101

Анонимен

преди 7 години

Минималната заплата не вреди само на хората, но и на бизнеса.Бг бизнесмените немогат да проумеят това.

100

Евгени

преди 7 години

До норвежския лъжец : Цена на обикновен 95 в Норвегия към днешна дата 1.69 ЕВРОТи си в Норвегия колкото аз съм на Марс :) :) :)

99

Норвежеца до Алекс

преди 7 години

И в Русия, Нигерия и Венецуела има петрол и то много повече, ама стандарта им е плачевен. Не е до петрола, а до управлението на ресурсите. Люксембург, Дания, Ирландия, Сингапур нямат петрол, ама стандарта им е на едни от първите места в света.

98

Анонимен

преди 7 години

Много работи трябват, една от които е неспособните бизнеси да фалират, вместо да се оплакват от МРЗ.

97

Бай Иван

преди 7 години

Не знам кой колко изкарва и какво работи, ама по цял ден седите и пишете в коментарите под статиите. И аз да съм ви работодател и минимална заплата няма да ви дам.

96

дебел дупетат

преди 7 години

Зрелища и Пасти за НАРОДА !

95

Анонимен

преди 7 години

Ами минималната заплата е нещо излишно в България. Във Франция е необходима за да се поддържа стандарт. Тук какъв стандарт с такава заплата? Изобщо ако ще бачкате за минимална заплата по-добре стягайте багажа и бачкайте за немска/френска/англииска минимална заплата - не за българска.

94

Анонимен

преди 7 години

Заплатите в близките 10 години няма да се вдигнат значително.За да се вдигнат трябва много българи да заминат да работят за чужбина и тука да има масово роми.

93

jehmed

преди 7 години

ivane, gel burda v Bruxel, tarsia gotvach za imbis v hotela...zemi i jina ti za kamarierka.....imam i detska gradina za dicata ti...

92

Анонимен

преди 7 години

Робовладелците не са хич доволни! Ако можеше и по левче на час да плащат щяха до Луната да се качат! Абе то българската алчнотия отдавна надмина еврейската! А може би сме побългарени евреи! И аз не знам вече!

91

Alex do 113

преди 7 години

Норвежеца, да ро е известно, че в Норвегия има петрол и на това се дължи стандарта им?

90

Анонимен

преди 7 години

В Българските градове само банки, дрехи втора употреба на всяка крачка, студио за красота и ноктопластика колкото искаш /и кифли безброй/. Нищо не се произвежда. 90 % от хората продават или се опитват да продават нещо на останалите 10 %.

89

Анонимен

преди 7 години

До Истинатаикономически инвалидизъм

88

Анонимен

преди 7 години

Всеки иска да е бизнесмен, да се тупа в гърдите как е успял и колко е богат, ама никой не иска да плаща. Това са разбиранията на българските бизнесмени, които на запад ще стават само за миячи на *** (без да обиждаме миячите на ***, защото те са доста по-приятни и добри хора)

87

до Иван

преди 7 години

Това не е ЕС, това си ти Иване. И на мен не ми стигат парите, ама не обвинявам ЕС, България, Китай или жена ми, а обвинявам себе си. Познавам доста хора които взимат добри заплати, но и знам как ги изкарват (не говоря за синове на бизнесмени)., но има и хора които също си скъсват заника и не им плащат.Факт е обаче че извън София е трудно да смениш повече от 2-3 работи ако не си доволен, дори и да си кадърен.Това че аз и ти не се възползваме от нещата които ни дава ЕС си е наш проблем, ане на ЕС

86

Анонимен

преди 7 години

До 105Има градове където заплатите се държат изкуствено ниски, като големите фирми се договорят за товаДа и обявите им в ***.bg за мениджъри с по 1500лв се въртят вече 2-3 години :)

85

Анонимен

преди 7 години

От 20 години съм в Норвегия. Тук се работи на почасова ставка. За всяка професия е определена часовата ставка която в най ниският си размер е 20 евро на час. Цените на хранителните продукти са по ниски от при вас два пъти. ДДС-то е 5 % и на хранителните продукти и на лекарствата. Горивата са под 1 евро. Няма бедни няма клошари като изключиме *** от БГ. които просят по улиците. Но хората са успяли да се преборят за правата си а не като вас да чакат да ги оправят мутрите цели 27 години!

84

Фронто

преди 7 години

Задължително мин.заплата! Три причини:1. Социална;2. Статус на държавата - аз/държавата/ съм толкова богата и така организирана,че недопускам стандарт " под...";3. Дисциплиниране на бизнеса - ако ти не можеш да осигуриш съответния доход, къде си тръгнал?

83

okuc

преди 7 години

dobre pone domatite ot maroko sa eftini i lutenistata ot holandia e mnogo eftinka...stavat za boidisvane na saedinenieto pravi urana silen...

82

пенко

преди 7 години

през 1985г. бях учител в техникум по металургия в гр. Перник . Отличните ученици имаха стипендия 160 лв. и надолу по успех/дрехи за работа ,купони за храна ,безплатни шофьорски курсове/ . Заплатата на учителя им беше 210 лв. /с две малки деца/! 90% станаха металурзи и инженер -химици -докато партократският бизнесмен /БКП /Людмил Стойков продаде пернишката металургия на грък !!! Искам смъртта на продалите България партократи и подопечни и тяхната генетическа наследственност!!!