 години

И ко ся?Ще воюваме със северномакедонците за някакъв си цар отпреди 1000 години?Наш ли, техен ли.Друга работа нямаме ли си?

16

Анонимен

преди 5 години

До Георге МиленковскиДа,македонски българин!

15

Георге Миленковски

преди 5 години

Самоил je Македонец!!!

14

Анонимен

преди 5 години

Истината е,че никога в миналото днешна Македония не се е наричала "Македония",никога!Когато Самуил е бил цар,никакви македонци не са съществували,абсолютно никакви!Да не говорим,че дори и да се върнем в античността,прочетете подробно независими исторически източници,за да видите,че това са едни племена,предимно тракийски,гърците които имат претенции,че са наследниците на елините нямат държава,имат два смесени града в най-южната част на Балканите,само тракийците са имали държава Одриското царст