29

Гробокопач

преди 6 години

Бялата Златка е гръцки фанариот. Това им е православието на тях. Сигурен съм, че ако го хвана на православният догмат, ще му скъсам шортите, след шортите - халката, и след нея, ще оставя за спомен доста бяло сладко върху бедъра му. Алилуя, бейби!

28

Българина

преди 6 години

Грешка на Радев, българина има нужда да се почувства българин в страната си, това щеше да е сигнал към българите в чужбина че тук все още живеят българи, че тази земя няма да я оставим на нито на исляма нито на сородогадите и техните питомци. Хайде да направим референдум по въпроса и тогава ше видим кой е с народа и кой не е!

27

Анонимен

преди 6 години

Чешма-врътнитекниводичкаКибрит-драснипалниклечицаБарут-чакмакбууумЧекмедже-дръпниотворикутийка....Опс, кутия също е турцизъм.Интересен новоговор ще се получи.

26

Анонимен

преди 6 години

Самия факт, че тримата смешници, патерици на Мутрата, която плюваха преди изборите и заради което няколкостотин заблудени българи дадоха гласът си за тях, носят турски фамилии е много показателен.Нека дадат личен пример и най-напред да сменят турските си фамилии с български.

25

Анонимен

преди 6 години

"Great War of Kurukshetra of Mahabharat Musala Parva is the sixteenth Parva"Сидере!Кое му е турското?Утре и кукерството ще забраниш, защото се храниш от омраза без да знаеш за какво идва на дума.С такива патриоти,глобалисти не ни трябват. Ххаха

24

Сидеров да

преди 6 години

измисли български еквивалент на думата - чешма .Чешма идва от турската дума - чешме .Като вземат да се правят на големи патриоти стават смешни и досадни

23

Анонимен

преди 6 години

85% от думите в Българския език са турски - с турски корен и произход.Ами дайте тогава да си сменим и езика, а накрая и себе си.

22

Анонимен

преди 6 години

Сидеров кога ще се преименува на Демиров?

21

Анонимен

преди 6 години

Много си е хубаво името Мусала - благозвучно, пък и това е оригиналното име на върха.Едно време комунистите сменяваха имена, ама те тия така наречени патриоти са до един комунистически издънки. Също като Борисов и Цветанов и цялото ГЕРБ.

20

ХМ

преди 6 години

Атака пак се изказват неподготвени!Топонима е използван в епоса Махабарта !Няма нищо турско-арабско ,а някои "историк" от партията да прочете малко повече има и гугъл вече!Моля повече подготовка.Спомням си ,че беше чук или боздуган в буквален превод !

19

Анонимен

преди 6 години

Преди да променяме имената на топоними нека първо да променим имената на кибрита, капака, чаршафа, пердето, тенджерата, барута, куршума, пазара, чекмеджето и още много други думички които използваме.

18

Какакачанов защо

преди 6 години

не си смени фамилното име

17

!?

преди 6 години

И какво му е лошото да се казва Божи връх, на български, вместо Мус аллах, на някакъв неидентифициран арабски, може би!?

16

люта чушка

преди 6 години

По татово време баба Цола Драгойчева поискала от ЦК на БКП да кръстят един връх на нейно име и изредила куп аргументи.Един обаче казал, че това е невъзможно. -Ама как, защо? - възроптала тя.И Тодор Живков й обяснил: Когато отидат планинарите на този връх, ще кажат, че са се качили и покорили ЦОЛА. Е, това няма да е морално! И така до днес няма връх ЦОЛА, те за това!

15

БРАВО РАДЕВ

преди 6 години

Аман от пишман патриотари !Патриотизма е в реалните действия, а не в пр кампании !!!

14

Анонимен

преди 6 години

Каквото си заварил това и ще оставиш.

13

Даола

преди 6 години

Отдавна този наш най-висок връх трябваше да носи българско име !Пък и всичките там топоними турцизми да се премахнат - това ли ще оставим на внуците ?

12

ЧАТ-ПАТ РИОТИ

преди 6 години

Сидеров - Сидер е гръцко име, което означава желязо.Каракчаванов - турските думи кара черен, и качан беглец.Симеонов - превод от еврейското име с библейски произход Шимон, което означава този който слуша.Първо тези тримата стават на Аспарухов, Крумов и Тервелов - тогава да дават акъл за имената. Пардон съвет. %)

11

Анонимен

преди 6 години

Радев да смени името на измисления св. ал Невски на ХРАМ ПАМЕТНИК СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ !

10

Анонимен

преди 6 години

Против Радев съм, но тук е напълно прав, не мога да си кривя душата. Стига сме се гаврили с историческите имена на местностите. Имам една карта на Пирин, в която всички стари емена като Джангала, Сиврията, Папаз чаир и прочие са сменени с български. Народа так и не ги прие. И до днес Бунарджика и Джендема в Пловдив се наричат така от хората, макар, че това не са официалните им имена. С какво Атака са по-добри от комунистите, които навремето смениха името на Мусала и Варна с това на Сталин!