75

Анонимен

преди 5 години

В София за под 1000 лева работят само чистачки и пазачи, дето по цял ден стоят в една будка на обекта и си бъркат в газа.

74

Анонимен

преди 5 години

Къде средната заплата е хиляда и нещо си бе?Масово заплатите са 500 -600 лева!

73

Анонимен

преди 5 години

От 1 милиард лева укрити доходи, всеки месец работниците губят над 200 милиона лева, които си остават в работодателя. По груби сметки месечно се укриват около 2,5 млрд. лева, което означава половин милиард лева загуба за работниците и печалба за работодателя от неплатения дял на работодателя за осигуровки. Отделно бюджета губи и частта от осигуровките, която трябва да плати работника - около 340 милиона месечно и около 210 милиона неплатен ДОД месечно.

72

Анонимен

преди 5 години

До АнонименГубим 50-60милиарда на година от предателите и изменниците които избягаха на запад и хранят чужди пенсионери и черни африканци да се размножават.............Разделай и владе, а? Политиците никога не са виновни..

71

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 74------------------------------Да стоят тук викаш и да хрантутят червените *** от ГЕРБ и БСП.

70

Анонимен

преди 5 години

Губим 50-60милиарда на година от предателите и изменниците които избягаха на запад и хранят чужди пенсионери и черни африканци да се размножават.

69

Факт

преди 5 години

Статията е доста лошо списана. - разбира се, че има разлика между средна заплата и средната осигурителна сума, която се дължи това, че има максимална осигурителна сума, а укриването на доходи няма нищо общо с тази разлика.Второто, което статията пропуска, а то е най-важното в случая, е че всички работници като цяло са на загуба от укриването на доходи, заради тези 60% от осигуровките, които трябва да плаща работодателя и които си остават в неговия джоб.

68

Анонимен

преди 5 години

Кажете ми къде в света има задължителни осигуровки за безработен?И къде в света 4% X 0 лв доход е равно на 21.40лв ?Ако някой петокласник ,защото тогава се учат дроби, напише такова уравнение, моментално ще му пишат 2 Но за нашата високоплатена власт има такава математика.И пак са им малко парите в хазната ИМ.

67

Анонимен

преди 5 години

С парите за осигуровки може да изглеждаш още едно дете.. Пенсиите водят до демографска кадастрафа.. Трябва да се отнемат пенсиите на родителите на предателите които работят на запад и хранят чужди пенсионери. Да си ги взимат в Лондон да си ги гледат.

66

ali baba

преди 5 години

До Iceblast88Каква липса на доводи...я си прочети коментара и тогава пиши... за стипендия и общежитие ти гледали дохода, пък после не ти го гледат....никъде не става въпрос за деца в неравностойно положение, инвалиди, сираци и т.н. Явно ти си инвалид в главата.....

65

Факт

преди 5 години

Единствените, за които се плащат осигуровките на 100% са работещите в общественият сектор - както държавните служители, на които намалиха заплатите, за да им плаща държавата на 100% осигуровките, от което те са най-ощетени, така и останалите в общественият сектор, където работодателя плаща 60% от осигуровките. Тук някакъв пак се изцепи държавните служители да си плащали осигуровките като другите, без да осъзнава, че държавните служители най-много от всички го искат.

64

Анонимен

преди 5 години

Песиите водят до демографска кадастрофа.. Хората не раждат деца защото занят на стари години има пенсия..

63

Константин

преди 5 години

Вие съграждани, не разбрахте ли, че в България плащат само най-съвестните, ама за всичко те плащат. Богатия мастит монополист или онезе цветните нищо няма да плащат, както и корумпираните държавни служители (мвр, държ. служ. и съда), те данъци и осигуровки не плащат. Обаче на държавата и трябват пари, някои трябва да плащат и тези някои са съвестните. Скапана държава. И аз опредеено съм против някои съсловия да взимат пари постоянно, без да плащат дори осигуровки - държ. хрантутници, ромове тн.

62

Анонимен

преди 5 години

До смешкиНикой по Света не обича да плаща данъци.Въпросът е дали му се позволява.Ти да не би с кеф да си плащаш данъците?

61

Обективно

преди 5 години

Системата съществува, защото ДЪРЖАВАТА ГИ КРАДЕ ТИЯ ПАРИ, работникът нищо не получава срещу данъците, които е внесъл. За какво да си декларирам реалната заплата от 1130 лв, след като пак трябва да си плащам за здравеопазване втори път, ако недай си Боже, се разболея? Пътищата като след бомбардировка, плащаш винетки, данъци за колата и прочие, затова се осигурявам на 560 лв, да го дyxaт под вода алчните, крадливи чиновници, половин милион чиновници на 2,5 млн работещи в страната!

60

Анонимен

преди 5 години

Губим от Предателите и изменниците които избягаха на запад да работят роби.. Ако бяха Брутния продукт щеше да е двойно по-голям.. Да отнемат пенсиите на родителите на предателите..

59

Анонимен

преди 5 години

Никой българин след 60 година на раждане няма да може да се пенсионира при сегашните условия за пенсиониране,по време на кризата на Жан Виденов имаше масово безработни хора така, че не се тревожете,няма да получите пенсия- от къде 40 години стаж, ако си учил и си бил в казарма или военно училище

58

Анонимен

преди 5 години

До АнонименВ Германия раждаемостта е по-ниска дори и от БГ.И то добре, че са туркините.Та явно не можеш да накараш една жена да ражда с 200 евро.В чипа е проблемът.

57

смешки

преди 5 години

Като гледам мисленето на долупишещите скоро няма да се оправим - като държава имам предвид. Докато всеки предпочита да дава на ръка, а не да си плаща данъците ще скрибуцаме последни в ЕС. Лошото е, че и по този начин се възпитават децата - на дребен тарикатлък. Пляскайте минуси, но истината боли.

56

123

преди 5 години

Е как 53 млн. на месец стават 6 млрд. на година. Аз ли не мога да смятам или съвсем за мезе ни взеха. Тия верно всичките са Калинки... Ужас.