115

Край

преди 7 години

А след това разстройство потърсете в интернет "България каквато я загубихме". Балканкар беше втория в света производител на мото и електрокари след Тойота. Дядото на ел. коли са електрокарите - вижте къде е Тойота и къде трябваше да е Балканкар. Напишете в търсачка - Български океански риболов - и вижте колко риба добивахме от световния океан и на кое място бяхме в света по улов и продажби. Вижте построеното за 45 г. и го сравнете с построеното за последните 30 - мащабите са несравними.

114

9К51

преди 7 години

Статията е компилация от добре известни факти и пълни простотии с цел оплюване на строя преди 89-та! Да, действително проблеми е имало, но е имало и огромно за мащабите на страната производство, сега проблеми няма, защото няма и производство, а внасяме различни ***. Но да се плюе по ХВП-то от онова време при сегашното дередже на храните е наглост - тогава се ползваха натурални суровини произведени в България, сега всевъзможни ***-подсладители, палма, оцветители и ароматизатори и т.н.

113

До Калоян-111

преди 7 години

Ами то не можеше да се работи само на загуба и дотации. Бай Тошо каза на пленума- 1986 г,,СоциализЪма се оказа едно недоносче " а П.Младенов ,,Положението е катастрофално ,България е една обрулена държава ,един обран бостан",, Даемон"безплатен обед няма за да има някой,трябва да го вземе от друг.Не можеш със закон да направиш богатия беден ,а бедния богат.И не можеш да увеличиш богатството разделяйки го. И естественно системата рухна. Така е когато не можеш да си изплатиш заемите.Самоубиваш се !

112

Анонимен

преди 7 години

Добре, разбирам носталгията по соца. Били сте млади, силни, пълни с енергия и всички мадами са били ваши. Но защо тази носталгия ще се трансформира във вот за БСП? Не харесвате сегашните храни, защото били ментета и пълни с е-та, но не можете да разберете, че сегашните комунисти също са фалшиви Всъщност те са едни диви капиталисти, които се прикриват зад лява фразеология и използват такива като вас за личното си обогатяване.

111

Tret

преди 7 години

Може и да е така...всички,които сме ходили но бригади знаем...но знаем също че ни съсипаха тотално леката и хранително_вкусовата промишленост.Приватизираха я и я затвориха, от там умря и селското стопанство. Сега ядем немски *** и сме по-болни от всякога...умираме, но сме пак полезни освобождавайки територия за гостите на г-жа Меркел!

110

Анонимен

преди 7 години

До без 127Имам чудесна идея за теб как рязко да забогатееш:)) Отваряй бързо един месарски магазин и започни внос на колбаси от Русия!! Без Е-та, без ГМО. Сааааааааааааааааамо чисто месце!! Ще избиеш рибата ти казвам! Опашката за качествени колбаси ще е от ранна сутрин!:)))))))))))))))))))

109

Анонимен

преди 7 години

НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЩО ЗА ИЗТОЧНИК Е ДОЙЧЕ ВЕЛЕ. АВТОРИТЕ НА ТОЗИ АНАЛИЗ СА БРИТАНЦИ.ИЗВОДИ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ПРАВИ ИСТОРИК.АВТОРЪТ НА СТАТИЯТА НЕ СМЯТА ЛИ, ЧЕ АКО ИСКА ДА ПУБЛИКУВА НЕЩО СТОЙНОСТНО БИ СЛЕДВАЛО Д0А ПОЛЗВА НЯКАКВИ СЕРИОЗНИ ИЗТОЧНИЦИ. ГЛУПАВО Е НЯКОЙ ОТ ОСТРОВА ДА ПРАВИ ПОДОБЕН АНАЛИЗ. ИЗТОЧНИЦИТЕ СА У НАС, А НЕ СА МАЛКО ЖИВИТЕ СВИДЕТЕЛИ НА ОНОВА ВРЕМЕ, НАИСТИНА ЗАПОЗНАТИ С ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА.АВТОРЧЕТО НЕ МУ ДРЕМЕ КАКВО ПИШЕ, ВАЖНОТО ДА ОТХВЪРЛИ НЯКОЛКО РЕДА.

108

Teo

преди 7 години

Моля? Дойче веле. Добре. Естествено, че част от продукцията се е субсидирала, и то заради това и СССР падна, това е и системата при капитализма - всички храни за масово потребление се субсидират, и за това са толкова евтини. Отделно е имало БДС, което се е спазвало - поне за месопреработвателната промишленост съм на 100% сигурен. Но след десетки години е много лесно да се вади на умряло куче нож, и да се вадят изключително манипулативни "факти" от Дойче Веле. Сега чакаме и ройтерс.

107

Петър Папазов

преди 7 години

Щом е Дойче Веле значи е лъжа!

106

без

преди 7 години

Може санитарните условия да не са били супер, но ядяхма месо.Сега в салама има всичко друго, но не и месо. А е-тата са дело на германците. Откакто дойде новото време болните от рак се утроиха.

105

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен............ДОЙЧЕ Веле ли? Ясно! - Хибридна война и фалшива информация...........Хибридната война я правят в Кремъл, русофилче. Дойче веле да не ти е РИА Новости или ИТАР-ТАСС?

104

1

преди 7 години

До автора на статията ! На село още има ел.уреди (усилвател,хладилник,бойлер и един мноого стар радио апарат), произведени по това време, който работят безотказно,колкото и да са дръти. Сега, има ли такива БГ производители,..има дръжки вбасят китайско най-ниско качество презалепят стикерите и гас на пазара.

103

Анонимен

преди 7 години

До ЦонкоНе си прав. роден съм много преди 1989 и винаги съм бил антикомунист в червата. Относно статията , като ученик съм ходил на бригада в КК "Иван Лилов" -Сливен. Чистихме праскови. Даваха ни по три щайги -на едната да седнем, другата с плодовете и третата за вече *** парчета за компотите. Всичко това под открито небе, кал и смрад на загнила продукция. Един клозет за 200 души и една чешма. Смятай каква хигиена е била.

102

Анонимен

преди 7 години

ДОЙЧЕ Веле ли? Ясно! - Хибридна война и фалшива информация.

101

Grom

преди 7 години

Яд ме е, че толкова заеми са изтеглили безсмислено. Могли са да направят магистрали поне с тях още тогава.

100

Анонимен

преди 7 години

До ЦонкоАко соца- не ни беше върнал 50 години назад----що говориш смехории бе?

99

как е било на запад

преди 7 години

Защо не разкажат и за запада. Живея в чужбина от много години. Не ми се вярва какви неграмотници са тези тук. Като гледам колко са недоразвити си представям те пък как са живели тогава.Да не говорим, че до преди 30 години са си кастрирали собсвените хора по преценка на група пенсионери.

98

Инспектор

преди 7 години

До Калоян 111 Целта на тази статия е да кажат истината и да затворят лъжливите уста на такива като теб.Четиридесет г. съм живял при соца и се подписвам с две ръце под статията.Освем това съм работил в ДВСК и БАБХ и смея да твърдя че съм много по-добре запознат от теб,лъжецо.Като студент съм бил но стаж в Сердика и софийски месокомбинат.Не е ра разправяне какво съм видял там. Качествената храна на соца.Да не дава Господ....

97

daemon

преди 7 години

Ейййййййй!Още има хора дето немогат да преглътнат истината, че имахме държава, нямаше престъпност и можехме да си позволиме да отидеме на лекар.А за храните няма да говоря. Никога няма да мога да понеса *** които всеки ден ни продават братята от евросъюза.

96

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен3 фалита за 45 години соц е точно по тази причина. Всичко се произвеждаше на загуба.----кви фалити бе, България беше умишлено фалирана, за да бъде разграбена.