137

привет от Германия

преди 6 години

До АнонименАко вместо да строи и балетни зали по селата Брюксел разреши на България да развива собствено производство с парите от ЕС..............................На вас Брюксел ли не ви разрешава да имате собствено производство ?! Това не го знаех и това го научих ! Колко е полезно да четеш коментари но интернет , коментари на баш философи ,български философи ,дървени философи !

136

Анонимен

преди 6 години

Хубаво, нека открие завод.Ти с българи работил ли си? Работници, мениджмънт?

135

Анонимен

преди 6 години

Германия има гигантско производство, но няма достатъчно източници на суровини и пазари за него. От къде да си осигури суровини, къде на намери пазари да внасят немски стоки? Ако вместо да строи и балетни зали по селата Брюксел разреши на България да развива собствено производство с парите от ЕС възможно е откриването на един нов български завод който произвежда стоки които са били внос от Германия практически да доведе до верижна реакция от уволнения на маса немски работници в Германия.

134

Циник до

преди 6 години

привет от Германия Колега не вярвай на всеки шеметак пишещ в темата! Аз да ти кажа - младо момче - завърши архитектура в Щутгарт...намери си работа ..тяхните го изтормозиха да се върне в България.Върна се - започна в известна софийска фирма.Бяха му обещали и квартира!След като спа 2 месеца в 1 от офисите им...и го направиха шофьор на шефа...си вдигнал чукалата и обратно в Щутгарт.Сега има къща в предградията - новичка Е класа и пари по сметка! И казва - Никога вече България!

133

частник

преди 6 години

Германия е могъща. Това което научих в Германия в професията си, както и за обща култура. Тук в България и две висши да учих, нищо нямаше да науча. Просто са малко учителите и професионалистите. Сега в България с придобития ми опит е добре.Културата на бизнеса е съвсем различна. Така че тази жена , ако е отишла при мъжът си. Но няма опит професия и физически е слаба просто му става воденичен камък на мъжа си. И го повлича надолу в без пари без работа без трудови навици.

132

.

преди 6 години

Значи, хайде да си спестим всички тия кахърни разкази, че два чорапа разплетох от мъка, докато го прочета. Аз живея в чужбина. От дълго време. Особено в ЕС всеки, поватрям ВСЕКИ е свободен да бъде, където поиска. Който не иска да се разделя със семейството си, си взима куфарчето и всички заминават заедно. Ама бащата, ама детето. И за бащата има работа в Англия, и за детето - училище. Какви са тия раздели и мъки, все едно с пушки ни гонят по границите.

131

привет от Германия

преди 6 години

До инжТи поне 3000 или 4000 лв. заплата виждаш ли ?!За мене ти обясних , 40 часа работна седмица ,месечна заплата чисто нето 1200 евро ! Ако се съглася да работя допълнително ,всеки следващ час се плаща двойно ! А в събота целият работен ден се плаща двойно ! Тук работа не липсва ,така че тези 1200 евро мога да ги направя и 3200 евро ,зависи от моя кеф дали ми се работи или ми се пишат коментари по интернет ! Засега нямам зор от пари , има хубава кола , няколко лаптопа , обзаведена квартира

130

Анонимен

преди 6 години

Българите в UK са брутални селяци и чалгаджии и това го казвам,като човек който е 19 години в тази страна.От 2007 хората, които идват тук от България са неквалифицирани,без елементарни езикови познания индивиди,а не беше така,когато дойдох.Буквално хора от кол и въже.

129

привет от Германия

преди 6 години

До инжДо "привет от Германия": И аз съм инджинер в България, и получавам повече от мияч на чинии в Германия. За статистиката ти го казвам, да не се възгордяваш много........................Е кажи колко получаваш бе джанъм ?! Тук в Германия колегите ти получават между 10 000 и 15 000 евро ! Аз като мияч на чинии за 40 часа в седмица , получавам месечна заплата чисто нето 1200 евро , ако се съглася да работя извънредно всеки допълнителен час ми се плаща двойно , в събота се плаща двойно !

128

привет от Германия

преди 6 години

Има нации културни по природа и се намират в западна Европа ! Ценят и уважават труда на хората дори и на миячи на чинии като мене ! А бай *** работодателя не иска да плаща , дори при масовата емиграция на българи ,бай *** е твърд ,няма да плаща и стотинка повече ,пък ако трябва ще внася работници от Уганда ! Никой не ви е виновен , просто ДНК-то ви е такова , дори ти който четеш сега този коментар утре ако станеш работодател и ти ще действаш по същия ганьовски метод !

127

Циник до 125

преди 6 години

*** пък ти приляга!Пхахаха

126

привет от Германия

преди 6 години

Има нации културни по природа и не се намират в западна Европа ! Ценят и уважават труда на хората дори и на миячи на чинии като мене ! А бай *** работодателя не иска да плаща , дори при масовата емиграция на българи ,бай *** е твърд ,няма да плаща и стотинка повече ,пък ако трябва ще внася работници от Уганда ! Никой не ви е виновен , просто ДНК-то ви е такова , дори ти който четеш сега този коментар утре ако станеш работодател и ти ще действаш по същия ганьовски метод !

125

Циник до 122

преди 6 години

Повече и повече българи ще напускат Гишевтария! Няма с какво да ги задържите!---------------Ааааа нИдей така кУлега....ще ги задържат!С веднъж годишно кИбапчИта и кИфтЕта на туристическата тоалетна Бузлуджа!Кака *** - ще метне 2 гюбека мазни..и на половината и електорат ще им спрат машинките за сърце!Другата половина с бастуните - ще гледа репортажа по телевизията и ще плюнчи ченетата!Пхахаха

124

вечната дружбасвърши

преди 6 години

До ССмладите и работливи българи сами избират да заминат в Европа, а не в братска Русия.така, че влизай в час.

123

инж

преди 6 години

До "привет от Германия": И аз съм инджинер в България, и получавам повече от мияч на чинии в Германия. За статистиката ти го казвам, да не се възгордяваш много.

122

СС

преди 6 години

Лицемерна Европа иска младите и работливи българи!!! В България не може да има заводи и работа!!! За България крадливи политици и мързеливи индийци !!!

121

Анонимен

преди 6 години

Повече и повече българи ще напускат Гишевтария! Няма с какво да ги задържите!

120

Циник до 120

преди 6 години

Не бях...виж за теб и дружинката ти с цъpвyлите - съм сигурен!ПхахахаПак хУбУ , че макар и бавно - четеш и сричаш!:D :D

119

хаха

преди 6 години

До ЦиникХм. Ти не беше ли нейде из пловдивските села?А сега взе да наричаш другите селяни.Сигурен съм, че това твоето състояние си има име - синдром на някойси.

118

привет от Германия

преди 6 години

До АнонименСигурно няма да бъда много прав, но все пак ще попитам :Героят от статията, чиято жена вече се е устроила в UK със самостоятелна квартира, кому *** още държи тука, ами не хваща детето и не си бият камшика при нея, та да се събере семейството?............................Вероятно жената не ги иска за да е по-самостоятелна ! Такива жени не са за семейство ,разбира се има и такива мъже ! Тази жена вероятно иска да е сама ,да няма кой да вижда какво прави ,къде ходи и с кого се ч...