23

Шарка

преди 7 години

Ако ни е, Беееее

22

Анонимен

преди 7 години

ИМА НЕНУЖНИ ПРАЗНИЦИ, които не е нужно да празнуват всички:6 май - да си го празнува само армията, 24 май - само просветата и културата, 6 и 22 септември - да се избере по-важният (един стига)

21

Пълни кретени

преди 7 години

Ето заради подобни книжни ексел мериндей държавата ни е на този хал. Кога ще им стане ясно, че няма корелация между броя работни дни и часове и производителност и ефективен труд?!?! Аз мога да работя е 356 дни в годината и пак да не свърша работа за 5 ст. И обратно. Вместо да мислят, как да мотивират хората и да организират работния процес, за да сме по продуктивни, те мислят как да ни държат в офиса, цеха и тн. Толкова много държави вече правят опити да минят на 4 дневна работна седмица....

20

пепе

преди 7 години

Ще ви се невиди, от 9 кладенци вода носите само и само да ви се работи някой ден отгоре за без пари. Какви бизнесмени сте вие щом правите сметки толкова на дребно?Цяла Европа има национални празници + Коледа и Великден и ги почива + мин 24 дни платен годишен отпуск + на много места 35 часова работна седмица!!!!!А доходите кога ще ги настигаме???Защото производителността на труда зависи на 98% от мениджмънта и технологията и чак след това от служителя. Идва Видов ден за голяма част от тея!!!

19

доходи

преди 7 години

Защо не говори колко трябва да са реалните заплати, а само за работа мрънкат. България им БВП - 90 милиарда, което средно се равнява при 6 милиона българи (не знам дали някой вярва, че тук реално има повече от 6) по 15 000 лева на ЧОВЕК (демек - дете, пенсионер и работещ) на година. Да сметнем дали всеки човек живее с по 1200 лева. това показва, че средната пенсия трябва да се 1200 лева, средната заплата (прич 4-членно семейство) 2400 лева. Защо не кажат дали е така.

18

Цецо

преди 7 години

Мисля, че т.н. наши "бизнесмени" биха били най-щастливи, ако 365 дни в годината са работни и се почива по един ден само, на високосна година! И какво значи, че се затрудняват с допълнителното заплащане за работа по празниците??? Искат да им се работи ангария ли??? Не им ли стига това, че почти не плащат, ами и претенции!!! Няма такива наглеци!!!

17

Анонимен

преди 7 години

Над 1 млрд. лв за 2-3 "подарени" дни ! Ихаа, то тогава за 250 работни дни се получава космическа сума :)

16

Оруел

преди 7 години

Тия иската да видят до къде стига границата на търпение на българина!

15

предлагатор

преди 7 години

Предлагам заедно с минималният брой работни дни да фиксираме 1000 евра минимална заплата! Справетливо е !

14

Анонимен

преди 7 години

Най-дълга е годината на Плутон 250 години x 250 дни = 60 хиляди дни и чорбаджиите ще натрупат хубава печалба.

13

Анонимен

преди 7 години

При младежите без доходи е леко по-друга ситуацията

12

наглец

преди 7 години

абе 251 ... 365 работни дни в годината. Ще се почива един ден - на високосна година. То с тези заплати трябва денонощно да се работи, за да не остава време за харчене. Как пък не решат да фикстират минимлана заплата 1000 лева. Много наглост, ама идва време разделно!

11

Без име

преди 7 години

Срещу съответното заплащане, тая из мет искат освен без пари да работим и повече.

10

Да

преди 7 години

*** съм ви макята!Аз искам да си почивам и ме боли за бизнеса какво иска!Аз не работя в цех и не съм магазинер!

9

Анонимен

преди 7 години

Има си международни закони на ООН и работниците имат право на почивка и си ги изработват в останалите дни. Който не му харесва хайде на Марс и там ще работи 800 дни и нощи или ще си наеме повече работници и на по-висока заплата.

8

Анонимен

преди 7 години

На българския "бизнесмен" всичко му пречи включително клиентите

7

Елемаг

преди 7 години

Моля журналистите и всички останали медии веднъж за винаги ,да направят уточнение:Така наречените дълги почивни по празниците се ползват единствено от Софиянци,администрацията на ГРОБ,застрахователни агенти и брокери намиращи се там.Всичко останало в провинцията не почива така.Разграничете го веднъж за винаги.Нека бъдем политкоректни!!

6

Blake

преди 7 години

Кво се оплаквате бе, вижте колко са щедри нашите работодатели - могат да ви "подарят" цели 2 дни допълнително за цяла година... ама само ако слушате, иначе - НУЛА!!!Тези подиграват ли се?

5

Анонимен

преди 7 години

На Запад имат по 25 почивни дни по договор, да не говорим за разните празници на светии и т.н. и пак им вървят нещата, нашите разбирачи само мрънкат и се чудят защо никой не се напъва за тия заплати.

4

Ганьо

преди 7 години

да земем да махнем почивните дни и отпуските, а за болничен ще налагаме глоби.Тогава може и да са доволни работодателите(не е много сигурно).аман от глупости и лобисти с интереси. Да печелим на гърба на работещите, колкото повече, толкова повече!