51

До 47

преди 6 години

Разликата е че на тия от Перник и не им намират, а си намират сами. А за баща ти дори, ама да стигне е да работи контрольор сигурно е много изпаднал и не умее нищо. Аз самият съм от Перник. Работя в София в строителството. Пътувам по 3 часа на ден общо. Взимам 1600 лв, но работя по 10-11 часа на ден. Около 250 лв ми отиват за път.

50

Анонимен

преди 6 години

Някой няма лида зададе елементарния въпрос защо се стигна до там, че концентрацията на източници но доходи е само в големите градове ито не всичкиИ защо стана така че работнсите места, свързани с технологиите, са най-високо платени?Аз не разбирам, защо чисто човешките потребности и работните места, на които се произвеждат стоки и услуги за тях, станаха или малко или ниско доходни.Ще го кажа по-просто ако си робот не ти трябват дрехи, дом, лекарства, храна. Но това е най-доходоносната работа

49

Анонимен

преди 6 години

Поредната статия срещу средната класа. Бедни и богати. Или богати имигранти, както ви харесва.

48

Изумен

преди 6 години

"Тези пари могат да се използват за наем, сметки за ток и вода и такса за детска градина." Ми да - все пак цели 200 лева са, ше стигне и за почивката на море.

47

Анонимен

преди 6 години

Работата ми е на 6 към от дома. Сменям две превозни средства - автобус и трамвай. Стига м за 40-45 мин в посока. Взимам 830 лв чисти. Не се чувствам богат. При това никак.

46

Анонимен

преди 6 години

"За да се стимулира наемането на работници от други градове от есента държавата ще дава по 200 лв. на всеки безработен, който намери препитание на разстояние до 50 км от дома си."аз и сега работя до 50 км, само трябва да си сменя постоянни адрес с нещо около Сф, това го уреждам веднага, ама всеки месец ли е или е еднократно?

45

бла,бла

преди 6 години

От бюрото по труда бяха намерили някаква работа на баща ми, като контрольор. Още една - обаче да пътувал до Перник, за да работи :D Значи, на тия от Перник им намират в София, а на него да ходи в Перник?! И после защо бил отказал... Освен това, той е майстор, сравнително добър, бих казал от лични наблюдения, с образование, обаче те му намират работа като контрольор, или го карат да работи в Перник? ХАХАХАХАХАХ! Успех!

44

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 44Изхвърляш се. 1800-1900 покриват всички нужди, че и остава. При семейство с едно дете.

43

бивш

преди 6 години

поздрави от Дойчланд :) бъдете живи и здрави .

42

Анонимен

преди 6 години

Ако си в София и не взимаш поне 2 бона си социално слаб. И то при положение че нямаш деца.

41

Един от Северозапада

преди 6 години

Проблемът е лесно решим. Сега е момента, да доинтегрирате Етноса, или да интегрирате стотиците инженери, конструстори, софтуерни спициалисти, по бежанските центрове.Опитайте? Може да се получи? Ако не-втори вариант-удвояване на обещаваните суми, а новия джип, новото Бентли, или екскурзията с любовницата до Малдивите ще почака.

40

Анонимен

преди 6 години

Вчера четох, че се задава нова криза с мигранти. Да ги настаняват в района и да им дават заплати по 1000 лв. Днес в друг вестник пише че наемите се вдигат и като им гледам графиките 1000 лева само за наем и консумативи на гарсониера не стигат. Господа тарикати работодатели мигрантите са вашето спасение те могат и по 20 човека в една стая да живеят. Дерзайте с тези хубави заплати.

39

jena

преди 6 години

Аз пътувам само на 5 км разстояние в София до работа за 25 минути. Много ми е интересно как 25-30 км се пътуват за 30 минути. Вие сериозно ли? Със скорост 100 км/ч? То само докато излезеш от София може да ти отнеме час в трафика...

38

Анонимен

преди 6 години

Пътуват с километри за работа ама получават хиляди.За 600-700 лева да пътуваш по 80-100 км дневно просто няма смисъл.

37

Анонимен

преди 6 години

Заплатата напълно стига за цял месец, ако не се яде всеки ден

36

Ех тези работодатели

преди 6 години

През 2016 година Европейския съд по правата на човека е признал времето за път до работата като част от работния ден. Нашите работодатели пак се изказват неподготвени!

35

Стегнете се

преди 6 години

Говорим за СОФИЯНЦИ,а не софийски жители за какви наеми и квартири ми говорите.И 1000лева е добра заплата за вас които нямате никаква специалност и сте боси в който и да е занаят.Почва се с малко и ако си кадърен и тлудолюбив ще просперираш.А тия,,философи" гдето лежат и хленчат пред клавиатурата ,нищо не са захващали и ИСКАТ 2-3хиляди! За какво бе юнаци?Кой си? Какво можеш?По цял свят се пътува с километри до работата.Само невръстният лиг.льо не може.Поколение без мозък и хъс.Тате носи мамамеси

34

Анонимен

преди 6 години

1500 лева минимална работна заплата е истината! Само че държавата няма пари да си изгради икономиката, културата, да предложи социалните привилегии, няма средна класа, заради грабенето на разни червени и дебеловрати престъпници!

33

Анонимен

преди 6 години

София е най-отвратотелното място за живеене, че а и заплатите не са такива, каквито ви лъжат. В масовия случай се работи за 650 до 900 лв. Софиянец съм и вече едвам издържам и май и аз ще си бия камилите, нищо че вече съм на 48.

32

Анонимен

преди 6 години

30 км са 30-50 мин., което е нищо при добра транспортна инфраструктура.Е, трудно се намира работа на 10 минути от дома.(и то директорска)